כל הטוב בביס אחד! אסי עם עוד מתכון מפיל של מאפינס זוקיני וטחינה
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1972.1 קק״ל 1972.1 קק״לפחמימות 45.8 גרם 45.8 גרםשומן 168.5 גרם 168.5 גרםנתרן 4093.6 מ״ג 4093.6 מ״גחלבון 80.0 גרם 80.0 גרםסיבים תזונתיים 25.8 גרם 25.8 גרםשומן רווי 30.1 גרם 30.1 גרםכולסטרול 1477.0 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 524.0 מ״ג 524.0 מ״גברזל 21.6 מ״ג 21.6 מ״גאשלגן 1298.2 מ״ג 1298.2 מ״גאבץ 13.7 מ״ג 13.7 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות1972
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1972.1 קק״ל 1972.1 קק״לפחמימות 45.8 גרם 45.8 גרםשומן 168.5 גרם 168.5 גרםנתרן 4093.6 מ״ג 4093.6 מ״גחלבון 80.0 גרם 80.0 גרםסיבים תזונתיים 25.8 גרם 25.8 גרםשומן רווי 30.1 גרם 30.1 גרםכולסטרול 1477.0 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 524.0 מ״ג 524.0 מ״גברזל 21.6 מ״ג 21.6 מ״גאשלגן 1298.2 מ״ג 1298.2 מ״גאבץ 13.7 מ״ג 13.7 מ״גסגור
אני תמיד אומרת שהדרך הכי נפלאה לחזור לשגרה היא עם ארוחת בוקר מהירה, כזו שמכינים בחצי שעה לכל השבוע.
אפשר לקרוא להם מאפינס או לחמניות קטנות .
הם בול לארוחה מהירה, בריאה, מזינה ודלת פחמימה.
אני אוהבת לגוון בארוחות שלי,
לפעמים אני הופכת את המאפינס שלי לסנדביץ’ ממכר, וזה מאוד פשוט כיפי ומהנה.
אני חותכת אותם לרוחבם ממש כמו לחמנייה, מורחת על החלק התחתון גבינה / טחינה, מניחה חתיכת חביתה, פרוסת עגבנייה וכמה חתיכות בצל סגול. סוגרת עם החלק העליון ומחזיקה בול כמו סנדביצ’ון והאושר עילאי.
מעבר לזה שהם טעימים בטירוף כך כמו שהם, השדרוג החדש שלהם הפך אותם למטריפים.
אז לפעמים אני בוחרת לאכול אותם פשוט ככה.
ולפעמים אני יוצאת איתם להרפתקאות כי זה חלק מהקסם.
שתפו בהרפתקאות שלכם עם המאפינס החלומיים הללו.
ימים מאושרים
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 1972 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 ביצים L
-
8 כפות טחינה גולמית
-
1 כף סירופ מייפלאו דבש
-
2 כפות שמן זית
-
1 שן שוםקצוצה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית אורגנו יבש
-
1 כף קורנפלור
-
1 כוס זוקיני ירוקמגורר עם הקליפה
-
1/4 כוס גרעיני דלעת
-
2 כפות זרעי צ’יהלא חובה
-
2 כפות שומשוםלא חובה
-
2 כפות גרעיני דלעת
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית שקעים בנייר אפיה או מנז’טים.
- מגררים זוקיני בינוני עם הקליפה על החלק הדק של הפומפייה, מודדים כוס זוקיני מגורר ומניחים בצד.
- בקערה או בבלנדר מערבבים ביצים, טחינה, סירופ מייפל, שמן זית, שום, מלח, אורגנו וכף קורנפלור. מערבבים היטב לעיסה המזכירה טחינה.
- מוסיפים לעיסה את הזוקיני המגורר, גרעיני דלעת, צ’יה ושומשום ומערבבים היטב.
- בעזרת כף קפיצית של גלידה מעבירים את הבלילה לתבנית השקעים (שימו לב שהכמות אחידה בכל השקעים).
- בעזרת סכין מסמנים בכל שקע על בלילת המאפינס איקס (הוא יעלם מאוד מהר), הפעולה הזו תגרום לכך שהמאפינס שלנו יתפחו לגובה ולא יתפוצצו לצדדים בזמן האפייה.
- מפזרים מעט גרעיני דלעת מעל כל מאפינס ואופים 12-15 דקות, עד שהמאפינס תפוחים, גבוהים וקיסם יוצא יבש מתערובת.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים את המאפינס מהתבנית.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית שקעים בנייר אפיה או מנז’טים.
- מגררים זוקיני בינוני עם הקליפה על החלק הדק של הפומפייה, מודדים כוס זוקיני מגורר ומניחים בצד.
- בקערה או בבלנדר מערבבים ביצים, טחינה, סירופ מייפל, שמן זית, שום, מלח, אורגנו וכף קורנפלור. מערבבים היטב לעיסה המזכירה טחינה.
- מוסיפים לעיסה את הזוקיני המגורר, גרעיני דלעת, צ’יה ושומשום ומערבבים היטב.
- בעזרת כף קפיצית של גלידה מעבירים את הבלילה לתבנית השקעים (שימו לב שהכמות אחידה בכל השקעים).
- בעזרת סכין מסמנים בכל שקע על בלילת המאפינס איקס (הוא יעלם מאוד מהר), הפעולה הזו תגרום לכך שהמאפינס שלנו יתפחו לגובה ולא יתפוצצו לצדדים בזמן האפייה.
- מפזרים מעט גרעיני דלעת מעל כל מאפינס ואופים 12-15 דקות, עד שהמאפינס תפוחים, גבוהים וקיסם יוצא יבש מתערובת.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים את המאפינס מהתבנית.
הערות
- ניתן להחליף את הקורנפלור בכף קמח טפיוקה / קמח עדשים כתומות
- במקום הזוקיני ניתן להוסיף למאפינס גזר מגורר דק
- אפשר לוותר על הסירופ מייפל או הדבש למרות שהם מאזנים את הטעמים
- ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה למשך 4 ימים או בהקפאה למשך חודש
- במידה ומכינים סנדביץ' מאפינס אני ממליצה לצרוב את החלק הפנימי מעט במחבת חמה. (כמו שעושים ללחמניית המבורגר)
הערות
- ניתן להחליף את הקורנפלור בכף קמח טפיוקה / קמח עדשים כתומות
- במקום הזוקיני ניתן להוסיף למאפינס גזר מגורר דק
- אפשר לוותר על הסירופ מייפל או הדבש למרות שהם מאזנים את הטעמים
- ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה למשך 4 ימים או בהקפאה למשך חודש
- במידה ומכינים סנדביץ' מאפינס אני ממליצה לצרוב את החלק הפנימי מעט במחבת חמה. (כמו שעושים ללחמניית המבורגר)
תגובות (7)
הי אפשר להחליף את הזוקיני במשהו אחר? ואם כן במה?
היי חיה, ניתן להחליף בגזר, קישוא, ברוקולי או כל ירק שאוהבים.