מבשלים עם המפונים: מרק חרירה של רות אבו
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 483.4 קק״ל 3867.6 קק״לפחמימות 75.8 גרם 606.3 גרםסוכר 5.5 גרם 43.8 גרםשומן 3.5 גרם 28.2 גרםנתרן 1109.9 מ״ג 8879.1 מ״גחלבון 30.5 גרם 243.9 גרםסיבים תזונתיים 34.1 גרם 272.9 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 91.3 מ״ג 730.1 מ״גברזל 7.3 מ״ג 58.3 מ״גאשלגן 1103.7 מ״ג 8829.2 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 16.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 15 שעות
-
קלוריות483
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 483.4 קק״ל 3867.6 קק״לפחמימות 75.8 גרם 606.3 גרםסוכר 5.5 גרם 43.8 גרםשומן 3.5 גרם 28.2 גרםנתרן 1109.9 מ״ג 8879.1 מ״גחלבון 30.5 גרם 243.9 גרםסיבים תזונתיים 34.1 גרם 272.9 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 91.3 מ״ג 730.1 מ״גברזל 7.3 מ״ג 58.3 מ״גאשלגן 1103.7 מ״ג 8829.2 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 16.4 מ״גסגור
״מבשלים עם המפונים״ של קנור הינה אחת היוזמות המרגשות והחשובות שאירחנו בפודי בתקופה האחרונה.
עשרות אלפי מפונים, מהדרום ומהצפון, עדיין שוהים בבתי מלון ברחבי הארץ, ואחד הדברים שהם הכי מתגעגעים אליו הוא ריח התבשילים שעולה מהסירים במטבח הביתי שלהם. הגעגוע לחוויית הבישול הביתי והסעודה המשפחתית המשותפת הוא המנוע מאחורי מיזם חדש של קנור, אשר חבר לחברה למתנ”סים ולמלונות הרברט סמואל ירושלים וסטאי כנרת כדי לאפשר לכמה מהמפונים רגע של “בית רחוק מהבית” ולהגיש להם אוכל של בית שבושל במטבח בית המלון.
לקחנו את המתכונים שהכי מזכירים להם את הבית וביקשנו מהם ללמד את שף המלון כיצד להכין אותו – ממרק חרירה עד מוקפץ ועוף בתנור.
קבלו הצצה לאחד המתכונים שהם הכי בית: מרק חרירה של רות אבו משדרות. כבר כמה חודשים שרות שוהה בבית המלון הרברט סמואל בירושלים עם משפחתה, במסגרת הפרויקט היא לימדה את השף קובי כיצד להכין מרק חרירה (טיזר: חובה עגבניות טריות!).
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 15 שעות | קלוריות 483 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק חרירה
-
650 גרם גרגירי חומוס יבשים
-
650 גרם עדשים ירוקות
-
1 שורש סלרי בינוניקלוף
-
1 צרור כוסברה
-
1 צרור פטרוזיליה
-
3 בצלים בינוניים
-
3 עגבניות בינוניותמגוררת
-
2 ליטר מים
-
1 כף מלח דק
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
-
1 כף שטוחה כורכום
-
1 כף קמח לבן
-
1 כפית אבקת מרק עוף
-
1 כף ציר בקר
-
1/2 כוס לימוןמיץ משני לימונים
אופן הכנה
- משרים את גרגירי החומוס במהלך הלילה או כמה שעות לפני הכנת המרק במים עם אבקת אפייה או סודה לשתייה כדי שניתן יהיה להוריד את הקליפה של גרגירי החומוס בקלות.
- לאחר ההשריה, מסננים את המים, מורידים את הקליפה של גרגירי החומוס ושמים את הגרגירים המקולפים לסיר.
- קוצצים סלרי, כוסברה, פטרוזיליה ובצל, מגררים את העגבניות ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים את העדשים ואת המים לסיר.
- מבשלים את תכולת הסיר עד שהחומוס, הסלרי והבצל ממש מבושלים (לסלרי ולבצל לוקח יותר זמן משאר הרכיבים עד שהם מתבשלים), בערך שעה.
- אחרי שכל הרכיבים מתבשלים, מערבבים את המרק עד שלא נשארים בו גושים והוא הופך להיות במרקם חלק.
- מוסיפים למרק מלח, פלפל שחור וכורכום.
- מערבבים בקערה מעט קמח עם מים קרים (כמות הקמח משתנה בהתאם לגודל הסיר) עד שאין גושים של קמח בתערובת.
- מוסיפים לתערובת הקמח והמים אבקת מרק עוף של קנור, ציר בקר של קנור ומיץ לימון. מערבבים עד שהתערובת נהיית חלקה ומוסיפים אותה לתוך סיר המרק.
- בוחשים את המרק עד שהוא מגיע למצב רתיחה ומבעבע. חשוב לשים לב שאין בו גושים. המרק אמור לצאת עשיר וסמיך, מגישים אותו חם. בתיאבון!
אופן הכנה
- משרים את גרגירי החומוס במהלך הלילה או כמה שעות לפני הכנת המרק במים עם אבקת אפייה או סודה לשתייה כדי שניתן יהיה להוריד את הקליפה של גרגירי החומוס בקלות.
- לאחר ההשריה, מסננים את המים, מורידים את הקליפה של גרגירי החומוס ושמים את הגרגירים המקולפים לסיר.
- קוצצים סלרי, כוסברה, פטרוזיליה ובצל, מגררים את העגבניות ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים את העדשים ואת המים לסיר.
- מבשלים את תכולת הסיר עד שהחומוס, הסלרי והבצל ממש מבושלים (לסלרי ולבצל לוקח יותר זמן משאר הרכיבים עד שהם מתבשלים), בערך שעה.
- אחרי שכל הרכיבים מתבשלים, מערבבים את המרק עד שלא נשארים בו גושים והוא הופך להיות במרקם חלק.
- מוסיפים למרק מלח, פלפל שחור וכורכום.
- מערבבים בקערה מעט קמח עם מים קרים (כמות הקמח משתנה בהתאם לגודל הסיר) עד שאין גושים של קמח בתערובת.
- מוסיפים לתערובת הקמח והמים אבקת מרק עוף של קנור, ציר בקר של קנור ומיץ לימון. מערבבים עד שהתערובת נהיית חלקה ומוסיפים אותה לתוך סיר המרק.
- בוחשים את המרק עד שהוא מגיע למצב רתיחה ומבעבע. חשוב לשים לב שאין בו גושים. המרק אמור לצאת עשיר וסמיך, מגישים אותו חם. בתיאבון!