מבשלים עם המפונים: מרק חרירה של רות אבו

רות אבו היקרה משדרות שפונתה למלון הרברט סמואל בירושלים מכינה ביחד עם שף המלון מרק חרירה אותנטי עם טעמים עמוקים ומנחמים של בית
רות אבו היקרה משדרות שפונתה למלון הרברט סמואל בירושלים מכינה ביחד עם שף המלון מרק חרירה אותנטי עם טעמים עמוקים ומנחמים של בית
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 15 שעות
  • קלוריות
    483
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 483.4 קק״ל 3867.6 קק״ל
    פחמימות 75.8 גרם 606.3 גרם
    סוכר 5.5 גרם 43.8 גרם
    שומן 3.5 גרם 28.2 גרם
    נתרן 1109.9 מ״ג 8879.1 מ״ג
    חלבון 30.5 גרם 243.9 גרם
    סיבים תזונתיים 34.1 גרם 272.9 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 91.3 מ״ג 730.1 מ״ג
    ברזל 7.3 מ״ג 58.3 מ״ג
    אשלגן 1103.7 מ״ג 8829.2 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 16.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 15 שעות
  • קלוריות
    483
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 483.4 קק״ל 3867.6 קק״ל
    פחמימות 75.8 גרם 606.3 גרם
    סוכר 5.5 גרם 43.8 גרם
    שומן 3.5 גרם 28.2 גרם
    נתרן 1109.9 מ״ג 8879.1 מ״ג
    חלבון 30.5 גרם 243.9 גרם
    סיבים תזונתיים 34.1 גרם 272.9 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 91.3 מ״ג 730.1 מ״ג
    ברזל 7.3 מ״ג 58.3 מ״ג
    אשלגן 1103.7 מ״ג 8829.2 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 16.4 מ״ג
    סגור

״מבשלים עם המפונים״ של קנור הינה אחת היוזמות המרגשות והחשובות שאירחנו בפודי בתקופה האחרונה.

עשרות אלפי מפונים, מהדרום ומהצפון, עדיין שוהים בבתי מלון ברחבי הארץ, ואחד הדברים שהם הכי מתגעגעים אליו הוא ריח התבשילים שעולה מהסירים במטבח הביתי שלהם. הגעגוע לחוויית הבישול הביתי והסעודה המשפחתית המשותפת הוא המנוע מאחורי מיזם חדש של קנור, אשר חבר לחברה למתנ”סים ולמלונות הרברט סמואל ירושלים וסטאי כנרת כדי לאפשר לכמה מהמפונים רגע של “בית רחוק מהבית” ולהגיש להם אוכל של בית שבושל במטבח בית המלון.

לקחנו את המתכונים שהכי מזכירים להם את הבית וביקשנו מהם ללמד את שף המלון כיצד להכין אותו – ממרק חרירה עד מוקפץ ועוף בתנור.

קבלו הצצה לאחד המתכונים שהם הכי בית: מרק חרירה של רות אבו משדרות. כבר כמה חודשים שרות שוהה בבית המלון הרברט סמואל בירושלים עם משפחתה, במסגרת הפרויקט היא לימדה את השף קובי כיצד להכין מרק חרירה (טיזר: חובה עגבניות טריות!).

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק חרירה


אופן הכנה

  1. משרים את גרגירי החומוס במהלך הלילה או כמה שעות לפני הכנת המרק במים עם אבקת אפייה או סודה לשתייה כדי שניתן יהיה להוריד את הקליפה של גרגירי החומוס בקלות.
  2. לאחר ההשריה, מסננים את המים, מורידים את הקליפה של גרגירי החומוס ושמים את הגרגירים המקולפים לסיר.
  3. קוצצים סלרי, כוסברה, פטרוזיליה ובצל, מגררים את העגבניות ומוסיפים לסיר.
  4. מוסיפים את העדשים ואת המים לסיר.
  5. מבשלים את תכולת הסיר עד שהחומוס, הסלרי והבצל ממש מבושלים (לסלרי ולבצל לוקח יותר זמן משאר הרכיבים עד שהם מתבשלים), בערך שעה.
  6. אחרי שכל הרכיבים מתבשלים, מערבבים את המרק עד שלא נשארים בו גושים והוא הופך להיות במרקם חלק.
  7. מוסיפים למרק מלח, פלפל שחור וכורכום.
  8. מערבבים בקערה מעט קמח עם מים קרים (כמות הקמח משתנה בהתאם לגודל הסיר) עד שאין גושים של קמח בתערובת.
  9. מוסיפים לתערובת הקמח והמים אבקת מרק עוף של קנור, ציר בקר של קנור ומיץ לימון. מערבבים עד שהתערובת נהיית חלקה ומוסיפים אותה לתוך סיר המרק.
  10. בוחשים את המרק עד שהוא מגיע למצב רתיחה ומבעבע. חשוב לשים לב שאין בו גושים. המרק אמור לצאת עשיר וסמיך, מגישים אותו חם. בתיאבון!
מרק חרירה של רות עבו
מרק חרירה של רות אבו. צילום: רועי טהר
רות אבו עם השף קובי מכינים מרק חרירה
רות אבו עם השף קובי מכינים מרק חרירה. צילום: אורן בן חקון
מרק חרירה של רות אבו
מרק חרירה של רות אבו. צילום: אורן בן חקון
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות