מג’דרה מהירה עם בצל מקורמל – כף של כל טוב!
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 276.6 קק״ל 1659.3 קק״לפחמימות 45.3 גרם 271.7 גרםשומן 4.6 גרם 27.5 גרםנתרן 267.5 מ״ג 1605.0 מ״גחלבון 11.4 גרם 68.3 גרםסיבים תזונתיים 7.4 גרם 44.5 גרםשומן רווי 0.6 גרם 3.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 9.2 מ״ג 55.3 מ״גברזל 0.8 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 60.0 מ״ג 360.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות277
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 276.6 קק״ל 1659.3 קק״לפחמימות 45.3 גרם 271.7 גרםשומן 4.6 גרם 27.5 גרםנתרן 267.5 מ״ג 1605.0 מ״גחלבון 11.4 גרם 68.3 גרםסיבים תזונתיים 7.4 גרם 44.5 גרםשומן רווי 0.6 גרם 3.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 9.2 מ״ג 55.3 מ״גברזל 0.8 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 60.0 מ״ג 360.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
חכמת המזון, השילוב הנכון שנולד לפני מאות שנים כשעוד לא היה הסבר מדעי מדוע.
כשזה היה פשוט מתכון של הסבתא של הסבתא של כולנו והן העבירו אותו הלאה לדורי דורות.
מזון בסיסי ולא מורכב שהופך ליצירת פאר מבחינה קולינרית ותזונתית.
מג’דרה, היא שילוב מנצח בין דגנים לקטניות המנוקד בקוביות קטנטנות של בצל מקורמל שהוא הדבר הכי טעים שתכניסו לפה שלכם בזמן הקרוב.
זה מתכון של סבתא אסתר שלי. היא הייתה עושה את המג’דרה שלה בסיר אלומיניום שהביאה איתה מהבית של אמא שלה במצריים. סיר שמעבר להיסטוריה שלו יש לו טעם של בית. טעם שאף אדם בעולם לא יכול לשחזר.
בכל ביס מהמג’דרה של סבתא שלי מתנגן לי צליל אחר משיריו של פריד אל עטראש. היא הייתה שרה אתו ולצידו בדמיונה כל היום.
את המג’דרה שלה היא הייתה עושה בהמון שלבים ובנחת של עקרת בית משנות ה-60.
החלטתי שאני הופכת את המתכון שלה למשהו קליל ויותר מותאם לשנות ה-2000.
את המג’דרה שלי אני מכינה בשני סירים, העדשים בנפרד מהאורז ככה הכל שליו יותר ומוכן בוודאות.
ובשביל הבצל יש לי טריק שאת כולם יכבוש ברגע. מג’דרה היא התוספת האהובה על כל בני הבית ויכולה להיות גם ארוחה לצד סלט קטנטן. היא קלה להכנה וטריק הבצל שלי הופך אותה לחלומית.
כמה דקות בודדות של הכנה פלוס ערבוב והיא אצלכם בצלחת.
ימי קרמול מאושרים 🙂
מרכיבים 6 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 277 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 כוסות עדשים שחורות
-
1 1/2 כוסות אורז בסמטי
-
2 בצלים בינוניים
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 1/2 כפות שמן זית
-
2 כפות דבש
אופן ההכנה
- שוטפים ובוררים את העדשים השחורות, מכניסים אותן לסיר עם מים רותחים ומבשלים כ 25-30 דקות (ממש כמו פסטה). כאשר העדשים מתרככות מסננים מהמים ומניחים במסננת להגרת נוזלים (מינימום 30 דקות מקסימום 4-5 שעות).
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב עד שמי השטיפה שקופים ולא עכורים. מכניסים לסיר כוס וחצי אורז ושתיים וחצי כוסות מים רותחים, כף של שמן זית וחצי כפית מלח. מבשלים עם מכסה על אש קטנה עד שכל הנוזלים נספגים באורז והוא רך ומבושל. בערך 12-17 דקות.
- קוצצים דק את הבצלים, אני אוהבת לקצוץ אותם במעבד מזון עד שהם קצוצים דק לפירורי בצל.
- מכניסים את הבצל למחבת חמה ללא שמן בכלל ומאדים עד שכל הנוזלים נעלמים מהמחבת, 5-10 דקות.
- מוסיפים כף וחצי שמן זית ומשחימים את הבצל עוד טיפה. כאשר הבצל מתחיל להיות שקוף ומעט שחום מוסיפים את הדבש. מערבבים היטב וממשיכים בבישול עד שהבצל מתעטף בכל הדבש המתמוסס שבמחבת.
- מערבבים את האורז המוכן עם העדשים המסוננות ועם הבצל המקורמל ולוקחים את הביס הכי מפנק בעולם.
עוד קצת ממני:
- ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים בקופסא אטומה.
- ממליצה לערבב את כל מרכיבי המג’דרה כאשר הבצל חם כך הוא יתפזר טוב יותר בתערובת.
אופן ההכנה
- שוטפים ובוררים את העדשים השחורות, מכניסים אותן לסיר עם מים רותחים ומבשלים כ 25-30 דקות (ממש כמו פסטה). כאשר העדשים מתרככות מסננים מהמים ומניחים במסננת להגרת נוזלים (מינימום 30 דקות מקסימום 4-5 שעות).
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב עד שמי השטיפה שקופים ולא עכורים. מכניסים לסיר כוס וחצי אורז ושתיים וחצי כוסות מים רותחים, כף של שמן זית וחצי כפית מלח. מבשלים עם מכסה על אש קטנה עד שכל הנוזלים נספגים באורז והוא רך ומבושל. בערך 12-17 דקות.
- קוצצים דק את הבצלים, אני אוהבת לקצוץ אותם במעבד מזון עד שהם קצוצים דק לפירורי בצל.
- מכניסים את הבצל למחבת חמה ללא שמן בכלל ומאדים עד שכל הנוזלים נעלמים מהמחבת, 5-10 דקות.
- מוסיפים כף וחצי שמן זית ומשחימים את הבצל עוד טיפה. כאשר הבצל מתחיל להיות שקוף ומעט שחום מוסיפים את הדבש. מערבבים היטב וממשיכים בבישול עד שהבצל מתעטף בכל הדבש המתמוסס שבמחבת.
- מערבבים את האורז המוכן עם העדשים המסוננות ועם הבצל המקורמל ולוקחים את הביס הכי מפנק בעולם.
עוד קצת ממני:
- ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים בקופסא אטומה.
- ממליצה לערבב את כל מרכיבי המג’דרה כאשר הבצל חם כך הוא יתפזר טוב יותר בתערובת.
תגובות (14)
אני משרה את העדשים ללילה ומבשלת ביחד עם האורז והבצל המאודה, יוצא מעדן!
חכם מאוד לאכול קטניות ודגן אחרי הצום וגם לפניי הכי מזין ❤️❤️❤️