מהיר וטעים – סלמון צרוב ברוטב טריאקי עם פירה ואספרגוס
מהיר להכנה וטעים ברמות, סלמון צרוב עם רוטב טריאקי ומיונז עם פירה ואספרגוס, מנה מנצחת שאפשר להכין לארוחת ערב מהירה או ארוחת שישי מושקעת
מהיר להכנה וטעים ברמות, סלמון צרוב עם רוטב טריאקי ומיונז עם פירה ואספרגוס, מנה מנצחת שאפשר להכין לארוחת ערב מהירה או ארוחת שישי מושקעת
- עדי מרום
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1064.4 קק״ל 4257.5 קק״לפחמימות 76.3 גרם 305.3 גרםסוכר 6.7 גרם 26.8 גרםשומן 54.0 גרם 215.9 גרםנתרן 1575.7 מ״ג 6302.9 מ״גחלבון 60.1 גרם 240.4 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.6 גרםשומן רווי 7.9 גרם 31.7 גרםכולסטרול 2.6 מ״ג 10.3 מ״גסידן 11.5 מ״ג 46.0 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 95.4 מ״ג 381.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות1064
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1064.4 קק״ל 4257.5 קק״לפחמימות 76.3 גרם 305.3 גרםסוכר 6.7 גרם 26.8 גרםשומן 54.0 גרם 215.9 גרםנתרן 1575.7 מ״ג 6302.9 מ״גחלבון 60.1 גרם 240.4 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.6 גרםשומן רווי 7.9 גרם 31.7 גרםכולסטרול 2.6 מ״ג 10.3 מ״גסידן 11.5 מ״ג 46.0 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 95.4 מ״ג 381.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 1064 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלמון
-
1 ק"ג סלמון טרימחולק לארבע יחידות של 250 גרם כל יחידה
רוטב
-
1 1/2 כפות מיונזהלמנ'ס
-
1/2 כוס רוטב טריאקי
-
1 כף שומשום
פירה
-
8 תפוחי אדמה בינונייםשלמים קלופים
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
אופן הכנה
- מכינים את הפירה: מרתיחים בסיר מים עם כף מלח, מכניסים את תפוחי האדמה ומבשלים עד ריכוך מלא. מסננים את מי הבישול.
- מועכים את תפוחי האדמה היטב, (מומלץ להעביר במסננת לקבלת פירה חלק)
- מוסיפים מלח לפי הטעם ושמן זית בהדרגה עד שמקבלים פירה קרמי.
- מכינים את הסלמון: צולים על מחבת עם שמן זית את הסלמון 5 דקות ואז סוגרים עם מכסה ל-2 דקות. פותחים והופכים לצד השני ושוב סוגרים עם מכסה ל-3 דקות, מוצאים ומניחים בצד.
- מערבבים יחד את המיונז והטריאקי לרוטב, באותה מחבת שמים את הרוטב, מוסיפים שומשום ומביאים לביעבוע. מוסיפים את הסלמון, מצפים אותו היטב ברוטב ומכבים את האש.
- צולים במחבת עם מעט שמן זית את האספרגוס מספר דקות עד חריכה.
- מרכיבים צלחת עם סלמון, פירה ואספרגוס, ובתיאבון!
אופן הכנה
- מכינים את הפירה: מרתיחים בסיר מים עם כף מלח, מכניסים את תפוחי האדמה ומבשלים עד ריכוך מלא. מסננים את מי הבישול.
- מועכים את תפוחי האדמה היטב, (מומלץ להעביר במסננת לקבלת פירה חלק)
- מוסיפים מלח לפי הטעם ושמן זית בהדרגה עד שמקבלים פירה קרמי.
- מכינים את הסלמון: צולים על מחבת עם שמן זית את הסלמון 5 דקות ואז סוגרים עם מכסה ל-2 דקות. פותחים והופכים לצד השני ושוב סוגרים עם מכסה ל-3 דקות, מוצאים ומניחים בצד.
- מערבבים יחד את המיונז והטריאקי לרוטב, באותה מחבת שמים את הרוטב, מוסיפים שומשום ומביאים לביעבוע. מוסיפים את הסלמון, מצפים אותו היטב ברוטב ומכבים את האש.
- צולים במחבת עם מעט שמן זית את האספרגוס מספר דקות עד חריכה.
- מרכיבים צלחת עם סלמון, פירה ואספרגוס, ובתיאבון!
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן