מה זוללים בין זום לזום? שבלולי גבינה ותבלינים
מאפה מושלם לנשנוש בכל שעה שילדים מאוד אוהבים - שבלולי גבינה! מאפה עגול מבצק רך, ממולא בגבינות שאוהבים ועגבניות מיובשות או זיתים
מאפה מושלם לנשנוש בכל שעה שילדים מאוד אוהבים - שבלולי גבינה! מאפה עגול מבצק רך, ממולא בגבינות שאוהבים ועגבניות מיובשות או זיתים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 300.2 קק״ל 3002.2 קק״לפחמימות 43.7 גרם 436.7 גרםשומן 8.6 גרם 86.1 גרםנתרן 687.1 מ״ג 6871.0 מ״גחלבון 12.1 גרם 121.1 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 23.2 גרםשומן רווי 2.8 גרם 28.3 גרםכולסטרול 94.3 מ״ג 942.8 מ״גסידן 79.6 מ״ג 796.2 מ״גברזל 1.4 מ״ג 14.3 מ״גאשלגן 283.8 מ״ג 2837.7 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 11.1 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות300
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 300.2 קק״ל 3002.2 קק״לפחמימות 43.7 גרם 436.7 גרםשומן 8.6 גרם 86.1 גרםנתרן 687.1 מ״ג 6871.0 מ״גחלבון 12.1 גרם 121.1 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 23.2 גרםשומן רווי 2.8 גרם 28.3 גרםכולסטרול 94.3 מ״ג 942.8 מ״גסידן 79.6 מ״ג 796.2 מ״גברזל 1.4 מ״ג 14.3 מ״גאשלגן 283.8 מ״ג 2837.7 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 11.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 300 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1/2 ק"ג קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
1 כף סוכר לבן
-
1/2 כף מלח דק
-
1 ביצה L
-
2 כפות שמן קנולה
-
250 מ"ל מים פושריםכוס ועוד כף
מילוי
-
1/2 חבילה גבינה בולגריתמגוררת
-
1 חבילה קוטג’
-
1 כוס גבינת מוצרלהמגוררת, או קשקבל או גבינה צהובה אחרת שאוהבים
-
1 ביצה L
-
1 כוס עגבניות מיובשותאו זיתים שחורים מגולענים, קצוצים דק - לא חובה
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח והביצה עד איחוד. מוסיפים את השמן והמים בזרזיף דק וממשיכים בערבוב עד שמתקבל בצק.
- מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומתפיחים 30-40 דקות במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את הגבינה הבולגרית, הקוטג’, הגבינה המגוררת שבחרתם, הביצה והפלפל השחור (זה הזמן להוסיף גם עגבניות מיובשות או זיתים).
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מרדדים את הבצק למלבן בעובי של 2-3 מ”מ (דק יחסית) ובעזרת סכין גלגלת פורסים לרצועות ברוחב של 4-5 ס”מ.
- מורחים על כל רצועת בצק מתערובת הגבינות ומגלגלים את הבצק (כמו שבלול כשהמילוי כלפי פנים). את קצה הבצק שנשאר בסוף, מותחים מעט ודוחפים מתחת לשבלול כדי שלא יפתח באפייה. אין צורך בהתפחה נוספת.
- מכינים את הציפוי: טורפים בקערה את הביצה עם המים. צובעים את השבלולים במעט ביצה, מפזרים מעט שומשום מעל ומכניסים לתנור לכ-25 דקות. עד שהשבלולים מזהיבים והבית מתמלא ריח אפייה מושלם!
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח והביצה עד איחוד. מוסיפים את השמן והמים בזרזיף דק וממשיכים בערבוב עד שמתקבל בצק.
- מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומתפיחים 30-40 דקות במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את הגבינה הבולגרית, הקוטג’, הגבינה המגוררת שבחרתם, הביצה והפלפל השחור (זה הזמן להוסיף גם עגבניות מיובשות או זיתים).
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מרדדים את הבצק למלבן בעובי של 2-3 מ”מ (דק יחסית) ובעזרת סכין גלגלת פורסים לרצועות ברוחב של 4-5 ס”מ.
- מורחים על כל רצועת בצק מתערובת הגבינות ומגלגלים את הבצק (כמו שבלול כשהמילוי כלפי פנים). את קצה הבצק שנשאר בסוף, מותחים מעט ודוחפים מתחת לשבלול כדי שלא יפתח באפייה. אין צורך בהתפחה נוספת.
- מכינים את הציפוי: טורפים בקערה את הביצה עם המים. צובעים את השבלולים במעט ביצה, מפזרים מעט שומשום מעל ומכניסים לתנור לכ-25 דקות. עד שהשבלולים מזהיבים והבית מתמלא ריח אפייה מושלם!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
הכנתי כבר פעם שניה. מלכתכילה הכפלתי את הכמות . עשיתי רולדה וחתכתי לשבלולים . יצא סוףףףף!!! מתכון מושלם שווה להכין . תודה רבה .
איזה כיף!!! כל הכבוד ותודה על השיתוף!
כמה זה חצי חבילה גבינה בולגרית . מה המשקל ?
125 גרם גבינה (בדרך כלל משקל הגבינה בקופסא ארוזה הוא 250 גרם).
חיפשתי מתכון בסגנון תודה!