מוגזם כמה שזה טעים: סופגניות אוראו מושחתות
הן מאיימות להפר את שגרת הדיאטה, אבל הן כל כך טעימות שזה פשוט מוגזם - סופגניות אוראו מושחתות במילוי שוקולד מפנק ובעיטור קצפת עשירה!
הן מאיימות להפר את שגרת הדיאטה, אבל הן כל כך טעימות שזה פשוט מוגזם - סופגניות אוראו מושחתות במילוי שוקולד מפנק ובעיטור קצפת עשירה!
- תומר אומנסקי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 451.0 קק״ל 9923.0 קק״לפחמימות 56.0 גרם 1231.6 גרםשומן 22.4 גרם 492.4 גרםנתרן 397.1 מ״ג 8736.1 מ״גחלבון 8.7 גרם 190.5 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 55.1 גרםשומן רווי 12.9 גרם 284.4 גרםכולסטרול 86.6 מ״ג 1905.9 מ״גסידן 63.9 מ״ג 1406.2 מ״גברזל 1.7 מ״ג 36.7 מ״גאשלגן 211.0 מ״ג 4642.7 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 24.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה שעהכולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות451
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 451.0 קק״ל 9923.0 קק״לפחמימות 56.0 גרם 1231.6 גרםשומן 22.4 גרם 492.4 גרםנתרן 397.1 מ״ג 8736.1 מ״גחלבון 8.7 גרם 190.5 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 55.1 גרםשומן רווי 12.9 גרם 284.4 גרםכולסטרול 86.6 מ״ג 1905.9 מ״גסידן 63.9 מ״ג 1406.2 מ״גברזל 1.7 מ״ג 36.7 מ״גאשלגן 211.0 מ״ג 4642.7 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 24.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 451 | כמות מנות 22 |
---|
מצרכים
מצרכים
סופגניות
מילוי
-
1 צנצנת ממרח שוקולד
ציפוי
-
300 גרם שוקולד מריר
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
קצפת
-
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אבקת סוכר
-
2 כפות עוגיות אוראוטחונות
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- לשים בקערת מיקסר את כל חומרי הבצק פרט למלח.
- לאחר שמונה דקות לישה מוסיפים את המלח ולשים במשך שתי דקות נוספות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים לכדורים של 80 גרם.
- מכדררים לכדורים אחידים ומניחים על ריבועי נייר אפייה שחתכנו מבעוד מועד.
- מורחים או מרססים שכבה דקה של שמן מעל הכדורים ומתפיחים התפחה נוספת במשך 30-40 דקות (חשוב לוודא שהסופגניות תפחו כמו שצריך).
- בסיר רחב מחממים שמן עמוק לחום של 155-160 מעלות, מכניסים את הסופגניות עם הנייר לתוך הסיר, מסירים באמצעות מלקחיים או פינצטה את הנייר ומטגנים במשך כשלוש דקות כאשר המכסה על הסיר.
- חשוב מדי פעם לבדוק את חום השמן ולהעלות או להוריד את האש בהתאמה. לאחר שלוש דקות הופכים את הסופגניות ומטגנים כשלוש דקות נוספות (הכיסוי של הסיר במכסה מאפשר לסופגניות לעבור טיגון אחיד).
- מעבירים את הסופגניות למגש עם נייר סופג.
- מקררים אותן היטב וממלאים אותן במילוי.
- לפני הציפוי מכניסים את הסופגניות למשך 15 דקות למקפיא. בזמן הזה ממיסים שוקולד מריר ושמנת מתוקה לגנאש אחיד.
- מצפים את הסופגניות ומניחים לגנאש להתייצב על הסופגניות. בינתיים נכין את הקרם.
- בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת רכה, מוסיפים את העוגיות הטחונות ואת הפודינג ומקציפים לקצפת יציבה.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן, מזלפים מעל הסופגנייה את הקרם ומניחים מעל עוגיית אוראו שלמה.
אופן הכנה
- לשים בקערת מיקסר את כל חומרי הבצק פרט למלח.
- לאחר שמונה דקות לישה מוסיפים את המלח ולשים במשך שתי דקות נוספות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים לכדורים של 80 גרם.
- מכדררים לכדורים אחידים ומניחים על ריבועי נייר אפייה שחתכנו מבעוד מועד.
- מורחים או מרססים שכבה דקה של שמן מעל הכדורים ומתפיחים התפחה נוספת במשך 30-40 דקות (חשוב לוודא שהסופגניות תפחו כמו שצריך).
- בסיר רחב מחממים שמן עמוק לחום של 155-160 מעלות, מכניסים את הסופגניות עם הנייר לתוך הסיר, מסירים באמצעות מלקחיים או פינצטה את הנייר ומטגנים במשך כשלוש דקות כאשר המכסה על הסיר.
- חשוב מדי פעם לבדוק את חום השמן ולהעלות או להוריד את האש בהתאמה. לאחר שלוש דקות הופכים את הסופגניות ומטגנים כשלוש דקות נוספות (הכיסוי של הסיר במכסה מאפשר לסופגניות לעבור טיגון אחיד).
- מעבירים את הסופגניות למגש עם נייר סופג.
- מקררים אותן היטב וממלאים אותן במילוי.
- לפני הציפוי מכניסים את הסופגניות למשך 15 דקות למקפיא. בזמן הזה ממיסים שוקולד מריר ושמנת מתוקה לגנאש אחיד.
- מצפים את הסופגניות ומניחים לגנאש להתייצב על הסופגניות. בינתיים נכין את הקרם.
- בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת רכה, מוסיפים את העוגיות הטחונות ואת הפודינג ומקציפים לקצפת יציבה.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן, מזלפים מעל הסופגנייה את הקרם ומניחים מעל עוגיית אוראו שלמה.
הערות
- יש לשמור את הסופגניות במקרר.
- מומלץ לאכול את הסופגניות ביום ההכנה.
- להקלה בתהליך הטיגון, יש לחתוך מראש ריבועי נייר אפייה, עליהם נניח את הסופגניות שלנו לפני הטיגון.
הערות
- יש לשמור את הסופגניות במקרר.
- מומלץ לאכול את הסופגניות ביום ההכנה.
- להקלה בתהליך הטיגון, יש לחתוך מראש ריבועי נייר אפייה, עליהם נניח את הסופגניות שלנו לפני הטיגון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
הזוי כמה שהן טעימות עוד לפני המילוי והציפוי.. אחלה מתכון
תודה רבה, עידית!