רקע הנמל מעודכן

מוכנים להרים גבה? עוגיות שוקולד מגרגירי חומוס (וזה כל כך טעים!)

תגובתה של הילה סער ל"סגר העוגיות" הולכת להפתיע אתכם במתכון עוגיות בגרסה בריאה ומזינה, בלי סוכר ועם הרבה חלבון מהצומח.קבלו אותן – עוגיות שוקולד מ...חומוס!
תגובתה של הילה סער ל"סגר העוגיות" הולכת להפתיע אתכם במתכון עוגיות בגרסה בריאה ומזינה, בלי סוכר ועם הרבה חלבון מהצומח.קבלו אותן – עוגיות שוקולד מ...חומוס!
  • הילה סער
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    188
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 188.4 קק״ל 2260.3 קק״ל
    פחמימות 22.8 גרם 273.3 גרם
    שומן 8.0 גרם 96.2 גרם
    נתרן 24.2 מ״ג 290.5 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 79.3 גרם
    סיבים תזונתיים 5.5 גרם 66.1 גרם
    שומן רווי 3.9 גרם 46.4 גרם
    כולסטרול 24.8 מ״ג 297.4 מ״ג
    סידן 41.1 מ״ג 493.5 מ״ג
    ברזל 2.5 מ״ג 29.4 מ״ג
    אשלגן 304.7 מ״ג 3656.3 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 16.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    188
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 188.4 קק״ל 2260.3 קק״ל
    פחמימות 22.8 גרם 273.3 גרם
    שומן 8.0 גרם 96.2 גרם
    נתרן 24.2 מ״ג 290.5 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 79.3 גרם
    סיבים תזונתיים 5.5 גרם 66.1 גרם
    שומן רווי 3.9 גרם 46.4 גרם
    כולסטרול 24.8 מ״ג 297.4 מ״ג
    סידן 41.1 מ״ג 493.5 מ״ג
    ברזל 2.5 מ״ג 29.4 מ״ג
    אשלגן 304.7 מ״ג 3656.3 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 16.9 מ״ג
    סגור

שמתם לב שלאחרונה צצות עוגיות בכל פינה?

בשבועות האחרונים, בכל פעם כשאני פותחת את האינסטגרם, הפייסבוק או את המייל – אני רואה עוגיות בכל מקום. כאילו שהסגר הזה הוכרז כסגר העוגיות. זה די הגיוני – כי ידוע שעוגיות ישמחו לבב אנוש, וכולנו זקוקים לקצת שמחה עכשיו.

אז גם אני מיישרת קו עם סגר העוגיות, אבל בסטייל שלי – בגרסה בריאה ומזינה, בלי סוכר ועם הרבה חלבון מהצומח.

קבלו אותן – עוגיות שוקולד מ…חומוס!

כן כן, חומוס הוא חומר גלם מדהים, ובאופן מפתיע יש לו טעם מאוד עדין וניטרלי, כזה שלגמרי לא מורגש כשמוסיפים לו שוקולד. טוחנים גרגירי חומוס ומשתמשים בהם כמו בצק. בדרך אנחנו מרוויחים ערכים תזונתיים, סיבים וחלבון מהצומח. בנוסף, כמעט ואין בבצק ממתיקים, רק מעט מאוד מייפל טבעי. אם אתם זקוקים למתיקות יותר חזקה, אתם יכולים להוסיף עוד מייפל.

חומוס כידוע הוא גם נטול גלוטן. אמנם יש בעוגיות 2 כפות קמח כוסמין אבל אתם יכולים להחליף אותן בקמח ללא גלוטן או בשיבולת שועל לל”ג ולקבל גרסה שמתאימה גם לצליאקים ולנמנעים מגלוטן.

הילדים טרפו את העוגיות, וממש הופתעו כשסיפרתי להם שהן עשויות מחומוס. אז אתם מוזמנים להפתיע גם אצלכם.

וטיפ אחרון ממני – תנסו לשמור את העוגיות במקפיא (אחרי האפייה) ולאכול אותן כשהן קפואות. טעים!

טיפ בריא:

חומוס הוא הרבה יותר מהממרח המוכר, ואני מאוד אוהבת להשתמש בו כחומר גלם. הוא פחמימה מורכבת, מכיל המון סיבים תזונתיים, ונטול גלוטן. וחוץ מזה – הוא עמילני ומשמש כסוג של דבק, למשל בפשטידות או במאפים.

בגלל שהחומוס דורש זמן השריה ובישול ארוכים, כדאי להשרות ולבשל בבת אחת כמות גדולה, ולשמור במקפיא, מחולק לכמויות קטנות. אני שומרת בשקיות הקפאה לפי כמות מדודה של 2 כוסות בכל שקית.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגיות
הילה סער
X

6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. להכנת העוגיות משתמשים בגרגירי חומוס מבושלים. אם אתם משתמשים בגרגירי חומוס יבשים - משרים אותם במים ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעמיים במהלך זמן ההשריה. מבשלים כשעה עד שגרגירי החומוס מתרככים. - אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מבושלים קפואים או בחומוס מקופסת שימורים.
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים של 15 שניות.
  4. מניחים בקערת מעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים עד למרקם חלק ואחיד.
    מניחים בקערת מעבד מזון את כל המרכיבים. צילום: הילה סער
    מניחים בקערת מעבד מזון את כל המרכיבים. צילום: הילה סער

    טוחנים את כל המרכיבים עד למרקם חלק ואחיד. צילום: הילה סער
    טוחנים את כל המרכיבים עד למרקם חלק ואחיד. צילום: הילה סער

  5. בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה קורצים עוגיות קטנות ועגולות. מניחים במרווחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 12 דקות עד להתייצבות.

    מניחים את העוגיות הקרוצות במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. צילום: הילה סער
    מניחים את העוגיות הקרוצות במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. צילום: הילה סער

  6. לגרסה טבעונית - אפשר לוותר על הביצה. העוגיות יוצאות יציבות גם בלעדיה.

    עוגיות שוקולד חומוס. צילום: הילה סער
    עוגיות שוקולד חומוס. צילום: הילה סער


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מוכנים להרים גבה? עוגיות שוקולד מגרגירי חומוס (וזה כל כך טעים!)

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    Adi Cesare

    האם אפשר להחליף חומוס בקמח כלשהו? אם כן. איזה קמח ומה הכמויות? תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, באותה כמות, כל קמח אלטרנטיבי שאוהבים.

    Avatar
    שרי

    שלום רב, המתכון נשמע מדליק. רציתי לשאול האם ניתן להכין עם חומוס מונבט? אני אוכלת אותו יש אחרי הנבטה- מעדן. האם את ממליצה לבשל או לאדות או לאכול כפי שהוא. בתודה מראש שרי

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, כן, אפשר להכין עם חומוס מונבט. כדאי לבשל או לאדות אותו כדי לרכך מעט לפני השימוש (חומוס מונבט מתרכך מהר יותר כך שזמן הבישול/אידוי יהיה קצר יחסית לחומוס מושרה). בהצלחה!

      Avatar
      לשרי

      שאלה טובה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות