קינוח כוסות מושלם של שוקולד וקפה
רוצים לסיים את הארוחה ללא תחושת כבדות? אולי תבחרו בקינוח הנהדר והבוגר הזה שמרים במקום להוריד – מוס שוקולד וגרניטה קפה קרירה עם גבעת קצפת אוורירית ומושלמת שסוגרת הכול לכדי קינוח אחד קטן, אלגנטי ומושלם.
רוצים לסיים את הארוחה ללא תחושת כבדות? אולי תבחרו בקינוח הנהדר והבוגר הזה שמרים במקום להוריד – מוס שוקולד וגרניטה קפה קרירה עם גבעת קצפת אוורירית ומושלמת שסוגרת הכול לכדי קינוח אחד קטן, אלגנטי ומושלם.
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 994.7 קק״ל 5968.4 קק״לפחמימות 68.6 גרם 411.5 גרםשומן 53.7 גרם 322.4 גרםנתרן 226.9 מ״ג 1361.1 מ״גחלבון 9.2 גרם 55.1 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 32.0 גרםשומן רווי 32.8 גרם 196.7 גרםכולסטרול 204.3 מ״ג 1225.8 מ״גסידן 118.5 מ״ג 711.0 מ״גברזל 4.9 מ״ג 29.4 מ״גאשלגן 515.5 מ״ג 3093.0 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 14.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות995
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 994.7 קק״ל 5968.4 קק״לפחמימות 68.6 גרם 411.5 גרםשומן 53.7 גרם 322.4 גרםנתרן 226.9 מ״ג 1361.1 מ״גחלבון 9.2 גרם 55.1 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 32.0 גרםשומן רווי 32.8 גרם 196.7 גרםכולסטרול 204.3 מ״ג 1225.8 מ״גסידן 118.5 מ״ג 711.0 מ״גברזל 4.9 מ״ג 29.4 מ״גאשלגן 515.5 מ״ג 3093.0 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 14.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 995 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מוס שוקולד
-
400 גרם שוקולד מריר
-
2 ביצים L
-
2 כפות ברנדי
-
300 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
20 גרם סוכר לבן
-
1 קורט מלח דק
קצפת
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
15 גרם סוכר לבן
אופן הכנה
- מכינים את מוס השוקולד: מפרידים ביצים. ממיסים שוקולד (במיקרוגל או מעל סיר אדים). מוסיפים חלמונים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הברנדי. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה. בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים עם סוכר ומלח. מקפלים את השמנת המוקצפת לתערובת השוקולד. מוסיפים את קצף החלבונים ומקפלים למוס אחיד. ממלאים כוסות אישיות במוס עד מחצית הגובה ומניחים במקרר.
- מכינים את הגרניטה: מערבבים קפה, מים חמים וסוכר. מצננים מעט ומוסיפים את הרום. מערבבים, יוצקים לתבנית קטנה ומקפיאים. כל חצי שעה מערבבים וכותשים במזלג את התערובת, עד לקבלת מירקם של ברד.
- מכינים את השנטילי: מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת רכה מאוד במרקם של יוגורט
- הרכבת המנה: מוציאים מהמקרר את הכוסות עם המוס. מניחים מעל המוס שכבה דקה של גרניטה ומעליה כף של שנטילי. אפשר לפדר במעט קקאו או שוקולד מגורר ומגישים מייד.
אופן הכנה
- מכינים את מוס השוקולד: מפרידים ביצים. ממיסים שוקולד (במיקרוגל או מעל סיר אדים). מוסיפים חלמונים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הברנדי. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה. בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים עם סוכר ומלח. מקפלים את השמנת המוקצפת לתערובת השוקולד. מוסיפים את קצף החלבונים ומקפלים למוס אחיד. ממלאים כוסות אישיות במוס עד מחצית הגובה ומניחים במקרר.
- מכינים את הגרניטה: מערבבים קפה, מים חמים וסוכר. מצננים מעט ומוסיפים את הרום. מערבבים, יוצקים לתבנית קטנה ומקפיאים. כל חצי שעה מערבבים וכותשים במזלג את התערובת, עד לקבלת מירקם של ברד.
- מכינים את השנטילי: מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת רכה מאוד במרקם של יוגורט
- הרכבת המנה: מוציאים מהמקרר את הכוסות עם המוס. מניחים מעל המוס שכבה דקה של גרניטה ומעליה כף של שנטילי. אפשר לפדר במעט קקאו או שוקולד מגורר ומגישים מייד.
הערות
- אפשר להחליף את הברנדי בקוניאק.
הערות
- אפשר להחליף את הברנדי בקוניאק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
מושלם!!!
אם אני רוצה להפוך את זה לפרווה אני צריכה להחליף את השמנת המתוקה במה אפשר להחליף??
אפשר להחליף בשמנת צמחית.