מיני קובנה אישית לארוחה תימנית אסלית!
מיני קובנה אישית היא אותה הקובנה הענקית רק בגרסה המפנקת שקרויה גם קובנייה. מגישים את המאפה החם עם רסק עגבניות וסחוג ופוצחים בצעד תימני!
מיני קובנה אישית היא אותה הקובנה הענקית רק בגרסה המפנקת שקרויה גם קובנייה. מגישים את המאפה החם עם רסק עגבניות וסחוג ופוצחים בצעד תימני!
- רות אוליבר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 233.4 קק״ל 2800.3 קק״לפחמימות 42.4 גרם 508.4 גרםשומן 7.6 גרם 91.7 גרםנתרן 133.1 מ״ג 1596.8 מ״גחלבון 4.6 גרם 55.7 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 16.7 גרםשומן רווי 4.1 גרם 49.1 גרםכולסטרול 20.5 מ״ג 246.0 מ״גסידן 8.7 מ״ג 104.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 46.8 מ״ג 562.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל 7 שעות
-
קלוריות233
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 233.4 קק״ל 2800.3 קק״לפחמימות 42.4 גרם 508.4 גרםשומן 7.6 גרם 91.7 גרםנתרן 133.1 מ״ג 1596.8 מ״גחלבון 4.6 גרם 55.7 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 16.7 גרםשומן רווי 4.1 גרם 49.1 גרםכולסטרול 20.5 מ״ג 246.0 מ״גסידן 8.7 מ״ג 104.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 46.8 מ״ג 562.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.2 מ״גסגור
הקובנה היא מזמן לא מאפה של העדה התימנית בלבד. כמו הבורקס, גם הקובנה הפכה לנחלת הכלל, ואיזה מזל! קבלו קובנה אישית מטריפה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 7 שעות | קלוריות 233 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
1 מיכל שמנת לבישול 9%
-
1/2כוס או 120 מ"ל מים
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מערבלים את הקמח והשמרים במיקסר עם וו לישה, מוסיפים את השמנת ואת המים בהדרגה תוך כדי ערבול.
- אחרי 5 דקות מוסיפים גם את הסוכר והמלח, וממשיכים ללוש במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק גמיש וחלקלק.
- מכסים ומתפיחים במשך 45-60 דקות עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-6 כדורים.
- משמנים משטח עבודה ופותחים כל כדור לעלה גדול בעזרת האצבעות.
- מורחים על הבצק שישית מכמות החמאה ומגלגלים לגלילה.
- בעזרת סכין חוצים את הגלילה ל-2 מניחים את שני החצאים בתבנית מלבנית אישית, האחד ליד השני כשהספירלה כלפי מעלה.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.
- מתפיחים שוב במשך 90 דקות נוספות.
- מפזרים על המאפים חתיכות חמאה ומכסים את התבניות ברדיד אלומיניום.
- אופים בתנור במשך 4-5 שעות בחום של 100 מעלות.
- מגישים חם עם רסק עגבניות וחריף.
אופן הכנה
- מערבלים את הקמח והשמרים במיקסר עם וו לישה, מוסיפים את השמנת ואת המים בהדרגה תוך כדי ערבול.
- אחרי 5 דקות מוסיפים גם את הסוכר והמלח, וממשיכים ללוש במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק גמיש וחלקלק.
- מכסים ומתפיחים במשך 45-60 דקות עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-6 כדורים.
- משמנים משטח עבודה ופותחים כל כדור לעלה גדול בעזרת האצבעות.
- מורחים על הבצק שישית מכמות החמאה ומגלגלים לגלילה.
- בעזרת סכין חוצים את הגלילה ל-2 מניחים את שני החצאים בתבנית מלבנית אישית, האחד ליד השני כשהספירלה כלפי מעלה.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.
- מתפיחים שוב במשך 90 דקות נוספות.
- מפזרים על המאפים חתיכות חמאה ומכסים את התבניות ברדיד אלומיניום.
- אופים בתנור במשך 4-5 שעות בחום של 100 מעלות.
- מגישים חם עם רסק עגבניות וחריף.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מה אפשר לשים במקום שמנת לבישול
היי צביקה, אפשר להשתמש בחלב, או אפילו במים, אבל הטעם והמרקם ישתנו בהתאם.