גם עוגיה וגם סוכריה – בראוניז על מקל שמכינים עם הילדים
- שרית נובק
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5168.9 קק״ל 5168.9 קק״לפחמימות 589.5 גרם 589.5 גרםשומן 285.0 גרם 285.0 גרםנתרן 1611.5 מ״ג 1611.5 מ״גחלבון 81.1 גרם 81.1 גרםסיבים תזונתיים 34.2 גרם 34.2 גרםשומן רווי 82.5 גרם 82.5 גרםכולסטרול 1187.6 מ״ג 1187.6 מ״גסידן 433.1 מ״ג 433.1 מ״גברזל 33.8 מ״ג 33.8 מ״גאשלגן 3451.9 מ״ג 3451.9 מ״גאבץ 15.5 מ״ג 15.5 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות5169
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5168.9 קק״ל 5168.9 קק״לפחמימות 589.5 גרם 589.5 גרםשומן 285.0 גרם 285.0 גרםנתרן 1611.5 מ״ג 1611.5 מ״גחלבון 81.1 גרם 81.1 גרםסיבים תזונתיים 34.2 גרם 34.2 גרםשומן רווי 82.5 גרם 82.5 גרםכולסטרול 1187.6 מ״ג 1187.6 מ״גסידן 433.1 מ״ג 433.1 מ״גברזל 33.8 מ״ג 33.8 מ״גאשלגן 3451.9 מ״ג 3451.9 מ״גאבץ 15.5 מ״ג 15.5 מ״גסגור
ברגע שנגמר יום כיפור מתחיל המירוץ לסוכות.
עם צאת הצום נכנסים לאוטו לארוחה מפסקת ובניית סוכה בכל מקום אפשרי: במרפסת, אצל סבתא, אצל הסבתא השניה, בגן, ובחצר הבניין, ומהרגע הזה את שעות אחר הצהריים הילדים מעבירים בהכנת ערימות של קישוטים, נפגשים בחצר כל ילדי הבניין עם חומרי יצירה – גוזרים, מדביקים, צובעים ומכינים שרשראות ארוכות ארוכות.
מעתה ועד סוף החג אני אמצא בכל פינה בבית רצועות צבעוניות וגזרי נייר קטנים.
בזמן שהם עובדים בהנאה אני טובלת עיגולי בראוניז בשוקולד, חלק מניחה במגש ויוצאת אליהם, ואת השאר אביא לכל סוכה שנתארח בה.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 5169 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בראוניז
-
200 גרם שוקולד מרירקצוץ
-
3/4 כוס שמן קנולה
-
4 ביצים L
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
1/4 כוס סוכר חום
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 כפות אספרסו
-
1 1/4כוסות או 175 גרם קמח לבן
-
2 כפות אבקת קקאו
-
1/2 כוס שוקולד צ’יפס
ציפוי
-
100 גרם שוקולד מרירקצוץ
-
1 כפית שמן קנולה
-
1/4 כוס אגוזי ברס(אגוזי לוז מסוכרים) או בוטנים גרוסים, או פקאנים מסוכרים קצוצים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- שמים שוקולד בקערה חסינה לחום. ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים, או על באן-מארי.
- מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
- מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבבים.
- מוסיפים סוכר לבן, סוכר חום, מלח ותמצית וניל ומערבבים היטב.
- מוסיפים קמח וקקאו מקפלים בעדינות עם לקקן עד שכל הקמח נטמע. לא לערבב יותר מדי! מוסיפים שוקולד צ’יפס ואת האספרסו ממכונת קפה ומערבבים קצרות.
- יוצקים את התערובת לתבנית בגודל 20X20 ס”מ. מיישרים ומכניסים לתנור. אופים כ-25-30 דקות עד שפני הבראוניז מתחילים להסדק.
- מוציאים מהתנור, מקררים ומעבירים למקרר.
- מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד במיקרו בפולסים, או על באן-מארי. מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
- חותכים את הבראוניז לקוביות בגודל 5X5 ס”מ, או קורצים עיגולים בקוטר דומה.
- נועצים מקל בצידו של כל בראוני, טובלים את הבראוני עד החצי בשוקולד המומס, מפזרים אגוזים גרוסים ומניחים להתקשות של השוקולד.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- שמים שוקולד בקערה חסינה לחום. ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים, או על באן-מארי.
- מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
- מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבבים.
- מוסיפים סוכר לבן, סוכר חום, מלח ותמצית וניל ומערבבים היטב.
- מוסיפים קמח וקקאו מקפלים בעדינות עם לקקן עד שכל הקמח נטמע. לא לערבב יותר מדי! מוסיפים שוקולד צ’יפס ואת האספרסו ממכונת קפה ומערבבים קצרות.
- יוצקים את התערובת לתבנית בגודל 20X20 ס”מ. מיישרים ומכניסים לתנור. אופים כ-25-30 דקות עד שפני הבראוניז מתחילים להסדק.
- מוציאים מהתנור, מקררים ומעבירים למקרר.
- מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד במיקרו בפולסים, או על באן-מארי. מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
- חותכים את הבראוניז לקוביות בגודל 5X5 ס”מ, או קורצים עיגולים בקוטר דומה.
- נועצים מקל בצידו של כל בראוני, טובלים את הבראוני עד החצי בשוקולד המומס, מפזרים אגוזים גרוסים ומניחים להתקשות של השוקולד.
הכנתם את המתכון?
תגובות (5)
אכלתי יותר מהילדים, מעולה
מה אפשר במקום אספרסו?
היי אורלי, אפשר להחליף במיץ תפוזים, בחלב, או בליקר אם רוצים 🙂
מתאים גם למבוגרים:))
הכנתי יחד עם הילדים והיה פשוט כיף וטעים