מלכת היופי: עוגת גבינה ללא אפייה עם הפתעת טראפלס
עוגת גבינה ללא אפייה עם הפתעת טראפלס שוקולד בשני צבעים. קבלו מתכון של שרית נובק לשדרוג העוגה המסורתית. תוצאה של קונדיטוריה מקצועית היישר מהמטבח הביתי
עוגת גבינה ללא אפייה עם הפתעת טראפלס שוקולד בשני צבעים. קבלו מתכון של שרית נובק לשדרוג העוגה המסורתית. תוצאה של קונדיטוריה מקצועית היישר מהמטבח הביתי
- שרית נובק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7971.4 קק״ל 7971.4 קק״לפחמימות 328.1 גרם 328.1 גרםשומן 635.5 גרם 635.5 גרםנתרן 495.8 מ״ג 495.8 מ״גחלבון 71.4 גרם 71.4 גרםסיבים תזונתיים 22.4 גרם 22.4 גרםשומן רווי 396.3 גרם 396.3 גרםכולסטרול 466.5 מ״ג 466.5 מ״גסידן 632.0 מ״ג 632.0 מ״גברזל 18.8 מ״ג 18.8 מ״גאשלגן 1879.7 מ״ג 1879.7 מ״גאבץ 9.5 מ״ג 9.5 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות7971
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7971.4 קק״ל 7971.4 קק״לפחמימות 328.1 גרם 328.1 גרםשומן 635.5 גרם 635.5 גרםנתרן 495.8 מ״ג 495.8 מ״גחלבון 71.4 גרם 71.4 גרםסיבים תזונתיים 22.4 גרם 22.4 גרםשומן רווי 396.3 גרם 396.3 גרםכולסטרול 466.5 מ״ג 466.5 מ״גסידן 632.0 מ״ג 632.0 מ״גברזל 18.8 מ״ג 18.8 מ״גאשלגן 1879.7 מ״ג 1879.7 מ״גאבץ 9.5 מ״ג 9.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 7971 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס
-
120 גרם פתי בר וניל
-
60 גרם חמאהמומסת
-
2 כפות אבקת קקאו
-
3 כפות אבקת סוכר
מלית
-
375מ"ל או 1 1/2 כוסות שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
250 גרם גבינת מסקרפונה
-
3/4 כוס אבקת סוכר
-
200 גרם שמנת חמוצה יטבתה 27%
-
1 כפית תמצית וניל
-
5 גרם ג’לטין טהורמומס ברבע כוס מים
טראפלס
-
150 גרם שוקולד מריר
-
150 גרם שוקולד חלב
-
500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה
- מכינים את הטראפלס: קוצצים עם סכין חדה את השוקולד המריר ושוקולד החלב, כל אחד בנפרד, ומכניסים כל סוג לקערה נפרדת.
- מחממים בסיר 250 מ”ל מהשמנת המתוקה עם 2 כפיות תמצית וניל ומביאים לסף רתיחה.
- שופכים חצי כוס מהשמנת החמה על כל אחד מהשוקולדים ומערבבים היטב לתערובת חלקה ואחידה.
- מכניסים להתייצבות במקרר למשך כשעה.
- מוציאים את השוקולדים שהתייצבו מהמקרר, מוסיפים לכל אחד ½ כוס נוספת של שמנת מתוקה ומקציפים במיקסר עד לקבלת קרם רך.
- מזלפים את הקרמים, כל אחד בנפרד, לתוך תבניות סיליקון בצורת כדורים ומקפיאים.
- מכינים את הבסיס: טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים עם הקקאו והסוכר לפירורים דקים.
- מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
- מהדקים בתוך רינג בקוטר 16 ס”מ שמונח על נייר אפיה ומכניסים להתייצבות במקרר.
- מכינים את המלית: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר והווניל לקצפת רכה.
- מוסיפים את גבינת המסקרפונה והשמנת החמוצה ומערבבים היטב.
- ממיסים את הג’לטין במיקרו למשך כ-10 שניות ומוסיפים לתערובת השמנת. מערבבים היטב.
- מרכיבים את העוגה: מניחים את הבסיס בתוך תבנית מתפרקת בקוטר 18 ס”מ עם שקף בדפנות.
- מניחים מעל בסיס הביסקוויטים שהתייצב שליש מעיגולי הטראפלס שהקפאנו.
- שופכים מעל הטראפלס חצי מתערובת הגבינה ומיישרים בעזרת מרית.
- מכניסים למשך כרבע שעה למקפיא להתייצבות.
- מוציאים מהמקפיא ומסדרים מעל הגבינה שכבת טראפלס נוספת.
- מכסים בשארית תערובת הגבינה, מיישרים ומכניסים שוב להתייצבות במקרר.
- כשהעוגה מוכנה ויציבה מניחים מעל עוד מכדורי הטראפלס ושומרים בקירור עד להגשה.
אופן ההכנה
- מכינים את הטראפלס: קוצצים עם סכין חדה את השוקולד המריר ושוקולד החלב, כל אחד בנפרד, ומכניסים כל סוג לקערה נפרדת.
- מחממים בסיר 250 מ”ל מהשמנת המתוקה עם 2 כפיות תמצית וניל ומביאים לסף רתיחה.
- שופכים חצי כוס מהשמנת החמה על כל אחד מהשוקולדים ומערבבים היטב לתערובת חלקה ואחידה.
- מכניסים להתייצבות במקרר למשך כשעה.
- מוציאים את השוקולדים שהתייצבו מהמקרר, מוסיפים לכל אחד ½ כוס נוספת של שמנת מתוקה ומקציפים במיקסר עד לקבלת קרם רך.
- מזלפים את הקרמים, כל אחד בנפרד, לתוך תבניות סיליקון בצורת כדורים ומקפיאים.
- מכינים את הבסיס: טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים עם הקקאו והסוכר לפירורים דקים.
- מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
- מהדקים בתוך רינג בקוטר 16 ס”מ שמונח על נייר אפיה ומכניסים להתייצבות במקרר.
- מכינים את המלית: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר והווניל לקצפת רכה.
- מוסיפים את גבינת המסקרפונה והשמנת החמוצה ומערבבים היטב.
- ממיסים את הג’לטין במיקרו למשך כ-10 שניות ומוסיפים לתערובת השמנת. מערבבים היטב.
- מרכיבים את העוגה: מניחים את הבסיס בתוך תבנית מתפרקת בקוטר 18 ס”מ עם שקף בדפנות.
- מניחים מעל בסיס הביסקוויטים שהתייצב שליש מעיגולי הטראפלס שהקפאנו.
- שופכים מעל הטראפלס חצי מתערובת הגבינה ומיישרים בעזרת מרית.
- מכניסים למשך כרבע שעה למקפיא להתייצבות.
- מוציאים מהמקפיא ומסדרים מעל הגבינה שכבת טראפלס נוספת.
- מכסים בשארית תערובת הגבינה, מיישרים ומכניסים שוב להתייצבות במקרר.
- כשהעוגה מוכנה ויציבה מניחים מעל עוד מכדורי הטראפלס ושומרים בקירור עד להגשה.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
הכנתי אתמול איזה יופי!!!
העוגה פשוט מושלמת!!! שרית נובק אלופה
את הבסיס בקוטר 16 וכל העוגה בקוטר 18?
אכן.
במידה ומשתמשים בגבינת שמנת 25% ולא במסקרפונה האם צריך להגדיל את כמות הג’לטין כדי שתהיה יציבה?
לא.
אם משתמשים בגבינת שמנת 25% ולא במסקרפונה האם יש צורך להגדיל את כמות הג’לטין לייצב את העוגה?
קטגוריות
אביזרים
טכניקות