מלכת השבת: חלה מתוקה מקמח כוסמין מלא
חלת כוסמין! היא מתוקה, שחומה וחגיגית ואי אפשר לעמוד בפניה. חלה מתוקה מקמח כוסמין ברבע שעה עבודה בלבד. וכן, אפשר גם להמיר ללחמניות של סתם יום חול
חלת כוסמין! היא מתוקה, שחומה וחגיגית ואי אפשר לעמוד בפניה. חלה מתוקה מקמח כוסמין ברבע שעה עבודה בלבד. וכן, אפשר גם להמיר ללחמניות של סתם יום חול
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 604.5 קק״ל 2417.8 קק״לפחמימות 83.8 גרם 335.3 גרםשומן 24.4 גרם 97.7 גרםנתרן 1036.6 מ״ג 4146.4 מ״גחלבון 18.1 גרם 72.4 גרםסיבים תזונתיים 12.0 גרם 47.9 גרםשומן רווי 2.5 גרם 10.1 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 38.4 מ״ג 153.7 מ״גברזל 5.2 מ״ג 20.8 מ״גאשלגן 429.0 מ״ג 1716.1 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 15.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות605
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 604.5 קק״ל 2417.8 קק״לפחמימות 83.8 גרם 335.3 גרםשומן 24.4 גרם 97.7 גרםנתרן 1036.6 מ״ג 4146.4 מ״גחלבון 18.1 גרם 72.4 גרםסיבים תזונתיים 12.0 גרם 47.9 גרםשומן רווי 2.5 גרם 10.1 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 38.4 מ״ג 153.7 מ״גברזל 5.2 מ״ג 20.8 מ״גאשלגן 429.0 מ״ג 1716.1 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 15.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 605 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
400 גרם קמח כוסמין מלא
-
1 כף שמרים יבשים
-
5 כפות סוכר לבן
-
1/2 כף מלח דק
-
70 מ"ל שמן קנולה
-
175 מ"ל מים פושרים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח והשמן ומערבלים במהירות איטית עם המלוש (זה שנראה כמו קרס של שודד ים).
- מוסיפים לתערובת בזרם דק ועדין את המים (אם נדבק קמח על דפנות הקערה יש להוריד אותן לתוכן הקערה). ממשיכים בערבול למשך עשר דקות עד שנוצר בצק שנפרד מדפנות הקערה.
- מכסים את הקערה בסנו סושי - ניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במקום חמים עד שמכפיל את נפחו (כ-45 דקות).
- לאחר ההתפחה, מקמחים מעט את משטח העבודה. מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-3 כדורים שווים. יוצרים מכל כדור רצועה של כ-60 ס”מ וקולעים לצמה (אפשר גם לחלק את הבצק ל-5 או 6 כדורים ולקלוע צמה חגיגית יותר).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בסנו סושי - נייר אפייה טבעי.
- מניחים את החלה על התבנית, מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים להתפחה נוספת למשך 20 דקות.
- מצפים את החלה: בקערה קטנה טורפים את הביצה עם המים. בסוף ההתפחה השנייה צובעים את החלה בביצה ומפזרים מעט שומשום.
- מכניסים לתנור ואופים 30 דקות (עד שהחלה מקבלת צבע זהוב הנוטה לשחום קל).
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח והשמן ומערבלים במהירות איטית עם המלוש (זה שנראה כמו קרס של שודד ים).
- מוסיפים לתערובת בזרם דק ועדין את המים (אם נדבק קמח על דפנות הקערה יש להוריד אותן לתוכן הקערה). ממשיכים בערבול למשך עשר דקות עד שנוצר בצק שנפרד מדפנות הקערה.
- מכסים את הקערה בסנו סושי - ניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במקום חמים עד שמכפיל את נפחו (כ-45 דקות).
- לאחר ההתפחה, מקמחים מעט את משטח העבודה. מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-3 כדורים שווים. יוצרים מכל כדור רצועה של כ-60 ס”מ וקולעים לצמה (אפשר גם לחלק את הבצק ל-5 או 6 כדורים ולקלוע צמה חגיגית יותר).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בסנו סושי - נייר אפייה טבעי.
- מניחים את החלה על התבנית, מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים להתפחה נוספת למשך 20 דקות.
- מצפים את החלה: בקערה קטנה טורפים את הביצה עם המים. בסוף ההתפחה השנייה צובעים את החלה בביצה ומפזרים מעט שומשום.
- מכניסים לתנור ואופים 30 דקות (עד שהחלה מקבלת צבע זהוב הנוטה לשחום קל).
הערות
- אם החלטתם להכין לחמניות, חלקו את הבצק לאחר ההתפחה ל-4 כדורים שווים (כ-180 גרם כל כדור). מיתחו כל כדור לרצועה של כ-60 ס"מ, קפלו לחצי ולפפו את שתי הרצועות (המחוברות) זו סביב זו ליצירת לחמנייה קלועה (לחובבי האתגרים אפשר להפוך כל רצועה גם ללחמניית קשר). התפיחו שנית, צבעו בביצה, קשטו בשומשום והכניסו לתנור לכ-20 דקות עד הזהבה
הערות
- אם החלטתם להכין לחמניות, חלקו את הבצק לאחר ההתפחה ל-4 כדורים שווים (כ-180 גרם כל כדור). מיתחו כל כדור לרצועה של כ-60 ס"מ, קפלו לחצי ולפפו את שתי הרצועות (המחוברות) זו סביב זו ליצירת לחמנייה קלועה (לחובבי האתגרים אפשר להפוך כל רצועה גם ללחמניית קשר). התפיחו שנית, צבעו בביצה, קשטו בשומשום והכניסו לתנור לכ-20 דקות עד הזהבה
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות