החלה בחל”ת? הכינו לחמניות חלב יפניות!

איל רווח גילה את האחיות הרכות ונימוחות של החלה! לחמניות חלב יפניות רכות וענניות שהכי כיף לטבול בכל רוטב, להכין סנדוויץ' מושלם ולגוון במתכון מושלם באמת ללחם שלא טעמתם קודם
איל רווח גילה את האחיות הרכות ונימוחות של החלה! לחמניות חלב יפניות רכות וענניות שהכי כיף לטבול בכל רוטב, להכין סנדוויץ' מושלם ולגוון במתכון מושלם באמת ללחם שלא טעמתם קודם
  • אייל רווח
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-20 דק׳
  • קלוריות
    232
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 232.2 קק״ל 2090.2 קק״ל
    פחמימות 38.1 גרם 343.1 גרם
    שומן 7.6 גרם 68.1 גרם
    נתרן 487.5 מ״ג 4387.5 מ״ג
    חלבון 6.9 גרם 62.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 10.6 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 32.1 גרם
    כולסטרול 81.2 מ״ג 730.5 מ״ג
    סידן 35.3 מ״ג 317.3 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 5.5 מ״ג
    אשלגן 85.6 מ״ג 770.2 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-20 דק׳
  • קלוריות
    232
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 232.2 קק״ל 2090.2 קק״ל
    פחמימות 38.1 גרם 343.1 גרם
    שומן 7.6 גרם 68.1 גרם
    נתרן 487.5 מ״ג 4387.5 מ״ג
    חלבון 6.9 גרם 62.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 10.6 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 32.1 גרם
    כולסטרול 81.2 מ״ג 730.5 מ״ג
    סידן 35.3 מ״ג 317.3 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 5.5 מ״ג
    אשלגן 85.6 מ״ג 770.2 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור

מי לא אוהב חלה מתוקה ורכה, נכון? אז אחרי שהכנתי את הלחמניות האלו, הבנתי שזה בעצם הגרסה המשודרגת לחלה וכל מה שחשבתי על חלות לפני נשכח לגמרי. וכן, שמתי אותה על צלחת של עוגה כי מגיע לה כבוד.

אז אם זה לארוחת שישי, חג או סתם פינוק לארוחת הבוקר שלכם, אתם חייבים לנסות את הלחמניות האלו.

הסוד לרכות המושלמת של הלחמניות האלו הוא הסטרטר שלו. אז אי אפשר לוותר עליו או לקצר את הדרך. גם אחרי יומיים-שלושה הלחמניות שומרות על הרכות שלהן. הטכניקה הזאת הומצאה במזרח ומשם הן קיבלו את השם שלהן.

אני השתמשתי באבקת חלב שאפשר למצוא היום בכל חנות אפייה. אבקת חלב מעשירה את הטעם במאפים ומדגישה את טעמי החלב. זה לא חובה להשתמש בה אם אין לכם, עדיין יצאו לכם לחמניות מדהימות.

אם רוצים להכין את הלחמניות בצורת לחם – ניתן לחלק את הבצק ל-3,לגלגל לכדורים, להתפיח ולאפות בתבנית לחם מלבנית.

רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!

אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת: 054-4699389

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סטרטר

בצק

אגוואש - הברשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הסטרטר: בסיר קטן מאחדים את כל המרכיבים בעזרת מטרפה.
  2. מעל להבה נמוכה, מחממים את התערובת תוך כדי טריפה, כ-3-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מניחים בצד להתקרר לטמפרטורת החדר.
  3. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מניחים את כל המרכיבים (כולל הסטרטר שהכנו מבעוד מועד) פרט למלח לפי סדר הרשימה.
  4. באמצעות וו לישה מאחדים את הבצק במהירות נמוכה. לאחר איחוד מוסיפים את המלח ולשים במהירות בינונית 8 דקות.

    אחרי שהבצק גמיש ונוח, מעבירים לקערה להתפחה. צילום: אייל רווח
    אחרי שהבצק גמיש ונוח, מעבירים לקערה להתפחה. צילום: אייל רווח

  5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים 60-90 דקות. הבצק יתפח אך לא אמור להכפיל את נפחו.
  6. מחלקים את הבצק ל-9 כדורים ומסדרים בתבנית בקוטר 20 או 22. מכסים ומתפיחים עוד 45 דקות.
    מחלקים את הבצק ל-7 כדורים, מניחים בתבנית ומתפיחים שוב. צילום: אייל רווח
    מחלקים את הבצק ל-9 כדורים, מניחים בתבנית ומתפיחים שוב. צילום: אייל רווח

    לאחר התפחה. צילום: אייל רווח
    לאחר התפחה. צילום: אייל רווח

  7. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  8. טורפים היטב את מרכיבי האגוואש ומברישים בעדינות את כדורי הבצק.
  9. אופים כ-30 דקות עד שהלחמניות השחימו היטב. מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.

    לחמניות חלב יפניות. צילום: אייל רווח
    לחמניות חלב יפניות. צילום: אייל רווח

הערות

  • ניתן לחלק את הבצק לכמה כדורים שרוצים (או יותר כדורים ואז הם קטנים יותר או פחות כדורים גדולים יותר)
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
החלה בחל”ת? הכינו לחמניות חלב יפניות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (20)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      זכותך לחשוב כך 🙂 יש באתרנו מבחר מתכונים הרבה פחות מסובכים.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות