-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 291.8 קק״ל 1167.3 קק״לפחמימות 49.0 גרם 195.9 גרםשומן 12.4 גרם 49.5 גרםנתרן 786.5 מ״ג 3145.9 מ״גחלבון 4.9 גרם 19.6 גרםסיבים תזונתיים 7.9 גרם 31.7 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.6 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסידן 156.7 מ״ג 626.9 מ״גברזל 4.0 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 1273.2 מ״ג 5092.8 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 6.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות292
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 291.8 קק״ל 1167.3 קק״לפחמימות 49.0 גרם 195.9 גרםשומן 12.4 גרם 49.5 גרםנתרן 786.5 מ״ג 3145.9 מ״גחלבון 4.9 גרם 19.6 גרםסיבים תזונתיים 7.9 גרם 31.7 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.6 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסידן 156.7 מ״ג 626.9 מ״גברזל 4.0 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 1273.2 מ״ג 5092.8 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 6.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 292 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
5 דלעת ערמונים בינוניות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
4 כפות שמן זית
-
4 עלי מרווה
-
1 ס"מ שורש כורכום
-
3 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
3 בצלים סגולים בינוניים
-
1 כף סוכר חום
-
6 כוסות מים
הגשה
-
1 גבעול בצל ירוק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- על קרש חיתוך חותכים דלעות לרבעים, מגררים את שורש הכורכום, קוצצים את הבצל, ג’ינג’ר ובצל ירוק. מרתיחים את המים.
- מתיזים את תרסיס השמן על הדלעת, מתבלים במלח ופלפל, שמים בתבנית וצולים כ-20 דקות.
- שמים במיקסר מבשל שמן, מרווה, כורכום, ג’ינג’ר ובצל ומטגנים כ-5 דקות.
- מוסיפים מים רותחים, דלעת, סוכר, מלח ופלפל ומבשלים כ-15 דקות.
- טוחנים בבלנדר מוט עד למחית אחידה.
- מחלקים לצלחות יפות ומגישים עם יוגורט ובצל ירוק.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- על קרש חיתוך חותכים דלעות לרבעים, מגררים את שורש הכורכום, קוצצים את הבצל, ג’ינג’ר ובצל ירוק. מרתיחים את המים.
- מתיזים את תרסיס השמן על הדלעת, מתבלים במלח ופלפל, שמים בתבנית וצולים כ-20 דקות.
- שמים במיקסר מבשל שמן, מרווה, כורכום, ג’ינג’ר ובצל ומטגנים כ-5 דקות.
- מוסיפים מים רותחים, דלעת, סוכר, מלח ופלפל ומבשלים כ-15 דקות.
- טוחנים בבלנדר מוט עד למחית אחידה.
- מחלקים לצלחות יפות ומגישים עם יוגורט ובצל ירוק.
הערות
- ניתן לבשל גם בסיר רגיל
- ללא יוגורט המרק מתאים גם לטבעונים
הערות
- ניתן לבשל גם בסיר רגיל
- ללא יוגורט המרק מתאים גם לטבעונים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
חייב לצלות את הדלעת לפני הבישול?
כן.
אפשר שמישהו יעשה הגהה למתכון כדי שאשכרה יהיה אפשר לקרוא מה כתוב? תודה
מה לא ברור בדיוק במתכון? נשמח לענות על שאלה ספציפית.