מרק עדשים חם עם טריק קל שיעמיק את הטעם של המרק
- שיר אשכנזי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 490.1 קק״ל 1960.6 קק״לפחמימות 60.9 גרם 243.7 גרםשומן 18.6 גרם 74.5 גרםנתרן 792.7 מ״ג 3170.9 מ״גחלבון 21.5 גרם 85.8 גרםסיבים תזונתיים 11.0 גרם 43.9 גרםשומן רווי 7.4 גרם 29.7 גרםכולסטרול 26.9 מ״ג 107.5 מ״גסידן 38.1 מ״ג 152.4 מ״גברזל 0.9 מ״ג 3.6 מ״גאשלגן 504.4 מ״ג 2017.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות490
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 490.1 קק״ל 1960.6 קק״לפחמימות 60.9 גרם 243.7 גרםשומן 18.6 גרם 74.5 גרםנתרן 792.7 מ״ג 3170.9 מ״גחלבון 21.5 גרם 85.8 גרםסיבים תזונתיים 11.0 גרם 43.9 גרםשומן רווי 7.4 גרם 29.7 גרםכולסטרול 26.9 מ״ג 107.5 מ״גסידן 38.1 מ״ג 152.4 מ״גברזל 0.9 מ״ג 3.6 מ״גאשלגן 504.4 מ״ג 2017.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
המרק האהוב עליי בחורף, גם עשיר ובריא וגם טעים ומנחם ברמות.
מעבר לזה שהוא כל-כך טעים אתם חייבים להכיר את הטריק המטורף הזה עם נייר האפייה העגול של הנמל.
כשלמדתי בישול מקצועי השתמשנו המון בנייר אפייה כ״מכסה״ לאוכל, אחרי שחקרתי קצת את הנושא הבנתי שכשאנחנו מכסים סיר עם מכסה רוב האדים שמשחררים האוכל נלכדים בכלי, זה מפריע בהשחמה של האוכל והטיפות שיורדות מהאדים מעכבות את הבישול של התבשיל ולכן, בבית ספר לבישול בשביל לזרז תהליכים ולהעמיק טעמים היינו לוקחים נייר אפייה מרובע וחותכים אותו ל4עיגול, זה היה לא נוח בעליל. נייר האפייה של הנמל כבר חתוך ומקל עלי מאוד.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 490 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק עדשים
-
1 1/2 כוסות עדשים אדומות
-
3 כפות שמן זית
-
4 שיני שום
-
1/2 כוס מים חמים
-
2 בצלים בינוניים
-
6 עגבניות קטנות
-
1/4 כפית כמון טחון
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
50 גרם חמאהלא חובה
אופן הכנה
- שוטפים היטב את העדשים הכתומות.
- בסיר בינוני בקוטר 26 מטגנים שום כתוש עם 3 כפות של שמן זית/שמן ניטרלי. מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב יחד עם חצי כוס מים חמים.
- חותכים את הבצל והעגבניות גס ומוסיפים לסיר.
- ממלאים את הסיר במים רותחים עד הפס של הירקות ומכסים עם הנייר אפייה של הנמל.
- בערך אחרי 20 דקות כשהעדשים התרככו וגם הירקות מסיריםאת קליפות העגבנייה בקלות וטוחנים בעזרת בלנדר מוט את המרק למרקם חלק.
- מערבבים בכוס נפרדת רבע כוס מים חמים עם התבלינים, מוסיפים למרק ומערבבים היטב.
- מוסיפים למרק את החמאה (מי שרוצה, אפשר להשאיר את המתכון טבעוני ולא להוסיף חמאה בכלל) ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת לגמרי.
אופן הכנה
- שוטפים היטב את העדשים הכתומות.
- בסיר בינוני בקוטר 26 מטגנים שום כתוש עם 3 כפות של שמן זית/שמן ניטרלי. מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב יחד עם חצי כוס מים חמים.
- חותכים את הבצל והעגבניות גס ומוסיפים לסיר.
- ממלאים את הסיר במים רותחים עד הפס של הירקות ומכסים עם הנייר אפייה של הנמל.
- בערך אחרי 20 דקות כשהעדשים התרככו וגם הירקות מסיריםאת קליפות העגבנייה בקלות וטוחנים בעזרת בלנדר מוט את המרק למרקם חלק.
- מערבבים בכוס נפרדת רבע כוס מים חמים עם התבלינים, מוסיפים למרק ומערבבים היטב.
- מוסיפים למרק את החמאה (מי שרוצה, אפשר להשאיר את המתכון טבעוני ולא להוסיף חמאה בכלל) ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת לגמרי.
הערות
- ניתן להגיש עם בטטה צלויה בתנור
הערות
- ניתן להגיש עם בטטה צלויה בתנור
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
מתכונים מהמם
תודה רבה, איבון!