רקע הנמל

מרק עדשים חם עם טריק קל שיעמיק את הטעם של המרק

מרק עדשים הוא ה-מרק של החורף, משביע, טעים, מנחם ומחמם. הטריק של נייר האפייה משדרג את הטעמים של המרק וגורם לו להיות עמוק יותר. בתאבון
מרק עדשים הוא ה-מרק של החורף, משביע, טעים, מנחם ומחמם. הטריק של נייר האפייה משדרג את הטעמים של המרק וגורם לו להיות עמוק יותר. בתאבון
  • שיר אשכנזי
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    490
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 490.1 קק״ל 1960.6 קק״ל
    פחמימות 60.9 גרם 243.7 גרם
    שומן 18.6 גרם 74.5 גרם
    נתרן 792.7 מ״ג 3170.9 מ״ג
    חלבון 21.5 גרם 85.8 גרם
    סיבים תזונתיים 11.0 גרם 43.9 גרם
    שומן רווי 7.4 גרם 29.7 גרם
    כולסטרול 26.9 מ״ג 107.5 מ״ג
    סידן 38.1 מ״ג 152.4 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 3.6 מ״ג
    אשלגן 504.4 מ״ג 2017.7 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    490
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 490.1 קק״ל 1960.6 קק״ל
    פחמימות 60.9 גרם 243.7 גרם
    שומן 18.6 גרם 74.5 גרם
    נתרן 792.7 מ״ג 3170.9 מ״ג
    חלבון 21.5 גרם 85.8 גרם
    סיבים תזונתיים 11.0 גרם 43.9 גרם
    שומן רווי 7.4 גרם 29.7 גרם
    כולסטרול 26.9 מ״ג 107.5 מ״ג
    סידן 38.1 מ״ג 152.4 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 3.6 מ״ג
    אשלגן 504.4 מ״ג 2017.7 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור

המרק האהוב עליי בחורף, גם עשיר ובריא וגם טעים ומנחם ברמות.

מעבר לזה שהוא כל-כך טעים אתם חייבים להכיר את הטריק המטורף הזה עם נייר האפייה העגול של הנמל.

כשלמדתי בישול מקצועי השתמשנו המון בנייר אפייה כ״מכסה״ לאוכל, אחרי שחקרתי קצת את הנושא הבנתי שכשאנחנו מכסים סיר עם מכסה רוב האדים שמשחררים האוכל נלכדים בכלי, זה מפריע בהשחמה של האוכל והטיפות שיורדות מהאדים מעכבות את הבישול של התבשיל ולכן, בבית ספר לבישול בשביל לזרז תהליכים ולהעמיק טעמים היינו לוקחים נייר אפייה מרובע וחותכים אותו ל4עיגול, זה היה לא נוח בעליל. נייר האפייה של הנמל כבר חתוך ומקל עלי מאוד.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק עדשים


אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את העדשים הכתומות.
  2. בסיר בינוני בקוטר 26 מטגנים שום כתוש עם 3 כפות של שמן זית/שמן ניטרלי. מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב יחד עם חצי כוס מים חמים.
  3. חותכים את הבצל והעגבניות גס ומוסיפים לסיר.
  4. ממלאים את הסיר במים רותחים עד הפס של הירקות ומכסים עם הנייר אפייה של הנמל.
  5. בערך אחרי 20 דקות כשהעדשים התרככו וגם הירקות מסיריםאת קליפות העגבנייה בקלות וטוחנים בעזרת בלנדר מוט את המרק למרקם חלק.
  6. מערבבים בכוס נפרדת רבע כוס מים חמים עם התבלינים, מוסיפים למרק ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים למרק את החמאה (מי שרוצה, אפשר להשאיר את המתכון טבעוני ולא להוסיף חמאה בכלל) ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת לגמרי.
מרק עדשים2
מרק עדשים קרמי. צילום: שיר אשכנזי

הערות

  • ניתן להגיש עם בטטה צלויה בתנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה, איבון!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות