רושפלד מכין מרק עוף לימוני עם קציצות עוף שמנמנות
אף אחד לא יתגעגע לקניידלעך אחרי שיטעם ממרק העוף הזה, שמגיע לשולחן עם קציצות עוף נהדרות וכשרות לפסח. מרק בניחוח פרסי שמתחשק לנו לאכול כל השנה
אף אחד לא יתגעגע לקניידלעך אחרי שיטעם ממרק העוף הזה, שמגיע לשולחן עם קציצות עוף נהדרות וכשרות לפסח. מרק בניחוח פרסי שמתחשק לנו לאכול כל השנה
- יונתן רושפלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 552.3 קק״ל 3313.6 קק״לפחמימות 39.6 גרם 237.6 גרםשומן 24.4 גרם 146.1 גרםנתרן 1242.1 מ״ג 7452.7 מ״גחלבון 79.3 גרם 475.8 גרםסיבים תזונתיים 16.0 גרם 95.8 גרםשומן רווי 15.2 גרם 91.5 גרםכולסטרול 138.3 מ״ג 830.0 מ״גסידן 362.4 מ״ג 2174.3 מ״גברזל 22.2 מ״ג 133.2 מ״גאשלגן 868.0 מ״ג 5208.0 מ״גאבץ 28.8 מ״ג 172.5 מ״גסגור
-
מרכיבים28
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-55 דק׳
-
קלוריות552
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 552.3 קק״ל 3313.6 קק״לפחמימות 39.6 גרם 237.6 גרםשומן 24.4 גרם 146.1 גרםנתרן 1242.1 מ״ג 7452.7 מ״גחלבון 79.3 גרם 475.8 גרםסיבים תזונתיים 16.0 גרם 95.8 גרםשומן רווי 15.2 גרם 91.5 גרםכולסטרול 138.3 מ״ג 830.0 מ״גסידן 362.4 מ״ג 2174.3 מ״גברזל 22.2 מ״ג 133.2 מ״גאשלגן 868.0 מ״ג 5208.0 מ״גאבץ 28.8 מ״ג 172.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 28 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-55 דק׳ | קלוריות 552 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
קציצות
-
2 חזה עוף שלם בינוניים
-
4 יחידות מצות
-
1 כפית כורכום
-
1/2 כפית הל טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית אבקת אפייהאו אבקת סודה לשתייה
-
1/3 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1/3 כוס שמירקצוץ
-
1/3 כוס כוסברהקצוצה
-
1 כוס מים קרים
אופן הכנה
- מרתיחים את העוף: מחממים מים בסיר גדול עד לרתיחה ואז מבשלים בהם את כרעי העוף למשך כמה דקות. מסננים את המים ושוטפים את העופות היטב, עד שהמים צלולים. מנקים את הסיר להמשך ההכנה.
- מכינים את המרק: פורסים את הכרשה לאורכה לארבע רצועות ואז פורסים לפרוסות. קוצצים את הבצלים גס לקוביות בגודל דומה.
- מכניסים את הכרשה, הבצל ועשבי התיבול לסיר, מוסיפים את הלימון הפרסי השלם ואת שורש הכורכום כשהוא חתוך לארבע. מוסיפים ½2 ליטר מים, מלח, פלפל וכורכום ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית ומבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות.
- מכינים את הקציצות: במעבד המזון טוחנים את המצות עד לקבלת קמח מצה. חותכים כל חזה עוף לארבע ומוסיפים למעבד. מוסיפים כורכום, הל, מלח, אבקת אפייה וכוס מים קרים, ומעבדים הכול לתערובת אחידה. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים היטב.
- מכינים קציצה קטנה מהתערובת ומכניסים למרק. מחכים כשבע דקות עד שתתבשל וטועמים אותה. אם חסר מלח, פלפל או כורכום מוסיפים לתערובת.
- קולפים את שיני השום ומועכים אותן קלות כדי לשחרר טעמים. אחרי 40 דקות טועמים את המרק, מתקנים תיבול, מוסיפים את שיני השום המעוכות, כפית סוכר וסוחטים פנימה מיץ משני לימונים. מבשלים עוד 40 דקות.
- מוציאים את העופות מהמרק (ושומרים אותם כדי להכין סלט עוף ומנגולד). מוציאים גם את הלימון הפרסי ושורש הכורכום ומרסקים את המרק בעזרת מוט בלנדר חצי ריסוק, כדי שהמרק יהיה סמיך, אבל לא דייסתי.
- מביאים את המרק לרתיחה נוספת, ובידיים רטובות צרים קציצות גדולות ומבשלים במרק. מערבבים בעדינות ומניחים לקציצות להתבשל במרק 10 דקות. מידי פעם מנערים קצת את הסיר כדי שהקציצות ישנו את מקומן.
- טועמים ובמידת הצורך סוחטים פנימה עוד מיץ מחצי לימון. מוזגים את המרק לצלחת מרק רחבה, מוסיפים 4 קציצות שמנמנות ומעל מפזרים עשבי תיבול טריים ומזלפים זרזיף שמן זית.
אופן הכנה
- מרתיחים את העוף: מחממים מים בסיר גדול עד לרתיחה ואז מבשלים בהם את כרעי העוף למשך כמה דקות. מסננים את המים ושוטפים את העופות היטב, עד שהמים צלולים. מנקים את הסיר להמשך ההכנה.
- מכינים את המרק: פורסים את הכרשה לאורכה לארבע רצועות ואז פורסים לפרוסות. קוצצים את הבצלים גס לקוביות בגודל דומה.
- מכניסים את הכרשה, הבצל ועשבי התיבול לסיר, מוסיפים את הלימון הפרסי השלם ואת שורש הכורכום כשהוא חתוך לארבע. מוסיפים ½2 ליטר מים, מלח, פלפל וכורכום ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית ומבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות.
- מכינים את הקציצות: במעבד המזון טוחנים את המצות עד לקבלת קמח מצה. חותכים כל חזה עוף לארבע ומוסיפים למעבד. מוסיפים כורכום, הל, מלח, אבקת אפייה וכוס מים קרים, ומעבדים הכול לתערובת אחידה. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים היטב.
- מכינים קציצה קטנה מהתערובת ומכניסים למרק. מחכים כשבע דקות עד שתתבשל וטועמים אותה. אם חסר מלח, פלפל או כורכום מוסיפים לתערובת.
- קולפים את שיני השום ומועכים אותן קלות כדי לשחרר טעמים. אחרי 40 דקות טועמים את המרק, מתקנים תיבול, מוסיפים את שיני השום המעוכות, כפית סוכר וסוחטים פנימה מיץ משני לימונים. מבשלים עוד 40 דקות.
- מוציאים את העופות מהמרק (ושומרים אותם כדי להכין סלט עוף ומנגולד). מוציאים גם את הלימון הפרסי ושורש הכורכום ומרסקים את המרק בעזרת מוט בלנדר חצי ריסוק, כדי שהמרק יהיה סמיך, אבל לא דייסתי.
- מביאים את המרק לרתיחה נוספת, ובידיים רטובות צרים קציצות גדולות ומבשלים במרק. מערבבים בעדינות ומניחים לקציצות להתבשל במרק 10 דקות. מידי פעם מנערים קצת את הסיר כדי שהקציצות ישנו את מקומן.
- טועמים ובמידת הצורך סוחטים פנימה עוד מיץ מחצי לימון. מוזגים את המרק לצלחת מרק רחבה, מוסיפים 4 קציצות שמנמנות ומעל מפזרים עשבי תיבול טריים ומזלפים זרזיף שמן זית.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
כמה טרגון?
ממש מעט. כמה עלים כי טרגון יכול להשתלט על הטעם.
כל המתכונים של רושפלד מושלמים!! שמחה שיונתן רושפלד חזר
אפשר לעשות עם קמח מצה ולא עם מצות? אנחנו פותחים את המצות רק בליל החג
בהחלט.