-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 668.5 קק״ל 3342.4 קק״לפחמימות 58.9 גרם 294.5 גרםשומן 37.6 גרם 188.0 גרםנתרן 1255.2 מ״ג 6276.1 מ״גחלבון 38.4 גרם 192.2 גרםסיבים תזונתיים 31.9 גרם 159.3 גרםשומן רווי 20.2 גרם 101.2 גרםכולסטרול 8.0 מ״ג 40.2 מ״גסידן 597.1 מ״ג 2985.4 מ״גברזל 11.1 מ״ג 55.7 מ״גאשלגן 3830.2 מ״ג 19151.0 מ״גאבץ 9.9 מ״ג 49.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות669
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 668.5 קק״ל 3342.4 קק״לפחמימות 58.9 גרם 294.5 גרםשומן 37.6 גרם 188.0 גרםנתרן 1255.2 מ״ג 6276.1 מ״גחלבון 38.4 גרם 192.2 גרםסיבים תזונתיים 31.9 גרם 159.3 גרםשומן רווי 20.2 גרם 101.2 גרםכולסטרול 8.0 מ״ג 40.2 מ״גסידן 597.1 מ״ג 2985.4 מ״גברזל 11.1 מ״ג 55.7 מ״גאשלגן 3830.2 מ״ג 19151.0 מ״גאבץ 9.9 מ״ג 49.3 מ״גסגור
מזג האויר קריר, מחשיך מוקדם ולכם מתחשק משהו להתכרבל איתו. יש לנו הצעת הגשה ליום הזה. מרק ברוקולי ופטריות מוקרם ומפנק. יש בו את כל מה שאתם צריכים, עכשיו חפשו איזה סרט טוב בנטפליקס ואתם מסודרים.
מרכיבים 18 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 669 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
למרק
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקצוץ
-
4 שיני שוםקצוצות
-
4 גבעולי סלריקצוצים
-
2 תפוחי אדמה בינונייםחתוך גס
-
1 ברוקולי גדולמחולק לפרחים קטנים
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןאו פורטובלו או גם וגם
-
1 1/2 ליטר ציר ירקותאו מים
-
2מיכלים או 1/2 ליטר שמנת לבישול יטבתה 15%
-
2 1/2 כפות קורנפלור
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כוס גבינת גאודהמגוררת (או כל גבינה צהובה אחרת שאוהבים)
לקישוט
-
2 כפות שמן זית
-
1/4 ברוקולימה שנשאר מהתפרחת
-
1/4 פטריות שמפיניוןמה שנשאר מהפטריות
-
2 קורט מלח דק
-
2 כפות עיריתקצוצה (לא חובה)
אופן הכנה
- מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומזהיבים.
- מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את הסלרי ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב.
- חותכים את הפטריות לרבעים (את הקטנות אפשר לחצי).
- מוסיפים את תפוחי האדמה למחבת, 3/4 מפרחי הברוקולי ו-3/4 מהפטריות. מבשלים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות.
- מוסיפים את ציר הירקות, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה כ-20 דקות.
- בינתיים מכינים את הקישוט: מחממים את השמן במחבת, מקפיצים את יתרת הפטריות והברוקולי במחבת, מתבלים במלח, מכסים ומבשלים כ-3 דקות.
- טוחנים את תכולת הסיר במוט ידני ומחזירים ללהבה נמוכה.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים, מביאים לרתיחה עדינה.
- בקערית מערבבים היטב את הקורנפלור עם מצקת מנוזל המרק עד שכולו נמס ולא נשארים גושים. מחזירים לסיר ומערבבים היטב. ממשיכים בבישול ללא מכסה עד שהמרק מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את הגאודה ומערבבים.
- מוזגים מהמרק לקערות ומקשטים בפטריות ובברוקולי המוקפצים ומוסיפים מעל מעט עירית.
אופן הכנה
- מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומזהיבים.
- מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את הסלרי ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב.
- חותכים את הפטריות לרבעים (את הקטנות אפשר לחצי).
- מוסיפים את תפוחי האדמה למחבת, 3/4 מפרחי הברוקולי ו-3/4 מהפטריות. מבשלים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות.
- מוסיפים את ציר הירקות, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה כ-20 דקות.
- בינתיים מכינים את הקישוט: מחממים את השמן במחבת, מקפיצים את יתרת הפטריות והברוקולי במחבת, מתבלים במלח, מכסים ומבשלים כ-3 דקות.
- טוחנים את תכולת הסיר במוט ידני ומחזירים ללהבה נמוכה.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים, מביאים לרתיחה עדינה.
- בקערית מערבבים היטב את הקורנפלור עם מצקת מנוזל המרק עד שכולו נמס ולא נשארים גושים. מחזירים לסיר ומערבבים היטב. ממשיכים בבישול ללא מכסה עד שהמרק מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את הגאודה ומערבבים.
- מוזגים מהמרק לקערות ומקשטים בפטריות ובברוקולי המוקפצים ומוסיפים מעל מעט עירית.
הכנתם את המתכון?
תגובות (16)
המצרכים כתוב שמנת לבישול, ובאופן ההכנה כתוב שמנת מתוקה. לא הבנתי באיזו שמנת להשתמש?
יש להשתמש בשמנת מתוקה לבישול (לא להקצפה) כלומר שמנת מתוקה עם אחוזי שומן נמוכים יותר (10% או 15%). בהצלחה!
האם ניתן להשתמש בשמנת מתוקה?
הכוונה היא לשמנת מתוקה 15% (כדי לחסוך אחוזי שומן) אבל אפשר גם עם שמנת מתוקה בעלת אחוזי שומן גבוהים יותר((:
מושלם! מתכון מעולה