מרשים, טרי ובריא: סלט חסות עם אבוקדו ואגסים ברוטב צ’ילי מתוק וליים
אין ארוחה שלמה בלי סלט, ואם כבר סלט - אז שיהיה הכי מרשים שיש. בואו ללמוד איך מכינים סלט חסה עם אבוקדו ואגסים ברוטב צ'ילי מתוק וליים שאי אפשר לעמוד בפניו
אין ארוחה שלמה בלי סלט, ואם כבר סלט - אז שיהיה הכי מרשים שיש. בואו ללמוד איך מכינים סלט חסה עם אבוקדו ואגסים ברוטב צ'ילי מתוק וליים שאי אפשר לעמוד בפניו
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 208.3 קק״ל 1041.3 קק״לפחמימות 17.7 גרם 88.4 גרםסוכר 9.4 גרם 47.2 גרםשומן 14.5 גרם 72.3 גרםנתרן 108.3 מ״ג 541.3 מ״גחלבון 4.4 גרם 22.1 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 25.8 גרםשומן רווי 1.9 גרם 9.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 56.3 מ״ג 281.5 מ״גברזל 1.4 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 456.9 מ״ג 2284.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות208
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 208.3 קק״ל 1041.3 קק״לפחמימות 17.7 גרם 88.4 גרםסוכר 9.4 גרם 47.2 גרםשומן 14.5 גרם 72.3 גרםנתרן 108.3 מ״ג 541.3 מ״גחלבון 4.4 גרם 22.1 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 25.8 גרםשומן רווי 1.9 גרם 9.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 56.3 מ״ג 281.5 מ״גברזל 1.4 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 456.9 מ״ג 2284.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 208 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
1 שן שום
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק קנורלחצו על שם המצרך לרכישה
-
4 כפות מיץ ליים
-
1 כפית גרידת ליים
-
4 כפות שמן זית
סלט
-
1 ראש חסה אייסברג
-
1 חבילה חסה סלנובה
-
2 אגסים בינוניים
-
1/2 בצל סגול בינוני
-
1/2 אבוקדו גדול
הגשה
-
1 חופן פיסטוקים קלופים קלויים
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב לסלט: כותשים את השום ושמים בקערה.
- שמים את כל יתר מצרכי הרוטב בקערה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- שומרים את הרוטב בצד עד להגשה.
- מכינים את הסלט: חותכים גס את עלי חסת האייסברג ושמים בקערת ערבוב גדולה.
- מפרידים את עלי חסת הסלנובה ומוסיפים לקערת הערבוב.
- קולפים את האגסים ופורסים לפרוסות דקות. מוסיפים לקערה.
- פורסים דק את הבצל הסגול ומוסיפים לקערה.
- קולפים את האבוקדו, חותכים לקוביות ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את הרוטב לקערה ומערבבים בתנועות עדינות עם הידיים. מעבירים לצלחת הגשה.
- מפזרים מעט פיסטוקים מעל ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב לסלט: כותשים את השום ושמים בקערה.
- שמים את כל יתר מצרכי הרוטב בקערה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- שומרים את הרוטב בצד עד להגשה.
- מכינים את הסלט: חותכים גס את עלי חסת האייסברג ושמים בקערת ערבוב גדולה.
- מפרידים את עלי חסת הסלנובה ומוסיפים לקערת הערבוב.
- קולפים את האגסים ופורסים לפרוסות דקות. מוסיפים לקערה.
- פורסים דק את הבצל הסגול ומוסיפים לקערה.
- קולפים את האבוקדו, חותכים לקוביות ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את הרוטב לקערה ומערבבים בתנועות עדינות עם הידיים. מעבירים לצלחת הגשה.
- מפזרים מעט פיסטוקים מעל ומגישים.
הערות
- אם לא מגישים את הסלט מיד, אפשר לשמור את הרוטב בצנצנת במקרר עד ההגשה
- אם לא מגישים את הסלט מיד, רצוי לשמור את האגסים ואת האבוקדו במעט מיץ לימון לבל ישחירו
הערות
- אם לא מגישים את הסלט מיד, אפשר לשמור את הרוטב בצנצנת במקרר עד ההגשה
- אם לא מגישים את הסלט מיד, רצוי לשמור את האגסים ואת האבוקדו במעט מיץ לימון לבל ישחירו
בשיתוף עם קנור
טיפ מהדיאטנית
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן