עוגת קרם קפה עם נשיקות מרנג – העוגה המתגלצ’ת
קבלו מאיתנו באהבה את המתכון הנפלא הזה - עוגת קרם קפה עם הפתעת נשיקות מרנג קראנצ'יות בכל ביס. והבונוס? העוגה נטולת גלוטן ומתאימה לאירוח בפסח
קבלו מאיתנו באהבה את המתכון הנפלא הזה - עוגת קרם קפה עם הפתעת נשיקות מרנג קראנצ'יות בכל ביס. והבונוס? העוגה נטולת גלוטן ומתאימה לאירוח בפסח
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 6518.1 קק״ל 6518.1 קק״לפחמימות 458.7 גרם 458.7 גרםשומן 472.6 גרם 472.6 גרםנתרן 1801.0 מ״ג 1801.0 מ״גחלבון 112.8 גרם 112.8 גרםסיבים תזונתיים 22.8 גרם 22.8 גרםשומן רווי 275.0 גרם 275.0 גרםכולסטרול 2776.3 מ״ג 2776.3 מ״גסידן 1616.9 מ״ג 1616.9 מ״גברזל 24.8 מ״ג 24.8 מ״גאשלגן 3722.9 מ״ג 3722.9 מ״גאבץ 21.1 מ״ג 21.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה שעהכולל 4 שעות
-
קלוריות6518
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 6518.1 קק״ל 6518.1 קק״לפחמימות 458.7 גרם 458.7 גרםשומן 472.6 גרם 472.6 גרםנתרן 1801.0 מ״ג 1801.0 מ״גחלבון 112.8 גרם 112.8 גרםסיבים תזונתיים 22.8 גרם 22.8 גרםשומן רווי 275.0 גרם 275.0 גרםכולסטרול 2776.3 מ״ג 2776.3 מ״גסידן 1616.9 מ״ג 1616.9 מ״גברזל 24.8 מ״ג 24.8 מ״גאשלגן 3722.9 מ״ג 3722.9 מ״גאבץ 21.1 מ״ג 21.1 מ״גסגור
לראשונה בישראל – בואו ללמוד לאפות עם קרין גורן! קורס מקיף וגם ערכת אביזרי אפייה מושלמת! קורס של 45 שיעורים של קרין גורן הכולל את כל יסודות האפייה וטיפים סודיים וגם ערכה מפוארת שמגיעה אליכם עד הבית עם מעל ארבעים אביזרי אפייה שמלווה כל שיעור בקורס. לרכישת הקורס והערכה של קרין
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 6518 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת שוקולד
-
6 ביצים L
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
200 גרם שוקולד מריר
-
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
קרם קפה
-
2 1/4מיכלים או 560 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1כוס או 240 מ"ל חלב 3%
-
1חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1/4כוס או 80 גרם סירופ מייפל
-
1 כף קפה נמס
שכבת מרנג
-
1 קופסה נשיקות קטנות
ציפוי מוקה
-
200 גרם שוקולד חלב
-
1/2 כפית קפה נמס
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
- מכינים את עוגת השוקולד: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות מקסימלית במשך 5-8 דקות לקצף תפוח, בהיר ורך כמו מוס.
- מחממים במיקרו להמסה את השוקולד והשמנת המתוקה ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים את תערובת השוקולד לקערת המיקסר ומקציפים מיד במהירות בינונית לאיחוד. עוצרים את ההקצפה, נעזרים בלקקן כדי לאסוף את השוקולד שהצטבר בדפנות הקערה ומקפלים לאיחוד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 25-30 דקות עד שהעוגה תפוחה, רכה ומעט רוטטת. היא לא תראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור. כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין. היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור ותסדק קצת, וזה בסדר. מצננים לגמרי.
- מכינים את קרם הקפוצ’ינו: במיקסר עם וו בלון מקציפים את כל חומרי הקרם. מורחים 1/2 מהקרם על העוגה בעזרת מרית. מסדרים מעל את נשיקות המרנג בצפיפות (משאירים עיגול בשוליים ללא נשיקות, כדי שהפרוסות ישמרו על צורה בחיתוך). מכסים בשאר הקרם ומיישרים. מעבירים להתייצבות למקרר לשעתיים, או לשעה במקפיא.
- מכינים את ציפוי המוקה: במיקרו מחממים את חומרי הציפוי, להמסה ומערבבים לאיחוד. מוזגים על העוגה שבתבנית ומטים לכיסוי מלא של פני העוגה. מעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות, להתייצבות הציפוי.
- שומרים במקרר. כשמגישים, פורסים בעזרת סכין מחוממת: טובלים בכוס מים רותחים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
- מכינים את עוגת השוקולד: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות מקסימלית במשך 5-8 דקות לקצף תפוח, בהיר ורך כמו מוס.
- מחממים במיקרו להמסה את השוקולד והשמנת המתוקה ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים את תערובת השוקולד לקערת המיקסר ומקציפים מיד במהירות בינונית לאיחוד. עוצרים את ההקצפה, נעזרים בלקקן כדי לאסוף את השוקולד שהצטבר בדפנות הקערה ומקפלים לאיחוד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 25-30 דקות עד שהעוגה תפוחה, רכה ומעט רוטטת. היא לא תראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור. כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין. היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור ותסדק קצת, וזה בסדר. מצננים לגמרי.
- מכינים את קרם הקפוצ’ינו: במיקסר עם וו בלון מקציפים את כל חומרי הקרם. מורחים 1/2 מהקרם על העוגה בעזרת מרית. מסדרים מעל את נשיקות המרנג בצפיפות (משאירים עיגול בשוליים ללא נשיקות, כדי שהפרוסות ישמרו על צורה בחיתוך). מכסים בשאר הקרם ומיישרים. מעבירים להתייצבות למקרר לשעתיים, או לשעה במקפיא.
- מכינים את ציפוי המוקה: במיקרו מחממים את חומרי הציפוי, להמסה ומערבבים לאיחוד. מוזגים על העוגה שבתבנית ומטים לכיסוי מלא של פני העוגה. מעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות, להתייצבות הציפוי.
- שומרים במקרר. כשמגישים, פורסים בעזרת סכין מחוממת: טובלים בכוס מים רותחים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (17)
היי רציתי לציין 5 כוכבים ולא הצליח לי אבל העוגה פצצה
משמח מאוד לקרוא, ליטל, תודה רבה!
המתכון אינו מתאים לסירטון
הי, אפשר להחליף את הנס קפה באספרסו (חם או קר?)
במה אפשר להמיר את סירופ המייפל ?
דבש