מתכון לעוגת תפוחים קלאסית
מתכון לעוגת תפוחים קלאסית וחגיגית, כזאת שפרוסה אחת ממנה אף פעם לא מספיקה ותמיד נרצה ממנה עוד. יכולים לשדרג את העוגה עם גרידת לימון ודבש. בתיאבון!
מתכון לעוגת תפוחים קלאסית וחגיגית, כזאת שפרוסה אחת ממנה אף פעם לא מספיקה ותמיד נרצה ממנה עוד. יכולים לשדרג את העוגה עם גרידת לימון ודבש. בתיאבון!
- Studio R.Y
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2661.9 קק״ל 2661.9 קק״לפחמימות 386.0 גרם 386.0 גרםשומן 97.7 גרם 97.7 גרםנתרן 2707.1 מ״ג 2707.1 מ״גחלבון 54.3 גרם 54.3 גרםסיבים תזונתיים 15.3 גרם 15.3 גרםשומן רווי 12.6 גרם 12.6 גרםכולסטרול 770.9 מ״ג 770.9 מ״גסידן 518.7 מ״ג 518.7 מ״גברזל 5.7 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 953.7 מ״ג 953.7 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 4.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות2662
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2661.9 קק״ל 2661.9 קק״לפחמימות 386.0 גרם 386.0 גרםשומן 97.7 גרם 97.7 גרםנתרן 2707.1 מ״ג 2707.1 מ״גחלבון 54.3 גרם 54.3 גרםסיבים תזונתיים 15.3 גרם 15.3 גרםשומן רווי 12.6 גרם 12.6 גרםכולסטרול 770.9 מ״ג 770.9 מ״גסידן 518.7 מ״ג 518.7 מ״גברזל 5.7 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 953.7 מ״ג 953.7 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 4.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 2662 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 ביצים M
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כפית תמצית וניל
-
150 גרם סוכר לבן
-
125 גרם יוגורט 3%
-
70 מ"ל שמן קנולה
-
230 גרם קמח לבן
-
1/4 כוס מיץ לימוןמיץ מלימון אחד (ועוד מיץ משני לימונים להשריית התפוחים למניעת השחרה)
-
1 שקית סוכר וניל
-
1 שקית אבקת אפייה
-
2 תפוחי עץ אדומים בינוניים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל165 מעלות.
- מערבבים בקערה את הביצים ומיץ הלימון עם המלח ותמצית הווניל. מוסיפים את הסוכר, השמן והיוגורט ומערבבים להטמעה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מסדרים נייר אפייה לתבנית מוארכת בתבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לבסיס התבנית.
- מנקים את התפוחים מהגרעינים, חוצים לשניים ואז לפרוסות דקות (מומלץ לשמור את התפוחים החתוכים במים עם מיץ לימון למניעת השחרה).
- מסדרים את פרוסות חצאי התפוחים כשהחלק העגול כלפי מעלה, ככה עד למילוי כל התבנית, מפזרים מעל התפוחים מעט סוכר וניל, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל 25-30 דקות, עד שעוגה מקבלת גוון זהוב ויפה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
- מוציאים בזהירות מהתנור ונותנים לעוגה להצטנן מעט בטמפרטורת החדר.
- מזלפים מעט דבש (לשדרוג אפשר להוסיף גם מעט גרידת לימון) ומגישים. בתאבון.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל165 מעלות.
- מערבבים בקערה את הביצים ומיץ הלימון עם המלח ותמצית הווניל. מוסיפים את הסוכר, השמן והיוגורט ומערבבים להטמעה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מסדרים נייר אפייה לתבנית מוארכת בתבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לבסיס התבנית.
- מנקים את התפוחים מהגרעינים, חוצים לשניים ואז לפרוסות דקות (מומלץ לשמור את התפוחים החתוכים במים עם מיץ לימון למניעת השחרה).
- מסדרים את פרוסות חצאי התפוחים כשהחלק העגול כלפי מעלה, ככה עד למילוי כל התבנית, מפזרים מעל התפוחים מעט סוכר וניל, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל 25-30 דקות, עד שעוגה מקבלת גוון זהוב ויפה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
- מוציאים בזהירות מהתנור ונותנים לעוגה להצטנן מעט בטמפרטורת החדר.
- מזלפים מעט דבש (לשדרוג אפשר להוסיף גם מעט גרידת לימון) ומגישים. בתאבון.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
היי,תודה רבה על המתכון,רוצה להפוך אותה לפרווה במה להחליף את היוגורט?תודה רבה על שובכם
בשמחה, אפשר להחליף ביוגורט צמחי