נאמסטה! סלמון בטנדורי עם דאל עדשים ולאסי מנגו
געגועים להודו, מאיר דנון הכין מתכון לארוחה מושקעת של סלמון בטנדורי עם דאל עדשים ולאסי מנגו עם הרבה אהבה למזרח עם טוויסט מתוק והרבה הרבה טעמים מעולים
געגועים להודו, מאיר דנון הכין מתכון לארוחה מושקעת של סלמון בטנדורי עם דאל עדשים ולאסי מנגו עם הרבה אהבה למזרח עם טוויסט מתוק והרבה הרבה טעמים מעולים
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 494.3 קק״ל 988.7 קק״לפחמימות 35.2 גרם 70.4 גרםשומן 33.4 גרם 66.8 גרםנתרן 1335.0 מ״ג 2670.1 מ״גחלבון 10.5 גרם 21.1 גרםסיבים תזונתיים 9.1 גרם 18.1 גרםשומן רווי 14.4 גרם 28.7 גרםכולסטרול 23.3 מ״ג 46.6 מ״גסידן 125.1 מ״ג 250.1 מ״גברזל 4.2 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 754.3 מ״ג 1508.6 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 0.9 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות494
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 494.3 קק״ל 988.7 קק״לפחמימות 35.2 גרם 70.4 גרםשומן 33.4 גרם 66.8 גרםנתרן 1335.0 מ״ג 2670.1 מ״גחלבון 10.5 גרם 21.1 גרםסיבים תזונתיים 9.1 גרם 18.1 גרםשומן רווי 14.4 גרם 28.7 גרםכולסטרול 23.3 מ״ג 46.6 מ״גסידן 125.1 מ״ג 250.1 מ״גברזל 4.2 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 754.3 מ״ג 1508.6 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 0.9 מ״גסגור
מנה שכולה טעמים מן המזרח: טנדורי הודי, דאל עדשים כתומות ורוטב על בסיס לאסי מנגו ופסיפלורה שנותן טוויסט מתוק ומרענן.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 494 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 פרוסות סלמון טריללא עור במשקל 150 גרם
-
1 כף משחת טנדוריניתן להשיג בכל המעדניות
-
1 קורט מלח דק
-
2 כפות שמן קנולה
דאל עדשים
-
100 גרם עדשים כתומות
-
1/2 בצל בינוניקלוף
-
2 שיני שוםקלופות
-
20 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
20 גרם חמאה
-
1 עגבנייה בינוניתמגוררת ללא הקליפה
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 קורט מלח דק
לאסי
אופן הכנה
- מתבלים את נתחי הסלמון במעט מלח ומורחים אותם היטב במשחת טנדורי. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד שיתר מרכיבי המנה מוכנים.
- מכינים את הדאל: טוחנים במוט ריסוק ידני בצל, שום וג׳ינג׳ר עם 3-2 כפות מים עד לקבלת משחה אחידה במרקם סמיך.
- ממיסים חמאה בסיר קטן ומטגנים את משחת הבצל והשום 5 דקות על להבה בינונית עד שהבצל מתבשל מעט והנוזלים מתאדים. מוסיפים עגבנייה מגוררת ומטגנים עוד 5 דקות. מתבלים במעט צ׳ילי ומלח.
- מוסיפים עדשים, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה למינימום ומבשלים 20 דקות עד שמתקבל תבשיל סמיך. מדי פעם מערבבים כדי שהעדשים לא יידבקו לתחתית הסיר. אם יש צורך, אפשר להוסיף מעט מים במהלך הבישול. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח.
- מכינים את הלאסי: מערבבים את כל החומרים בקלחת קטנה ומחממים קלות. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח.
- לפני ההגשה מחממים מחבת עם מעט שמן, מניחים את נתחי הסלמון על צד העור וצורבים 3 דקות על להבה גבוהה עד שהנתחים מבושלים, אך עדיין נותרים מעט ורדרדים במרכז. צורבים את יתר הפאות של הסלמון דקה-שתיים עד שהן מקבלות צבע שחום יפה.
- בצלחות הגשה אישיות מניחים תלוליות של רוטב. מניחים על הרוטב מעט מתבשיל הדאל ומניחים עליו נתח סלמון. מקשטים בזרעי שומר קלויים ובעלי שמיר ומגישים.
אופן הכנה
- מתבלים את נתחי הסלמון במעט מלח ומורחים אותם היטב במשחת טנדורי. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד שיתר מרכיבי המנה מוכנים.
- מכינים את הדאל: טוחנים במוט ריסוק ידני בצל, שום וג׳ינג׳ר עם 3-2 כפות מים עד לקבלת משחה אחידה במרקם סמיך.
- ממיסים חמאה בסיר קטן ומטגנים את משחת הבצל והשום 5 דקות על להבה בינונית עד שהבצל מתבשל מעט והנוזלים מתאדים. מוסיפים עגבנייה מגוררת ומטגנים עוד 5 דקות. מתבלים במעט צ׳ילי ומלח.
- מוסיפים עדשים, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה למינימום ומבשלים 20 דקות עד שמתקבל תבשיל סמיך. מדי פעם מערבבים כדי שהעדשים לא יידבקו לתחתית הסיר. אם יש צורך, אפשר להוסיף מעט מים במהלך הבישול. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח.
- מכינים את הלאסי: מערבבים את כל החומרים בקלחת קטנה ומחממים קלות. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח.
- לפני ההגשה מחממים מחבת עם מעט שמן, מניחים את נתחי הסלמון על צד העור וצורבים 3 דקות על להבה גבוהה עד שהנתחים מבושלים, אך עדיין נותרים מעט ורדרדים במרכז. צורבים את יתר הפאות של הסלמון דקה-שתיים עד שהן מקבלות צבע שחום יפה.
- בצלחות הגשה אישיות מניחים תלוליות של רוטב. מניחים על הרוטב מעט מתבשיל הדאל ומניחים עליו נתח סלמון. מקשטים בזרעי שומר קלויים ובעלי שמיר ומגישים.
בשיתוף עם בית ספר דנון
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן