נאמסטה! סלמון בטנדורי עם דאל עדשים ולאסי מנגו

געגועים להודו, מאיר דנון הכין מתכון לארוחה מושקעת של סלמון בטנדורי עם דאל עדשים ולאסי מנגו עם הרבה אהבה למזרח עם טוויסט מתוק והרבה הרבה טעמים מעולים
געגועים להודו, מאיר דנון הכין מתכון לארוחה מושקעת של סלמון בטנדורי עם דאל עדשים ולאסי מנגו עם הרבה אהבה למזרח עם טוויסט מתוק והרבה הרבה טעמים מעולים
  • מאיר דנון
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    494
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 494.3 קק״ל 988.7 קק״ל
    פחמימות 35.2 גרם 70.4 גרם
    שומן 33.4 גרם 66.8 גרם
    נתרן 1335.0 מ״ג 2670.1 מ״ג
    חלבון 10.5 גרם 21.1 גרם
    סיבים תזונתיים 9.1 גרם 18.1 גרם
    שומן רווי 14.4 גרם 28.7 גרם
    כולסטרול 23.3 מ״ג 46.6 מ״ג
    סידן 125.1 מ״ג 250.1 מ״ג
    ברזל 4.2 מ״ג 8.5 מ״ג
    אשלגן 754.3 מ״ג 1508.6 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 0.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    494
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 494.3 קק״ל 988.7 קק״ל
    פחמימות 35.2 גרם 70.4 גרם
    שומן 33.4 גרם 66.8 גרם
    נתרן 1335.0 מ״ג 2670.1 מ״ג
    חלבון 10.5 גרם 21.1 גרם
    סיבים תזונתיים 9.1 גרם 18.1 גרם
    שומן רווי 14.4 גרם 28.7 גרם
    כולסטרול 23.3 מ״ג 46.6 מ״ג
    סידן 125.1 מ״ג 250.1 מ״ג
    ברזל 4.2 מ״ג 8.5 מ״ג
    אשלגן 754.3 מ״ג 1508.6 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 0.9 מ״ג
    סגור

מנה שכולה טעמים מן המזרח: טנדורי הודי, דאל עדשים כתומות ורוטב על בסיס לאסי מנגו ופסיפלורה שנותן טוויסט מתוק ומרענן.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
דגים
מאיר דנון
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

דאל עדשים

לאסי

הגשה


אופן הכנה

  1. מתבלים את נתחי הסלמון במעט מלח ומורחים אותם היטב במשחת טנדורי. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד שיתר מרכיבי המנה מוכנים.
  2. מכינים את הדאל: טוחנים במוט ריסוק ידני בצל, שום וג׳ינג׳ר עם 3-2 כפות מים עד לקבלת משחה אחידה במרקם סמיך.
  3. ממיסים חמאה בסיר קטן ומטגנים את משחת הבצל והשום 5 דקות על להבה בינונית עד שהבצל מתבשל מעט והנוזלים מתאדים. מוסיפים עגבנייה מגוררת ומטגנים עוד 5 דקות. מתבלים במעט צ׳ילי ומלח.
  4. מוסיפים עדשים, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה למינימום ומבשלים 20 דקות עד שמתקבל תבשיל סמיך. מדי פעם מערבבים כדי שהעדשים לא יידבקו לתחתית הסיר. אם יש צורך, אפשר להוסיף מעט מים במהלך הבישול. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח.
  5. מכינים את הלאסי: מערבבים את כל החומרים בקלחת קטנה ומחממים קלות. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח.
  6. לפני ההגשה מחממים מחבת עם מעט שמן, מניחים את נתחי הסלמון על צד העור וצורבים 3 דקות על להבה גבוהה עד שהנתחים מבושלים, אך עדיין נותרים מעט ורדרדים במרכז. צורבים את יתר הפאות של הסלמון דקה-שתיים עד שהן מקבלות צבע שחום יפה.
  7. בצלחות הגשה אישיות מניחים תלוליות של רוטב. מניחים על הרוטב מעט מתבשיל הדאל ומניחים עליו נתח סלמון. מקשטים בזרעי שומר קלויים ובעלי שמיר ומגישים.

    בצלחות הגשה אישיות מניחים תלוליות של רוטב. מניחים על הרוטב מעט מתבשיל הדאל ומניחים עליו נתח סלמון. מקשטים בזרעי שומר קלויים ובעלי שמיר ומגישים.
    בצלחות הגשה אישיות מניחים תלוליות של רוטב. מניחים מעט מתבשיל הדאל ומניחים עליו נתח סלמון. מקשטים בזרעי שומר קלויים ובעלי שמיר ומגישים.

 


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
נאמסטה! סלמון בטנדורי עם דאל עדשים ולאסי מנגו

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות