סביצ’ה דג ים עם ויניגרט לימוני
ישראל אהרוני מכין מנה קיצית וכיפית שממש קל להכין - סביצ'ה דג ים עם ויניגרט לימוני. גרגירי הרימון מוסיפים מתיקות והופכים את המנה חגיגית גם לראש השנה
ישראל אהרוני מכין מנה קיצית וכיפית שממש קל להכין - סביצ'ה דג ים עם ויניגרט לימוני. גרגירי הרימון מוסיפים מתיקות והופכים את המנה חגיגית גם לראש השנה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 183.5 קק״ל 733.9 קק״לפחמימות 9.1 גרם 36.5 גרםשומן 10.3 גרם 41.3 גרםנתרן 440.8 מ״ג 1763.2 מ״גחלבון 15.4 גרם 61.4 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 5.3 גרםשומן רווי 1.4 גרם 5.6 גרםכולסטרול 45.0 מ״ג 180.0 מ״גסידן 46.1 מ״ג 184.2 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 481.9 מ״ג 1927.7 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות184
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 183.5 קק״ל 733.9 קק״לפחמימות 9.1 גרם 36.5 גרםשומן 10.3 גרם 41.3 גרםנתרן 440.8 מ״ג 1763.2 מ״גחלבון 15.4 גרם 61.4 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 5.3 גרםשומן רווי 1.4 גרם 5.6 גרםכולסטרול 45.0 מ״ג 180.0 מ״גסידן 46.1 מ״ג 184.2 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 481.9 מ״ג 1927.7 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 184 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סביצ'ה
-
300 גרם דג אינטיאס
-
1/2 בצל סגול בינוני
-
3 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1/2 רימון גדול
-
12 עגבניות שרי קטנות
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
4 צנוניות קטנות
-
2 גבעולי בצל ירוק
-
1/2 צרור כוסברה
ויניגרט
-
2 כפות שמן זית
-
2 כפות מיץ לימון
-
1 כף רכז רימונים
-
1 כף סירופ מייפל
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- חותכים את הדגים לפרוסות ואחר כך לקוביות קטנות של כחצי ס”מ ושמים בקערה.
- חותכים את עגבניות השרי לאורכן ל-4 ומוסיפים לקערת הדג.
- קוצצים דק את שורש הג’ינג’ר, פלפל הצ’ילי, הבצל ירוק והכוסברה ומוסיפים לקערת הדג.
- מפרידים את גרגירי הרימון מהקליפה ומוסיפים לקערת הדג.
- פורסים דק את הצנוניות בעזרת מנדולינה (או בעזרת סכין חדה).
- בקערה קטנה מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים לקערת הדג. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.
- בצלחת הגשה יפה מסדרים את פרוסות הצנונית בעיגול. במרכז שמים את הסביצ’ה ומעטרים בגרגירי רימון ובצל ירוק.
אופן הכנה
- חותכים את הדגים לפרוסות ואחר כך לקוביות קטנות של כחצי ס”מ ושמים בקערה.
- חותכים את עגבניות השרי לאורכן ל-4 ומוסיפים לקערת הדג.
- קוצצים דק את שורש הג’ינג’ר, פלפל הצ’ילי, הבצל ירוק והכוסברה ומוסיפים לקערת הדג.
- מפרידים את גרגירי הרימון מהקליפה ומוסיפים לקערת הדג.
- פורסים דק את הצנוניות בעזרת מנדולינה (או בעזרת סכין חדה).
- בקערה קטנה מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים לקערת הדג. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.
- בצלחת הגשה יפה מסדרים את פרוסות הצנונית בעיגול. במרכז שמים את הסביצ’ה ומעטרים בגרגירי רימון ובצל ירוק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
עשיתי בראש השנה ויצא טעים מאוד, ממש מושלם. רוצה להכין שוב ורציתי לשאול מה מתאים לשים במקום הרימון.
היי איריס, אפשר להחליף בקוביות קטנות של נקטרינה
הכי טעים שאכלתי!!!
איזה כיף לשמוע אנג’לה!
מתכון מעולה! ממש ממליצה. הכנתי כמנה ראשונה לארוחת חג וכולם עפו על המנה. במקום דג אינטיאס השתמשתי במוסר ים.
שמחים לשמוע, חג שמח!