חליאלאללה! סביצ’ה ישראלי עצבני כמו שצריך
- נטע לויה
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 655.2 קק״ל 1310.3 קק״לפחמימות 17.9 גרם 35.9 גרםשומן 46.8 גרם 93.5 גרםנתרן 977.3 מ״ג 1954.6 מ״גחלבון 40.9 גרם 81.8 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 10.6 גרםשומן רווי 8.4 גרם 16.9 גרםכולסטרול 86.5 מ״ג 173.0 מ״גסידן 289.0 מ״ג 577.9 מ״גברזל 4.6 מ״ג 9.2 מ״גאשלגן 1163.8 מ״ג 2327.6 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 4.7 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 5 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות655
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 655.2 קק״ל 1310.3 קק״לפחמימות 17.9 גרם 35.9 גרםשומן 46.8 גרם 93.5 גרםנתרן 977.3 מ״ג 1954.6 מ״גחלבון 40.9 גרם 81.8 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 10.6 גרםשומן רווי 8.4 גרם 16.9 גרםכולסטרול 86.5 מ״ג 173.0 מ״גסידן 289.0 מ״ג 577.9 מ״גברזל 4.6 מ״ג 9.2 מ״גאשלגן 1163.8 מ״ג 2327.6 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 4.7 מ״גסגור
אחד הסלטים שהכי מאפיינים את המטבח הישראלי הוא סלט “עצבני”, קצוץ דק דק עם המון עשבי תיבול רעננים ומיץ לימון. לכבוד יום העצמאות בחרתי לשדרג את הסלט האהוב הזה בתוספת שבעיניי מסמלת את תחילת הקיץ – קוביות קטנות של דג נא (איזה דג שאתם אוהבים יתאים פה, אני ממליצה על דג לבן אבל גם סלמון או טונה יעבדו מעולה).
ברגע שהטמפרטורות עולות החשקים שלי בקדרות כבדות ובשרים מתחלפים בחשק עז למשהו רענן, קליל עם מינימום בישול ומקסימום טריות. כמות יפה של לימון היא זו ש”אוטמת” את הדג ומעניקה לו טעם כבוש עדין וחמצמץ.
עוד שדרוג נחמד הוא טחינת היוגורט – במקום להוסיף טחינה מעל הסלט, מכינים טחינת יוגורט מיוחדת, עדינה וקרמית יותר, וקלילה יותר מטחינה רגילה. מורחים אותה בתחתית צלחת ההגשה, ומעליה מוסיפים את הסלט וכך בכל כף שלוקחים מקבלים את כל השכבות והטעמים. בנוסף זה נותן לסלט מראה חגיגי ואלגנטי – ממש כמו מנה במסעדה.
אם תשאלו אותי, זה הסלט שאני רוצה להתענג עליו לאורך כל חודשי הקיץ החמים.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 655 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
רוטב טחינה-יוגורט
-
1/4 כוס טחינה גולמית
-
200 מ"ל יוגורט 3%בטעם טבעי
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את הדג, מלפפון, בצל סגול, עגבנייה, פטרוזיליה וכוסברה.
- מתבלים במלח, פלפל שחור ולימון ומערבבים (חשוב לערבב קודם כל ורק אז להוסיף את שמן הזית מכיוון ששמן הזית עוטף את הדג ומונע מהלימון מלכבוש אותו).
- מוסיפים את שמן הזית ומערבבים. מתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים את טחינת היוגורט: מערבבים את הטחינה, יוגורט והמלח בקערה עד לקרם אחיד.
- מרכיבים ומגישים: בצלחת הגשה רחבה מורחים את טחינת היוגורט בשכבה אחידה.
- מניחים מעל את הסלט ומקשטים במעל עלי כוסברה/ פטרוזיליה.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את הדג, מלפפון, בצל סגול, עגבנייה, פטרוזיליה וכוסברה.
- מתבלים במלח, פלפל שחור ולימון ומערבבים (חשוב לערבב קודם כל ורק אז להוסיף את שמן הזית מכיוון ששמן הזית עוטף את הדג ומונע מהלימון מלכבוש אותו).
- מוסיפים את שמן הזית ומערבבים. מתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים את טחינת היוגורט: מערבבים את הטחינה, יוגורט והמלח בקערה עד לקרם אחיד.
- מרכיבים ומגישים: בצלחת הגשה רחבה מורחים את טחינת היוגורט בשכבה אחידה.
- מניחים מעל את הסלט ומקשטים במעל עלי כוסברה/ פטרוזיליה.