סוכריות עוף של רושפלד ברוטב קרמל הדרים
- יונתן רושפלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 376.0 קק״ל 3759.5 קק״לפחמימות 19.4 גרם 193.8 גרםשומן 13.0 גרם 130.3 גרםנתרן 168.2 מ״ג 1682.1 מ״גחלבון 43.0 גרם 430.4 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.8 גרםשומן רווי 3.5 גרם 35.4 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 1.4 מ״גסידן 19.2 מ״ג 192.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 80.3 מ״ג 803.3 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות376
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 376.0 קק״ל 3759.5 קק״לפחמימות 19.4 גרם 193.8 גרםשומן 13.0 גרם 130.3 גרםנתרן 168.2 מ״ג 1682.1 מ״גחלבון 43.0 גרם 430.4 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.8 גרםשומן רווי 3.5 גרם 35.4 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 1.4 מ״גסידן 19.2 מ״ג 192.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 80.3 מ״ג 803.3 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.9 מ״גסגור
כמעט בכל ארוחה משפחתית או בכל ארוחת חג יש עוף. חלק ממתכוני העוף הצלוי כבר כל כך שגרתיים שלא מתחשק להכין אותם. המתכון הזה של יונתן רושפלד לשוקי עוף יטיס אתכם למטבח להכין אותו וזה ישתלם לכם כי מדובר באחד המתכונים המושלמים לרוטב אסיאתי מעלף שתוכלו לצלות בו גם חלקי עוף אחרים.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 376 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
שוקיים
-
20 יחידות שוקי עוף"עוף טוב" עם הסימון הירוק
רוטב
-
2 ליטר מיץ תפוזים
-
1 קליפת תפוז בינוני
-
1/2 כוס רכז רימונים
-
1 שורש שורש ג’ינג’רקלוף וקצוץ
-
1/2 כוס רוטב סויה
-
1/2 כוס דבש
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
3 כפות קורנפלור
-
2 תפוזי דם בינוניים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- שמים בקערה את כל מרכיבי הרוטב כולל הקורנפלור ומערבבים היטב.
- מסירים מהשוקיים את העצם באופן הבא: בסכין מטבח כבדה מכים כמה פעמים במעל לקצה המעוגל עד שהיא נחתכת.
- מסדרים את השוקיים בתבנית רחבה ועמוקה זו מול זו, מפזרים עליהם פלחים של תפוזי דם.
- יוצקים את הנוזל על השוקיים עד כיסוי מוחלט וכמה סנטימטרים מעליהן.
- מכוונים את התנור לגריל עליון וצולים כך 45 דקות.
- כשהנוזל מתחיל להצטמצם ולהסמיך מסובבים את השוקיים לצד השני, שהחלק השחום יקבל מזיגוג הרוטב.
- מפזרים מלמעלה את תערובת הירוקים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- שמים בקערה את כל מרכיבי הרוטב כולל הקורנפלור ומערבבים היטב.
- מסירים מהשוקיים את העצם באופן הבא: בסכין מטבח כבדה מכים כמה פעמים במעל לקצה המעוגל עד שהיא נחתכת.
- מסדרים את השוקיים בתבנית רחבה ועמוקה זו מול זו, מפזרים עליהם פלחים של תפוזי דם.
- יוצקים את הנוזל על השוקיים עד כיסוי מוחלט וכמה סנטימטרים מעליהן.
- מכוונים את התנור לגריל עליון וצולים כך 45 דקות.
- כשהנוזל מתחיל להצטמצם ולהסמיך מסובבים את השוקיים לצד השני, שהחלק השחום יקבל מזיגוג הרוטב.
- מפזרים מלמעלה את תערובת הירוקים ומגישים.
@foody_il מה רושפלד מבשל בערב חג פסח? סוכריות עוף בקרמל הדרים! #פסח #עוף #רושפלד
♬ original sound - Foody פודי
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
אופים ללא כיסוי?
ללא, כפי שכתוב במתכון
מה עושים עם התפוזי דם? סוחטים לרוטב? הרי כבר הוספנו מיץ תפוזים…
שמים פרוסות לקישוט כפי שמתואר במתכון
איזה מיץ תפוזים? סחוט?
כן