סופריטו עוף ותפוחי אדמה עשיר וביתי
תבשיל סופריטו עוף ותפוחי אדמה נפלא של שי לי ליפא, תבשיל משפחתי ומנחם שמפיץ ריחות מעוררי תאבון בכל הבית. מנה שמתבשלת בבישול ארוך וממש שווה לחכות לה
תבשיל סופריטו עוף ותפוחי אדמה נפלא של שי לי ליפא, תבשיל משפחתי ומנחם שמפיץ ריחות מעוררי תאבון בכל הבית. מנה שמתבשלת בבישול ארוך וממש שווה לחכות לה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 348.0 קק״ל 2087.8 קק״לפחמימות 40.9 גרם 245.4 גרםשומן 6.5 גרם 38.9 גרםנתרן 1295.8 מ״ג 7774.7 מ״גחלבון 25.4 גרם 152.4 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 3.6 גרםשומן רווי 1.8 גרם 10.6 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסידן 11.7 מ״ג 69.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 72.5 מ״ג 434.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות348
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 348.0 קק״ל 2087.8 קק״לפחמימות 40.9 גרם 245.4 גרםשומן 6.5 גרם 38.9 גרםנתרן 1295.8 מ״ג 7774.7 מ״גחלבון 25.4 גרם 152.4 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 3.6 גרםשומן רווי 1.8 גרם 10.6 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.4 מ״גסידן 11.7 מ״ג 69.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 72.5 מ״ג 434.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 348 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 שוקי עוף בינוניים
-
6 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 בקבוק שמן קנולה
-
1 בצל גדול
-
1 כף מלח דק
-
1 כף פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס מים חמים
-
1/3 כוס יין לבן יבש
-
2 עלי דפנה בינוניים
אופן הכנה
- מוציאים את שוקי העוף מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.
- שוטפים את העוף במים קרים ומייבשים היטב בנייר סופג.
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- חותכים תפוחי אדמה לעיגולים בעובי 2 ס”מ ומטגנים בסיר עם שמן עמוק, עד שתפוחי האדמה זהובים. ממליחים בנדיבות.
- מחממים סיר אחר על כיריים, שיכול להיכנס לתנור, על אש גבוהה, מוסיפים 3 כפות שמן קנולה, עוף ובצל ומטגנים כ-3 דקות מכל צד, עד שהעוף והבצל זהובים.
- מניחים מעליהם תפוחי אדמה מטוגנים, יוצקים מים חמים ויין לבן, מוסיפים עלי דפנה ומביאים לרתיחה. מכסים ומעבירים לתנור לשעתיים.
- אפשר לוותר על התנור ולבשל את הסופריטו כשעה על הכיריים.
אופן הכנה
- מוציאים את שוקי העוף מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.
- שוטפים את העוף במים קרים ומייבשים היטב בנייר סופג.
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- חותכים תפוחי אדמה לעיגולים בעובי 2 ס”מ ומטגנים בסיר עם שמן עמוק, עד שתפוחי האדמה זהובים. ממליחים בנדיבות.
- מחממים סיר אחר על כיריים, שיכול להיכנס לתנור, על אש גבוהה, מוסיפים 3 כפות שמן קנולה, עוף ובצל ומטגנים כ-3 דקות מכל צד, עד שהעוף והבצל זהובים.
- מניחים מעליהם תפוחי אדמה מטוגנים, יוצקים מים חמים ויין לבן, מוסיפים עלי דפנה ומביאים לרתיחה. מכסים ומעבירים לתנור לשעתיים.
- אפשר לוותר על התנור ולבשל את הסופריטו כשעה על הכיריים.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן