-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 128.1 קק״ל 512.5 קק״לפחמימות 15.0 גרם 60.1 גרםשומן 0.8 גרם 3.3 גרםנתרן 94.7 מ״ג 378.6 מ״גחלבון 15.4 גרם 61.5 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.1 גרםשומן רווי 0.2 גרם 0.8 גרםכולסטרול 37.2 מ״ג 148.8 מ״גסידן 13.3 מ״ג 53.3 מ״גברזל 0.9 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 205.4 מ״ג 821.6 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.2 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות128
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 128.1 קק״ל 512.5 קק״לפחמימות 15.0 גרם 60.1 גרםשומן 0.8 גרם 3.3 גרםנתרן 94.7 מ״ג 378.6 מ״גחלבון 15.4 גרם 61.5 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.1 גרםשומן רווי 0.2 גרם 0.8 גרםכולסטרול 37.2 מ״ג 148.8 מ״גסידן 13.3 מ״ג 53.3 מ״גברזל 0.9 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 205.4 מ״ג 821.6 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.2 מ״גסגור
תמיד רציתם להכין פסטרמה בבית ללא חומרים משמרים ועם שליטה מלאה בחומרי גלם? מעכשיו זה קל מאי פעם: פשוט משתמשים בפונקציית סו ויד במכשיר נינג’ה ומקבלים פסטרמה מעולה – יותר טובה מהקנויה.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 128 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטרמה
-
3 ליטר מים בטמפרטורת החדר
-
1 חזה הודו נקבה (פרפר) גדול
-
1 שן שוםכתושה
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
1 כף דבש
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 יחידה ברוקוליחתוך לרבעים
גלייז
-
2 כפות סוכר חוםדמררה
-
1 כף רוטב סויה
-
6 יחידות בצלי שאלוטקלופים
אופן הכנה
- מערבבים בקערה קטנה את השום, החרדל, הדבש, הפפריקה והפלפל השחור.
- מברישים את נתח ההודו במרינדה מכל הצדדים ומעבירים את הנתח לשקית ניילון עם ריצ’רץ’.
- ממלאים את סיר הבישול של הסמארט ליד ב-3 ליטרי מים (נעזרים במד הליטרים המסומן בתוך הסיר).
- מכניסים את השקית עם הנתח למים ומשתמשים בשיטת “הוצאת אוויר באמצעות מים”: משאירים את פינת השקית פתוחה, מכניסים לאט לאט את השקית למים, לחץ המים יחלץ את האוויר מתוך השקית. במצב שרק קצה השקית מעל המים, סוגרים את השקית ומוודאים שהיא אטומה.
- סוגרים את מכסה יחידת הבישול, מזיזים את הסליידר למצב “טיגון באוויר/בישול” ובוחרים בתוכנית “סו-ויד”. מוודאים ששסתום שחרור הלחץ במצב VENT.
- מכוונים את הבישול ל-2-3 שעות בעוצמת HI ולוחצים על לחצן “התחלה”.
- בסיום הבישול מוציאים את השקית עם הנתח בעזרת מלקחיים מהמים. מסירים את המים מסיר הבישול ומוסיפים לסיר את הרשת הדו כיוונית בהעמדה גבוהה.
- מניחים את נתח הפסטרמה והברוקולי על הרשת וסוגרים את מכסה יחידת הבישול. בוחרים את פונקציית “צריבה” ל-40 דקות ולוחצים על הלחצן “התחלה”.
- מסננים את הנוזלים שנשארו בשקית של הנתח ומעבירים לסיר קטן עם יתר רכיבי הגלייז. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד שהפסטרמה מוכנה.
- פורסים את נתח הפסטרמה לפרוסות בעובי חצי ס”מ עד ס”מ, מוזגים מעל את הגלייז ומגישים. אפשר גם להגיש עם סלט ירוק או בכריך לחם מחמצת עם חסה, עגבניות, בצל סגול פרוס וחמוצים.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה קטנה את השום, החרדל, הדבש, הפפריקה והפלפל השחור.
- מברישים את נתח ההודו במרינדה מכל הצדדים ומעבירים את הנתח לשקית ניילון עם ריצ’רץ’.
- ממלאים את סיר הבישול של הסמארט ליד ב-3 ליטרי מים (נעזרים במד הליטרים המסומן בתוך הסיר).
- מכניסים את השקית עם הנתח למים ומשתמשים בשיטת “הוצאת אוויר באמצעות מים”: משאירים את פינת השקית פתוחה, מכניסים לאט לאט את השקית למים, לחץ המים יחלץ את האוויר מתוך השקית. במצב שרק קצה השקית מעל המים, סוגרים את השקית ומוודאים שהיא אטומה.
- סוגרים את מכסה יחידת הבישול, מזיזים את הסליידר למצב “טיגון באוויר/בישול” ובוחרים בתוכנית “סו-ויד”. מוודאים ששסתום שחרור הלחץ במצב VENT.
- מכוונים את הבישול ל-2-3 שעות בעוצמת HI ולוחצים על לחצן “התחלה”.
- בסיום הבישול מוציאים את השקית עם הנתח בעזרת מלקחיים מהמים. מסירים את המים מסיר הבישול ומוסיפים לסיר את הרשת הדו כיוונית בהעמדה גבוהה.
- מניחים את נתח הפסטרמה והברוקולי על הרשת וסוגרים את מכסה יחידת הבישול. בוחרים את פונקציית “צריבה” ל-40 דקות ולוחצים על הלחצן “התחלה”.
- מסננים את הנוזלים שנשארו בשקית של הנתח ומעבירים לסיר קטן עם יתר רכיבי הגלייז. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד שהפסטרמה מוכנה.
- פורסים את נתח הפסטרמה לפרוסות בעובי חצי ס”מ עד ס”מ, מוזגים מעל את הגלייז ומגישים. אפשר גם להגיש עם סלט ירוק או בכריך לחם מחמצת עם חסה, עגבניות, בצל סגול פרוס וחמוצים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
אם יש לי נינג’ה פודי 500 (כולל סיר לחץ ושאר פונקציות) איך משתנה המתכון?
היי אריה, כל מתכון מתאים למכשיר ספציפי, לצערנו אין לנו אפשרות לעשות התאמות למכשירים השונים
אם אין ךי נינגה?
היי אורית, המתכון הזה מותאם לנינג’ה. מוזמנת לנסות להשתמש בעקרונות של המתכון הזה של הסו ויד שבו אין שימוש בנינג’ה:
https://foody.co.il/foody_recipe/%d7%a1%d7%9c%d7%9e%d7%95%d7%9f-%d7%91%d7%a1%d7%95-%d7%95%d7%99%d7%93-%d7%a4%d7%99%d7%9c%d7%94-%d7%a1%d7%9c%d7%9e%d7%95%d7%9f-%d7%a2%d7%a1%d7%99%d7%a1%d7%99-%d7%9e%d7%91%d7%95%d7%a9%d7%9c-%d7%91%d7%a9/