סינייה כרובית, בצל ועגבניות שמכינים בזריזות
שי-לי ליפא עם גרסה צמחונית למאפה הערבי שכולם אוהבים - סינייה כרובית עם בצל ועגבניות בציפוי טחינה. והבונוס? המאפה מתאים גם לטבעונים
שי-לי ליפא עם גרסה צמחונית למאפה הערבי שכולם אוהבים - סינייה כרובית עם בצל ועגבניות בציפוי טחינה. והבונוס? המאפה מתאים גם לטבעונים
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 270.1 קק״ל 1620.4 קק״לפחמימות 14.9 גרם 89.4 גרםשומן 20.1 גרם 120.4 גרםנתרן 535.0 מ״ג 3210.3 מ״גחלבון 8.0 גרם 48.0 גרםסיבים תזונתיים 7.5 גרם 44.8 גרםשומן רווי 3.1 גרם 18.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 89.9 מ״ג 539.7 מ״גברזל 3.0 מ״ג 18.0 מ״גאשלגן 827.0 מ״ג 4961.8 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 8.8 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות270
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 270.1 קק״ל 1620.4 קק״לפחמימות 14.9 גרם 89.4 גרםשומן 20.1 גרם 120.4 גרםנתרן 535.0 מ״ג 3210.3 מ״גחלבון 8.0 גרם 48.0 גרםסיבים תזונתיים 7.5 גרם 44.8 גרםשומן רווי 3.1 גרם 18.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 89.9 מ״ג 539.7 מ״גברזל 3.0 מ״ג 18.0 מ״גאשלגן 827.0 מ״ג 4961.8 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 8.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 270 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כרובית קטנה
-
4 עגבניות בינוניות
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
טחינה
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1 כוס מים קרים
-
1/3 כוס מיץ לימון
-
2 שיני שום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- צולים את הירקות: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים, חוצים לשניים את העגבניות וחותכים את הבצלים לרבעים.
- מניחים את הירקות בתבנית, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור. אופים בתנור החם 30-25 דקות עד שהירקות זהובים.
- מכינים את הטחינה: כותשים את השום.
- מערבבים בקערה את חומרי הטחינה (הטחינה צריכה להיות דלילה). טועמים ומתקנים תיבול.
- אופים את הסינייה: יוצקים את הטחינה על הירקות הצלויים ומחזירים את התבנית לתנור לעוד 10-8 דקות אפייה עד שהטחינה מבעבעת.
אופן הכנה
- צולים את הירקות: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים, חוצים לשניים את העגבניות וחותכים את הבצלים לרבעים.
- מניחים את הירקות בתבנית, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור. אופים בתנור החם 30-25 דקות עד שהירקות זהובים.
- מכינים את הטחינה: כותשים את השום.
- מערבבים בקערה את חומרי הטחינה (הטחינה צריכה להיות דלילה). טועמים ומתקנים תיבול.
- אופים את הסינייה: יוצקים את הטחינה על הירקות הצלויים ומחזירים את התבנית לתנור לעוד 10-8 דקות אפייה עד שהטחינה מבעבעת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובה (1)
תודה על המתכון. מנה מצויינת, קלה להכנה וגם הצמחונים/טבעונים עפים עליה