סלט ביצים ביתי עם פיתות קלויות
השף שגב משה מלמד להכין סלט ביצים ביתי מושקע וטעים במיוחד שמגישים על משולשי לאפה שחומה בתוספת חציל שרוף, עשבי תיבול וצנוברים קלויים
השף שגב משה מלמד להכין סלט ביצים ביתי מושקע וטעים במיוחד שמגישים על משולשי לאפה שחומה בתוספת חציל שרוף, עשבי תיבול וצנוברים קלויים
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 566.9 קק״ל 1700.8 קק״לפחמימות 91.9 גרם 275.8 גרםשומן 126.6 גרם 379.8 גרםנתרן 1236.2 מ״ג 3708.5 מ״גחלבון 100.0 גרם 300.1 גרםסיבים תזונתיים 84.3 גרם 252.8 גרםשומן רווי 84.1 גרם 252.3 גרםכולסטרול 85.3 מ״ג 255.8 מ״גסידן 115.7 מ״ג 347.1 מ״גברזל 82.2 מ״ג 246.7 מ״גאשלגן 432.3 מ״ג 1296.9 מ״גאבץ 81.5 מ״ג 244.6 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות567
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 566.9 קק״ל 1700.8 קק״לפחמימות 91.9 גרם 275.8 גרםשומן 126.6 גרם 379.8 גרםנתרן 1236.2 מ״ג 3708.5 מ״גחלבון 100.0 גרם 300.1 גרםסיבים תזונתיים 84.3 גרם 252.8 גרםשומן רווי 84.1 גרם 252.3 גרםכולסטרול 85.3 מ״ג 255.8 מ״גסידן 115.7 מ״ג 347.1 מ״גברזל 82.2 מ״ג 246.7 מ״גאשלגן 432.3 מ״ג 1296.9 מ״גאבץ 81.5 מ״ג 244.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 567 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט ביצים
-
6 ביצים קשות L
-
2 כפות מיונז
-
1 כפית חרדל דיז’ון
-
1 שן שום
-
3 כפות מיץ לימון
-
1/2 כפית קליפת לימון
-
2 כפות פטרוזיליה
-
1 כפית שמיר
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 חציל קטן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-230 מעלות במצב טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מקלפים את הביצים הקשות. שורפים את החציל על אש גלויה ומקלפים.
- טוחנים בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון את החרדל, השום, מיץ וגרד הלימון, הפטרוזיליה, השמיר והצ’ילי עד לקבלת תערובת אחיד. מוסיפים את הביצים השלמות ומועכים את הכל יחד בעזרת מזלג.
- מוסיפים את בשר החציל ומערבבים היטב. מתבלים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
- מניחים את הלאפה על גבי התבנית, מתבלים בשמן השום והפטרוזיליה, מפזרים את המלח ומחממים בתנור במשך 2 דקות, או עד שהלאפה מקבלת גוון שרוף.
- מוציאים את הלאפה חותכים ל-4 משולשים.
- כותשים את השום ומערבבים עם שמן הזית והפטרוזיליה להגשה.
- מניחים על כל משולש כף גדולה של סלט הביצים, מפזרים את הבצל הירוק והצנוברים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-230 מעלות במצב טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מקלפים את הביצים הקשות. שורפים את החציל על אש גלויה ומקלפים.
- טוחנים בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון את החרדל, השום, מיץ וגרד הלימון, הפטרוזיליה, השמיר והצ’ילי עד לקבלת תערובת אחיד. מוסיפים את הביצים השלמות ומועכים את הכל יחד בעזרת מזלג.
- מוסיפים את בשר החציל ומערבבים היטב. מתבלים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
- מניחים את הלאפה על גבי התבנית, מתבלים בשמן השום והפטרוזיליה, מפזרים את המלח ומחממים בתנור במשך 2 דקות, או עד שהלאפה מקבלת גוון שרוף.
- מוציאים את הלאפה חותכים ל-4 משולשים.
- כותשים את השום ומערבבים עם שמן הזית והפטרוזיליה להגשה.
- מניחים על כל משולש כף גדולה של סלט הביצים, מפזרים את הבצל הירוק והצנוברים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
הכנתי ליום הולדת של בעלי כל האורחים עפו על זה !!!