סלט קינואה אדומה עם המון הפתעות
סלט קינואה אדומה צבעוני ומשגע עם כרוב סגול, בטטה, עלי תרד, אגוזי מלך וגבינה בולגרית ברוטב ויניגרט סויה אסייתי שמשתלב באופן מושלם במנה
סלט קינואה אדומה צבעוני ומשגע עם כרוב סגול, בטטה, עלי תרד, אגוזי מלך וגבינה בולגרית ברוטב ויניגרט סויה אסייתי שמשתלב באופן מושלם במנה
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 400.5 קק״ל 2002.4 קק״לפחמימות 173.4 גרם 866.9 גרםסוכר 150.3 גרם 751.7 גרםשומן 157.6 גרם 788.1 גרםנתרן 928.9 מ״ג 4644.5 מ״גחלבון 158.9 גרם 794.3 גרםסיבים תזונתיים 149.7 גרם 748.3 גרםשומן רווי 148.7 גרם 743.3 גרםכולסטרול 152.9 מ״ג 764.3 מ״גסידן 338.4 מ״ג 1692.2 מ״גברזל 148.6 מ״ג 743.0 מ״גאשלגן 405.6 מ״ג 2028.1 מ״גאבץ 148.8 מ״ג 744.1 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-10 דק׳
-
קלוריות401
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 400.5 קק״ל 2002.4 קק״לפחמימות 173.4 גרם 866.9 גרםסוכר 150.3 גרם 751.7 גרםשומן 157.6 גרם 788.1 גרםנתרן 928.9 מ״ג 4644.5 מ״גחלבון 158.9 גרם 794.3 גרםסיבים תזונתיים 149.7 גרם 748.3 גרםשומן רווי 148.7 גרם 743.3 גרםכולסטרול 152.9 מ״ג 764.3 מ״גסידן 338.4 מ״ג 1692.2 מ״גברזל 148.6 מ״ג 743.0 מ״גאשלגן 405.6 מ״ג 2028.1 מ״גאבץ 148.8 מ״ג 744.1 מ״גסגור
צריכים לחדש את רפרטואר הסלטים שלכם? הוסיפו את זה לרשימה: סלט מקורי, עמוס בריאות וטעם, שישמח גם צמחונים וגם כאלה שסתם עפים על סלט עשיר וטעים על השולחן
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-10 דק׳ | קלוריות 401 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס קינואה אדומה
-
1 1/2 כוסות מים
-
2 בטטות
-
1/4 שקית עלי בייבי תרד
-
1 צרור כוסברהשטופה וקצוצה
-
1 צרור עלי רוקטשטופים וקצוצים
-
1/4 כרוב סגול
-
100 גרם אגוזי מלך
-
150 גרם גבינה צפתית 5%
רוטב
-
1 כף שמן זית
-
1 כף רוטב סויה קלאסי קנור
-
1 כף רוטב צ’ילי מתוק קנור
-
1 כפית חרדל דיז’וןאו ממרח חרדל
-
1 כפית דבש
-
1/2 שן שוםכתושה
-
סחוט מלימון שלם
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מבשלים את הקינואה: מסננים את הקינואה במסננת תחת זרם מים ושופכים לסיר קטן.
- מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים כ-30 דקות עד שהמים בסיר מתאדים.
- משאירים 5 דקות עם מכסה סגור ואז פותחים, מערבבים עם מזלג ונותנים לקינואה להתקרר לפני שמוסיפים אותה לירקות.
- בינתיים, אופים את הבטטות: מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות.
- מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ומרססים בספריי שמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהבטטות רכות וקצת קריספיות במעטפת. מקררים.
- קולים קלות את אגוזי המלך במחבת יבשה על אש נמוכה. מערבבים מידי פעם, זה יקח כ-5 דקות.
- בסכין חדה קוצצים את הכרוב לרצועות דקות.
- מניחים את הכרוב בקערת ההגשה בה נגיש את הסלט, מפזרים עליו מעט מלח ובעזרת שתי ידיים מעסים אותו במלח (הפעולה הזו תרכך את הכרוב ותמליח אותו וכך הסלט יהיה טעים יותר).
- מכינים את הרוטב: מכניסים לצנצנת קטנה את כל המרכיבים ומשקשקים היטב.
- מוסיפים לכרוב את עלי התרד, הרוקט, הכוסברה, הקינואה, הבטטה והאגוזים.
- שופכים מעל את הרוטב ומערבבים בעדינות.
- מפוררים מעל את הגבינה הצפתית ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מבשלים את הקינואה: מסננים את הקינואה במסננת תחת זרם מים ושופכים לסיר קטן.
- מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים כ-30 דקות עד שהמים בסיר מתאדים.
- משאירים 5 דקות עם מכסה סגור ואז פותחים, מערבבים עם מזלג ונותנים לקינואה להתקרר לפני שמוסיפים אותה לירקות.
- בינתיים, אופים את הבטטות: מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות.
- מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ומרססים בספריי שמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהבטטות רכות וקצת קריספיות במעטפת. מקררים.
- קולים קלות את אגוזי המלך במחבת יבשה על אש נמוכה. מערבבים מידי פעם, זה יקח כ-5 דקות.
- בסכין חדה קוצצים את הכרוב לרצועות דקות.
- מניחים את הכרוב בקערת ההגשה בה נגיש את הסלט, מפזרים עליו מעט מלח ובעזרת שתי ידיים מעסים אותו במלח (הפעולה הזו תרכך את הכרוב ותמליח אותו וכך הסלט יהיה טעים יותר).
- מכינים את הרוטב: מכניסים לצנצנת קטנה את כל המרכיבים ומשקשקים היטב.
- מוסיפים לכרוב את עלי התרד, הרוקט, הכוסברה, הקינואה, הבטטה והאגוזים.
- שופכים מעל את הרוטב ומערבבים בעדינות.
- מפוררים מעל את הגבינה הצפתית ומגישים מיד.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
אפשר להשתמש בקינואה לבנה פשוטה?
בטח!
סלט מושלם!!! תודה על המתכון!!!
איזה כיף שאהבת!