-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 376.8 קק״ל 1507.3 קק״לפחמימות 64.0 גרם 256.0 גרםשומן 7.9 גרם 31.5 גרםנתרן 495.6 מ״ג 1982.4 מ״גחלבון 9.0 גרם 36.1 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.0 גרםשומן רווי 5.1 גרם 20.2 גרםכולסטרול 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסידן 36.9 מ״ג 147.7 מ״גברזל 1.2 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 140.8 מ״ג 563.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות377
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 376.8 קק״ל 1507.3 קק״לפחמימות 64.0 גרם 256.0 גרםשומן 7.9 גרם 31.5 גרםנתרן 495.6 מ״ג 1982.4 מ״גחלבון 9.0 גרם 36.1 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.0 גרםשומן רווי 5.1 גרם 20.2 גרםכולסטרול 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסידן 36.9 מ״ג 147.7 מ״גברזל 1.2 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 140.8 מ״ג 563.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 377 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
לסלט
-
4 תפוחי אדמה גדוליםקלופים
-
1 בצל סגול קטן
לרוטב:
-
1/4 כוס שמירקצוץ. אם לא אוהבים שמיר אפשר להחליף בעירית קצוצה
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
1 שן שוםכתושה
-
1 כפית גדושה חרדל גרגירים
-
1/2 מיץ לימוןמיץ מחצי לימון
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
2 כפות גדושות שמן זית
לקישוט:
-
1 חופן שמירקצוץ או עירית קצוצה
אופן הכנה
- בסיר גדול מלא במי מלח (מוסיפים כף גדושה של מלח) מבשלים את תפוחי האדמה הקלופים עד שהם מתרככים.
- מסננים את תפוחי האדמה ומצננים מעט.
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 2 ס”מ. קוצצים את הבצל הסגול ומערבבים.
- מערבבים בקערה את חומרי הרוטב.
- יוצקים על תפוחי האדמה את הרוטב ומערבבים בעדינות.
- מקשטים בשמיר קצוץ או בעירית קצוצה.הסלט הכי טעים כשהוא חמים. אז הוא מרגיש כמו שילוב בין גבינת שמנת מפנקת לתפוח אדמה ממולא. אוכלים עם קרקרים טעימים בארוחה חלבית, או סתם ככה, עם כף מול הטלוויזיה.
אופן הכנה
- בסיר גדול מלא במי מלח (מוסיפים כף גדושה של מלח) מבשלים את תפוחי האדמה הקלופים עד שהם מתרככים.
- מסננים את תפוחי האדמה ומצננים מעט.
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 2 ס”מ. קוצצים את הבצל הסגול ומערבבים.
- מערבבים בקערה את חומרי הרוטב.
- יוצקים על תפוחי האדמה את הרוטב ומערבבים בעדינות.
- מקשטים בשמיר קצוץ או בעירית קצוצה.הסלט הכי טעים כשהוא חמים. אז הוא מרגיש כמו שילוב בין גבינת שמנת מפנקת לתפוח אדמה ממולא. אוכלים עם קרקרים טעימים בארוחה חלבית, או סתם ככה, עם כף מול הטלוויזיה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
קטגוריות
- אוכל איטלקי
- אוכל צרפתי
- אוכל שבדי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחת לילה
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- יום האהבה
- ל"ג בעומר
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים לפסח
- מתכונים צמחוניים
- סלטים
- סלטים חמים
- תפוחי אדמה