סלמון צלוי בפונזו על אטריות אורז: ארוחה מלאה ב-10 דקות!
כשרעבים ומתחשק ארוחה מלאה בטעם אסייתי זה הפתרון: דג סלמון צלוי ברוטב פונזו מונח על אטריות אורז שקופות, והכל תוך 10 דקות בלבד!
כשרעבים ומתחשק ארוחה מלאה בטעם אסייתי זה הפתרון: דג סלמון צלוי ברוטב פונזו מונח על אטריות אורז שקופות, והכל תוך 10 דקות בלבד!
- רותם ליברזון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 274.5 קק״ל 1097.8 קק״לפחמימות 155.5 גרם 622.0 גרםשומן 150.2 גרם 600.9 גרםנתרן 143.1 מ״ג 572.4 מ״גחלבון 143.1 גרם 572.4 גרםסיבים תזונתיים 142.6 גרם 570.3 גרםשומן רווי 147.1 גרם 588.4 גרםכולסטרול 163.5 מ״ג 654.0 מ״גסידן 144.4 מ״ג 577.6 מ״גברזל 142.0 מ״ג 568.0 מ״גאשלגן 144.4 מ״ג 577.6 מ״גאבץ 142.0 מ״ג 568.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות275
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 274.5 קק״ל 1097.8 קק״לפחמימות 155.5 גרם 622.0 גרםשומן 150.2 גרם 600.9 גרםנתרן 143.1 מ״ג 572.4 מ״גחלבון 143.1 גרם 572.4 גרםסיבים תזונתיים 142.6 גרם 570.3 גרםשומן רווי 147.1 גרם 588.4 גרםכולסטרול 163.5 מ״ג 654.0 מ״גסידן 144.4 מ״ג 577.6 מ״גברזל 142.0 מ״ג 568.0 מ״גאשלגן 144.4 מ״ג 577.6 מ״גאבץ 142.0 מ״ג 568.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 275 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
נתח עם עור
-
40 גרם חמאה
-
5 כפות רוטב פונזומזרח מערב
-
1/2 חבילה אטריות אורז בעובי 3 מ”ממזרח מערב
אופן הכנה
- מבשלים את אטריות האורז במים רותחים לפי הוראות היצרן ומסננים.
- מפלפלים וממליחים את נתחי הדג.
- ובמחבת חמה מאד צולים את הדגים למשך כ-3 דקות עם העור כלפי מטה.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לצלות דקה נוספת.
- כעת הופכים את הדג לצד השני וממשיכים לצלות במחבת למשך 2-3 דקות כדי לקבל השחמה נאה. הדג אמור להיות צלוי בצדדיו אך בפנים רך וורוד.
- מכינים את הרוטב: מרתיחים יחד במחבת את החמאה ורוטב הפונדו עד לקבלת רוטב שחום וריחני.
- מניחים בצלחת אטריות אורז ומעליהן נתח של דג. יוצקים 3 כפות גדושות מהרוטב מעל ומגישים עם ירק מבושל.
אופן הכנה
- מבשלים את אטריות האורז במים רותחים לפי הוראות היצרן ומסננים.
- מפלפלים וממליחים את נתחי הדג.
- ובמחבת חמה מאד צולים את הדגים למשך כ-3 דקות עם העור כלפי מטה.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לצלות דקה נוספת.
- כעת הופכים את הדג לצד השני וממשיכים לצלות במחבת למשך 2-3 דקות כדי לקבל השחמה נאה. הדג אמור להיות צלוי בצדדיו אך בפנים רך וורוד.
- מכינים את הרוטב: מרתיחים יחד במחבת את החמאה ורוטב הפונדו עד לקבלת רוטב שחום וריחני.
- מניחים בצלחת אטריות אורז ומעליהן נתח של דג. יוצקים 3 כפות גדושות מהרוטב מעל ומגישים עם ירק מבושל.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן