סמבוסק הגבינות הכי טעים בעולם!
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 108.3 קק״ל 5417.0 קק״לפחמימות 16.5 גרם 823.7 גרםשומן 2.9 גרם 142.9 גרםנתרן 239.9 מ״ג 11997.0 מ״גחלבון 4.0 גרם 202.0 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 32.0 גרםשומן רווי 1.5 גרם 73.9 גרםכולסטרול 18.0 מ״ג 901.2 מ״גסידן 54.2 מ״ג 2711.6 מ״גברזל 0.4 מ״ג 17.5 מ״גאשלגן 40.1 מ״ג 2005.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 19.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות108
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 108.3 קק״ל 5417.0 קק״לפחמימות 16.5 גרם 823.7 גרםשומן 2.9 גרם 142.9 גרםנתרן 239.9 מ״ג 11997.0 מ״גחלבון 4.0 גרם 202.0 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 32.0 גרםשומן רווי 1.5 גרם 73.9 גרםכולסטרול 18.0 מ״ג 901.2 מ״גסידן 54.2 מ״ג 2711.6 מ״גברזל 0.4 מ״ג 17.5 מ״גאשלגן 40.1 מ״ג 2005.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 19.6 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 108 | כמות מנות 50 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
50 גרם שמרים טריים
-
100 גרם חמאהמומסת או 3/4 כוס שמן קנולה (אני מעדיפה כי נותן בצק יותר גמיש).
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 1/2 כוסות מים פושריםמתחילים במינימום ומוסיפים רק עד שהבצק מתאחד ולא נותר קמח בקערה
-
1 כף מלח דק
מילוי
-
250 גרם גבינת ריקוטה מלוחהגבינה מלוחה
-
250 גרם גבינה צפתית 5%
-
2 ביצים L
-
2 כפות קמח לבן
-
1/4 כוס חלב 3%לאיחוד – ייתכן ולא תצטרכו להשתמש בהכל, או שתצטרכו להוסיף מעט
אופן הכנה
- מכניסים את כל חומרי הבצק לפי הסדר כשהמלח אחרון לקערת מיקסר.
- לשים בקרס לישה כ-5 דקות על מהירות איטית-בינונית ורק עד שמתאחד (כדאי לעצור מדי פעם ולהפריד את הבצק שנדבק לקערה עם לקקן) ומקבלים גוש בצק נח, מבריק ולא רך מאוד.
- מזלפים מעט שמן על הבצק, הופכים בקערה עד שמצופה כולו בשמן ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים שעה. הבצק תופח מאוד וכמעט גולש מהקערה.
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה ומניחים בצד.
- מוציאים את הבצק, מרדדים למלבן אחיד וגדול ובעובי של כ-4 מ”מ וקורצים לעיגולים בכוס זכוכית גדולה.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- מכניסים למרכז כל עיגול בצק כף יפה עם מילוי ומקפלים לחצי. מהדקים היטב ובכח (לא לפחד על הבצק, הוא לא נקרע) במזלג את השוליים באופן הדוק כדי לוודא שהסמבוסקים לא ייפתחו באפייה.
- מסדרים את בתבנית תנור גדולה עם נייר אפייה ורווחים קטנים ביניהם, מברישים בביצה טרופה עם מעט חלב וזורים שומשום בנדיבות!
- אופים כ-25 דקות או עד שהסמבוסקים זהובים היטב ונפרדים מנייר האפייה.
- מדובר על מעדן מלכים שלא ניתן להפסיק לאכול ובד”כ כל ה50 שיוצאים מהמתכון הזה מחוסלים כמעט מיידית חמים מהתנור.
- אם באורח פלא לא חוסלו כולם-מאחסנים בקופסה אטומה במקרר עד שבוע או במקפיא.
מתכון מתוך אתר טרה
אופן הכנה
- מכניסים את כל חומרי הבצק לפי הסדר כשהמלח אחרון לקערת מיקסר.
- לשים בקרס לישה כ-5 דקות על מהירות איטית-בינונית ורק עד שמתאחד (כדאי לעצור מדי פעם ולהפריד את הבצק שנדבק לקערה עם לקקן) ומקבלים גוש בצק נח, מבריק ולא רך מאוד.
- מזלפים מעט שמן על הבצק, הופכים בקערה עד שמצופה כולו בשמן ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים שעה. הבצק תופח מאוד וכמעט גולש מהקערה.
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה ומניחים בצד.
- מוציאים את הבצק, מרדדים למלבן אחיד וגדול ובעובי של כ-4 מ”מ וקורצים לעיגולים בכוס זכוכית גדולה.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- מכניסים למרכז כל עיגול בצק כף יפה עם מילוי ומקפלים לחצי. מהדקים היטב ובכח (לא לפחד על הבצק, הוא לא נקרע) במזלג את השוליים באופן הדוק כדי לוודא שהסמבוסקים לא ייפתחו באפייה.
- מסדרים את בתבנית תנור גדולה עם נייר אפייה ורווחים קטנים ביניהם, מברישים בביצה טרופה עם מעט חלב וזורים שומשום בנדיבות!
- אופים כ-25 דקות או עד שהסמבוסקים זהובים היטב ונפרדים מנייר האפייה.
- מדובר על מעדן מלכים שלא ניתן להפסיק לאכול ובד”כ כל ה50 שיוצאים מהמתכון הזה מחוסלים כמעט מיידית חמים מהתנור.
- אם באורח פלא לא חוסלו כולם-מאחסנים בקופסה אטומה במקרר עד שבוע או במקפיא.
מתכון מתוך אתר טרה
הערות
- לא לוותר על תועפות השומשום מעל שנקלה בתנור ומוסיף המון טעם.
הערות
- לא לוותר על תועפות השומשום מעל שנקלה בתנור ומוסיף המון טעם.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
האם אפשר להמיר אתת השמרים הטריים ליבשים?
אפשר להמיר את השמרים. מצורף לינק עם הסבר מדויק יצד להמיר את השמרים: https://foody.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%94%d7%94%d7%91%d7%93%d7%9c-%d7%91%d7%99%d7%9f-%d7%a9%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a9%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%99%d7%91%d7%a9%d7%99%d7%9d/?auto=1
בהצלחה!
היי, איך מכינים את המלית?
מערבבים בקערה את חומרי המילוי (הגבינות, הקמח, הביצה וכו’) עד לתערובת אחידה ומניחים בצד עד לשלב מילוי הבצק. בהצלחה!