ספירלות תפוחי אדמה על מקל
הגשה חדשה לתפוח אדמה - הילדים והמבוגרים יהנו מהמנה הזו ויבקשו תוספות, מנה פשוטה להכנה של ספירלת תפוחי אדמה על מקל עם טוויסט אסייתי
הגשה חדשה לתפוח אדמה - הילדים והמבוגרים יהנו מהמנה הזו ויבקשו תוספות, מנה פשוטה להכנה של ספירלת תפוחי אדמה על מקל עם טוויסט אסייתי
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 574.4 קק״ל 2297.6 קק״לפחמימות 66.6 גרם 266.2 גרםשומן 22.6 גרם 90.5 גרםנתרן 1645.8 מ״ג 6583.1 מ״גחלבון 22.3 גרם 89.1 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.0 גרםשומן רווי 12.0 גרם 48.1 גרםכולסטרול 46.6 מ״ג 186.5 מ״גסידן 421.2 מ״ג 1684.8 מ״גברזל 0.7 מ״ג 2.7 מ״גאשלגן 75.8 מ״ג 303.4 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.2 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות574
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 574.4 קק״ל 2297.6 קק״לפחמימות 66.6 גרם 266.2 גרםשומן 22.6 גרם 90.5 גרםנתרן 1645.8 מ״ג 6583.1 מ״גחלבון 22.3 גרם 89.1 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.0 גרםשומן רווי 12.0 גרם 48.1 גרםכולסטרול 46.6 מ״ג 186.5 מ״גסידן 421.2 מ״ג 1684.8 מ״גברזל 0.7 מ״ג 2.7 מ״גאשלגן 75.8 מ״ג 303.4 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 574 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 תפוחי אדמה גדוליםשלמים ולא מקולפים
-
30 גרם חמאהמומסת
-
2 כפות שמן שומשוםמזרח מערב
-
3 כפות רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
3 כפות רוטב טריאקימזרח מערב
-
1 כפית מלח דק
-
200 גרם גבינת פרמזןמגורדת
הגשה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה
- שוטפים ומייבשים את תפוחי האדמה. מכניסים למיקרוגל ל-2 דקות ומשאירים בפנים על מנת שיתקררו וטיפה יתרככו.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים בקערה את החמאה, שמן השומשום, רוטב הצ’ילי והטריאקי. מעבירים את הפרמז’ן לקערה נמוכה ורחבה.
- תוקעים שיפוד עץ בחלק התחתון של כל תפוח אדמה ודוחפים אותו עד שהוא יוצא מהצד השני.
- שמים את תפוח האדמה המשופד על משטח העבודה, מצמידים אליו סכין חדה וחותכים את תפוח האדמה עד הקיסם תוך כדי סיבוב, כך שהחתך יהיה בצורת ספירלה.
- מרווחים את טבעות תפוחי האדמה על השיפודים, כדי שייווצרו מרווחים זהים.
- מברישים את תפוחי האדמה בתערובת הרטבים ומגלגלים היטב בפרמז’ן עד שהם מכוסים מכל הצדדים.
- מסדרים את השיפודים בתוך תבנית כך שקצוות השיפודים יהיו על הדפנות התבנית, ותפוחי האדמה לא יגעו בתחתית.
- אופים כ-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה משחימים יפה.
- מפזרים עשבי תיבול ומגישים.
אופן הכנה
- שוטפים ומייבשים את תפוחי האדמה. מכניסים למיקרוגל ל-2 דקות ומשאירים בפנים על מנת שיתקררו וטיפה יתרככו.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים בקערה את החמאה, שמן השומשום, רוטב הצ’ילי והטריאקי. מעבירים את הפרמז’ן לקערה נמוכה ורחבה.
- תוקעים שיפוד עץ בחלק התחתון של כל תפוח אדמה ודוחפים אותו עד שהוא יוצא מהצד השני.
- שמים את תפוח האדמה המשופד על משטח העבודה, מצמידים אליו סכין חדה וחותכים את תפוח האדמה עד הקיסם תוך כדי סיבוב, כך שהחתך יהיה בצורת ספירלה.
- מרווחים את טבעות תפוחי האדמה על השיפודים, כדי שייווצרו מרווחים זהים.
- מברישים את תפוחי האדמה בתערובת הרטבים ומגלגלים היטב בפרמז’ן עד שהם מכוסים מכל הצדדים.
- מסדרים את השיפודים בתוך תבנית כך שקצוות השיפודים יהיו על הדפנות התבנית, ותפוחי האדמה לא יגעו בתחתית.
- אופים כ-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה משחימים יפה.
- מפזרים עשבי תיבול ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
אפשר להחליף את החמאה בשמן?
בהחלט
מתאים לארוחת ערב