עוגה אישית בסגנון היער השחור של השף תום פרנץ
- תום פרנץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 507.2 קק״ל 6086.9 קק״לפחמימות 51.7 גרם 620.1 גרםשומן 32.2 גרם 386.8 גרםנתרן 241.6 מ״ג 2899.0 מ״גחלבון 4.9 גרם 58.6 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 16.2 גרםשומן רווי 14.1 גרם 169.6 גרםכולסטרול 25.1 מ״ג 301.4 מ״גסידן 22.7 מ״ג 272.4 מ״גברזל 0.8 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 114.8 מ״ג 1377.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 5.7 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות507
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 507.2 קק״ל 6086.9 קק״לפחמימות 51.7 גרם 620.1 גרםשומן 32.2 גרם 386.8 גרםנתרן 241.6 מ״ג 2899.0 מ״גחלבון 4.9 גרם 58.6 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 16.2 גרםשומן רווי 14.1 גרם 169.6 גרםכולסטרול 25.1 מ״ג 301.4 מ״גסידן 22.7 מ״ג 272.4 מ״גברזל 0.8 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 114.8 מ״ג 1377.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 5.7 מ״גסגור
אחד הדברים שהכי אהבתי כילד זה כשאמא שלי הכינה לנו את עוגת היער השחור. עוגה גרמנית קלאסית שמכירים בכל העולם. בגינה שלנו צמח עץ דובדבנים חמוצים, והתפקיד שלי ושל אחי היה לקטוף את כל הפירות. אמא שלי הכינה מהם שימורים בסירופ שאחר כך השתלבו בעוגה זו, שמכינים משכבות של טורט שוקולד, קרם שוקולד ודובדבנים ולבסוף קצפת, ועיטורי שוקולד העוגה קצת תקועה אי שם בשנות ה-80 ולכן החלטתי לתת פרשנות שלי לעוגה המופלאה ולהגיש אותה בצורה אוורירית יותר בכוסות אישיות בשכבות מפנקות של עוגת שוקולד עסיסית (ולא טורט יבש כמו במקור), קרם קצפת מעולה ומרקחת דובדבנים.
מרכיבים 18 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 507 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
140 גרם קמח תופחכוס אחת
-
35 גרם אבקת קקאורבע כוס
-
35 גרם אבקה להכנת שוקורבע כוס
-
1 קורט מלח דק
-
200 גרם סוכר לבןכוס
-
120 מ"ל שמן קנולהחצי כוס
-
1 ביצה L
-
1 כפית תמצית וניל
-
250 מ"ל מים חמים
מרקחת הדובדבנים
-
1 צנצנת דובדבנים חמוצים מגולענים800 גרם עם הנוזלים
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כף גדושה קורנפלורמהולה ברבע כוס מים קרים
קרם
-
500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%2 מיכלים 32% או 38%
-
400 מ"ל שמנת חמוצה יטבתה 15%2 מיכלים
-
80 גרם אינסטנט פודינג בטעם ונילחפיסה אחת
-
100 גרם סוכר לבןחצי כוס
קישוט
-
1 חופן שוקולד מרירגילופי שוקולד
-
1 חופן דובדבנים טריים
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערה, מערבבים יחד קמח תופח, אבקת קקאו ואבקת שוקו, מלח וסוכר.
- בקערה גדולה נפרדת, טורפים יחד לבלילה אחידה את שמן הקנולה, ביצה ותמצית וניל.
- מוסיפים את המים החמים וטורפים שוב לבלילה אחידה. שימו לב שהמים לא יהיו חמים מדי שלא יבשלו את הביצה.
- מוסיפים לסירוגין מעט מתערובת הקמח ולאחר שהיא נטמעת מוסיפים עוד וחוזרים על הפעולה עד שמסיימים עם הקמח והנוזלים מתמזגים לתערובת אחידה. להיזהר לא לערבב יתר על המידה כי אז יתקבל מרקם דחוס מדיי.
- אופים בתבנית אינגליש קייק משומנת כ-35 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
- מכינים את המרקחת: בסיר קטן מביאים לרתיחה יחד את הדובדבנים הסוכר והקורנפלור, מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות נוספות עד להסמכה. שומרים בצד בטמפרטורת החדר.
- מכינים את הקרם: מעבירים את כל מצרכי הקרם לקערת המיקסר (או קערה עם מיקסר ידני) ומקציפים יחד עד לקבלת קצפת יציבה.
- מרכיבים את הקינוח: בכוסות אישיות, בתחתית הכוס מפזרים קוביות מחצי פרוסת עוגה, מעל 2 כפות מהקרם, ומעל 2 כפות מתערובת הדובדבנים. חוזרים על השכבות שוב. מקשטים בגילופי שוקולד ודובדבן טרי מעל.
טיפ:
* גילוף השוקולד- בעזרת קולפן ירקות פשוט “קולפים” טבלת שוקולד מקוררת. שומרים בצד עד ההגשה.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערה, מערבבים יחד קמח תופח, אבקת קקאו ואבקת שוקו, מלח וסוכר.
- בקערה גדולה נפרדת, טורפים יחד לבלילה אחידה את שמן הקנולה, ביצה ותמצית וניל.
- מוסיפים את המים החמים וטורפים שוב לבלילה אחידה. שימו לב שהמים לא יהיו חמים מדי שלא יבשלו את הביצה.
- מוסיפים לסירוגין מעט מתערובת הקמח ולאחר שהיא נטמעת מוסיפים עוד וחוזרים על הפעולה עד שמסיימים עם הקמח והנוזלים מתמזגים לתערובת אחידה. להיזהר לא לערבב יתר על המידה כי אז יתקבל מרקם דחוס מדיי.
- אופים בתבנית אינגליש קייק משומנת כ-35 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
- מכינים את המרקחת: בסיר קטן מביאים לרתיחה יחד את הדובדבנים הסוכר והקורנפלור, מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות נוספות עד להסמכה. שומרים בצד בטמפרטורת החדר.
- מכינים את הקרם: מעבירים את כל מצרכי הקרם לקערת המיקסר (או קערה עם מיקסר ידני) ומקציפים יחד עד לקבלת קצפת יציבה.
- מרכיבים את הקינוח: בכוסות אישיות, בתחתית הכוס מפזרים קוביות מחצי פרוסת עוגה, מעל 2 כפות מהקרם, ומעל 2 כפות מתערובת הדובדבנים. חוזרים על השכבות שוב. מקשטים בגילופי שוקולד ודובדבן טרי מעל.
טיפ:
* גילוף השוקולד- בעזרת קולפן ירקות פשוט “קולפים” טבלת שוקולד מקוררת. שומרים בצד עד ההגשה.
תגובות (3)
מהמם!!!
יש טעות במתכון, במרקחת הדובדבנים צריך להיות רשום חצי כוס סוכר לא חצי כף סוכר.
היי תום, נכון, מתנצלים על התקלה, טופל, תודה רבה