-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4781.5 קק״ל 4781.5 קק״לפחמימות 318.1 גרם 318.1 גרםשומן 359.8 גרם 359.8 גרםנתרן 1491.7 מ״ג 1491.7 מ״גחלבון 85.4 גרם 85.4 גרםסיבים תזונתיים 16.0 גרם 16.0 גרםשומן רווי 209.5 גרם 209.5 גרםכולסטרול 2513.6 מ״ג 2513.6 מ״גסידן 804.8 מ״ג 804.8 מ״גברזל 19.0 מ״ג 19.0 מ״גאשלגן 2348.4 מ״ג 2348.4 מ״גאבץ 11.6 מ״ג 11.6 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות4782
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4781.5 קק״ל 4781.5 קק״לפחמימות 318.1 גרם 318.1 גרםשומן 359.8 גרם 359.8 גרםנתרן 1491.7 מ״ג 1491.7 מ״גחלבון 85.4 גרם 85.4 גרםסיבים תזונתיים 16.0 גרם 16.0 גרםשומן רווי 209.5 גרם 209.5 גרםכולסטרול 2513.6 מ״ג 2513.6 מ״גסידן 804.8 מ״ג 804.8 מ״גברזל 19.0 מ״ג 19.0 מ״גאשלגן 2348.4 מ״ג 2348.4 מ״גאבץ 11.6 מ״ג 11.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 4782 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה וציפוי שוקולד
-
200 גרם שוקולד מריר
-
200 גרם חמאה
-
6 ביצים L
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
קרם וניל ונס קפה
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
3/4 כוס חלב 3%
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
1/2 כפית קפה נמס
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-190 מעלות. מפרידים ביצים לחלבונים וחלמונים.
- ממיסים את השוקולד והחמאה מעל סיר מים רותחים/במיקרוגל. מניחים בצד לכמה דקות, עד שהשוקולד המומס מתקרר מעט. מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר. מוסיפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים בתנועת קיפול.
- שומרים בצד כוס אחת מתוך התערובת. מעבירים את התערובת שנותרה לתבנית.
- אופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
- מקררים מעט לפני הנחת הקרם.
- מכינים את הקרם ומרכיבים: מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וקפה (עד שהעוגה האפויה מתקררת שומרים את הקרם במקרר).
- מורחים את הקרם ומיישרים. יוצקים מעל את שארית תערובת השוקולד שהנחנו בצד.
- שומרים את העוגה במקרר לפחות לילה לפני הגשה.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-190 מעלות. מפרידים ביצים לחלבונים וחלמונים.
- ממיסים את השוקולד והחמאה מעל סיר מים רותחים/במיקרוגל. מניחים בצד לכמה דקות, עד שהשוקולד המומס מתקרר מעט. מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר. מוסיפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים בתנועת קיפול.
- שומרים בצד כוס אחת מתוך התערובת. מעבירים את התערובת שנותרה לתבנית.
- אופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
- מקררים מעט לפני הנחת הקרם.
- מכינים את הקרם ומרכיבים: מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וקפה (עד שהעוגה האפויה מתקררת שומרים את הקרם במקרר).
- מורחים את הקרם ומיישרים. יוצקים מעל את שארית תערובת השוקולד שהנחנו בצד.
- שומרים את העוגה במקרר לפחות לילה לפני הגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
מה מעלות התנור ולכמה זמן?
170 ובערך חצי שעה, תלוי בתנור. יש לעשות את מבחן הקיסם כפי שמצוין במתכון
ביצים חיות מעל העוגה?
נראה שהתבלבלת 🙂
ג’ני צודקת. הכוס של תערובת שוקולד ששמנו בצד (שלב 4) מוסיפים אותה מעל העוגה ויש בתוך התערובת חלבון ביצה חיה