עוגיות גרוזיניות קוקוס ואגוזים
ניסיתם פעם להכין עוגיות גרוזיניות קוקוס ואגוזים? קבלו מתכון נהדר של עוגיות פריכות ומתוקות בעלות צורה מיוחדת ויפהפיה של פרח עם מלית במרכז
ניסיתם פעם להכין עוגיות גרוזיניות קוקוס ואגוזים? קבלו מתכון נהדר של עוגיות פריכות ומתוקות בעלות צורה מיוחדת ויפהפיה של פרח עם מלית במרכז
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 355.1 קק״ל 5327.1 קק״לפחמימות 35.5 גרם 532.7 גרםשומן 21.7 גרם 325.3 גרםנתרן 16.7 מ״ג 250.7 מ״גחלבון 4.5 גרם 68.1 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 23.8 גרםשומן רווי 5.8 גרם 87.5 גרםכולסטרול 19.0 מ״ג 285.0 מ״גסידן 30.3 מ״ג 454.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 77.0 מ״ג 1154.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 7.7 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות355
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 355.1 קק״ל 5327.1 קק״לפחמימות 35.5 גרם 532.7 גרםשומן 21.7 גרם 325.3 גרםנתרן 16.7 מ״ג 250.7 מ״גחלבון 4.5 גרם 68.1 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 23.8 גרםשומן רווי 5.8 גרם 87.5 גרםכולסטרול 19.0 מ״ג 285.0 מ״גסידן 30.3 מ״ג 454.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 77.0 מ״ג 1154.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 7.7 מ״גסגור
אילנה טל זכתה בפייסבוק שלי בתחרות תמונות מתכונים. ומאז, הפכנו לחברות ואנחנו ממשיכות להחליף מיילים עם מתכונים. יום אחד היא שלחה לי תמונה של עוגיות כלכך יפות, וגם מתכון, אבל לא הצלחתי להבין איך היא עיצבה אותן. אלה עוגיות גרוזיניות שאמא שלה – לנה – מכינה ומוכרת בקריות. אז אילנה ולנה הכינו וצילמו עבורי את ההכנה שלב אחר שלב. תודה אילנה ולנה!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 355 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
200 גרם חמאה קרה
-
3 שקיות סוכר וניל
-
1 שקית אבקת אפייה
-
3 1/2כוסות או 500 גרם קמח לבן
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
מלית
-
1 כוס אגוזי מלך
-
1 כוס שבבי קוקוס
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 שקית סוכר וניל
-
1 כף קינמון טחון
-
2 חלבונים L
קישוט לפני האפייה
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים חמאה, סוכר וניל, אבקת אפייה וקמח ומעבדים לפירורים. מוסיפים שמנת מתוקה ומעבדים לבצק אחיד.
- מכינים את המלית: מערבבים יחד אגוזים, קוקוס, סוכר, סוכר וניל וקינמון. מוסיפים חלבונים ומערבבים (לא מקציפים) לתערובת במרקם של חול רטוב.
- מעצבים עוגיות ואופים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרדדים את הבצק לריבועים בגודל 10 על 10 ס”מ בערך.
- חותכים 4 חתכים בכל ריבוע, מאמצע הצלע לכיוון המרכז- כך שתיווצר מעין צורת + אך האמצע יישאר מחובר. מגלגלים כדור קטן של מלית בידיים ומניחים במרכז כל ריבוע.
- מקפלים באופן הבא: מרימים פינה של ריבוע הבצק ומקפלים למרכז, מעל המלית. כעת שתי פינות של בצק (מהריבוע הקטן שקיפלנו) נמצאות באוויר- תופסים את הקצוות שלהן ומצמידים אותם זה לזה. חוזרים על הפעולה עם יתר פינות הריבוע, כך שמתקבלת צורה של פרח. נועצים שקד שלם במרכז, לסגירה והידוק.
- מעצבים באופן הזה את כל העוגיות.
- מסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ-20 דקות עד להזהבה. מצננים, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים חמאה, סוכר וניל, אבקת אפייה וקמח ומעבדים לפירורים. מוסיפים שמנת מתוקה ומעבדים לבצק אחיד.
- מכינים את המלית: מערבבים יחד אגוזים, קוקוס, סוכר, סוכר וניל וקינמון. מוסיפים חלבונים ומערבבים (לא מקציפים) לתערובת במרקם של חול רטוב.
- מעצבים עוגיות ואופים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרדדים את הבצק לריבועים בגודל 10 על 10 ס”מ בערך.
- חותכים 4 חתכים בכל ריבוע, מאמצע הצלע לכיוון המרכז- כך שתיווצר מעין צורת + אך האמצע יישאר מחובר. מגלגלים כדור קטן של מלית בידיים ומניחים במרכז כל ריבוע.
- מקפלים באופן הבא: מרימים פינה של ריבוע הבצק ומקפלים למרכז, מעל המלית. כעת שתי פינות של בצק (מהריבוע הקטן שקיפלנו) נמצאות באוויר- תופסים את הקצוות שלהן ומצמידים אותם זה לזה. חוזרים על הפעולה עם יתר פינות הריבוע, כך שמתקבלת צורה של פרח. נועצים שקד שלם במרכז, לסגירה והידוק.
- מעצבים באופן הזה את כל העוגיות.
- מסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ-20 דקות עד להזהבה. מצננים, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן