עוגיות טחינה שמכינים בקלות של קרין גורן
קבלו מאיתנו המלצה חמה על מתכון של עוגיות טחינה שמכינים בקלות בקערה אחת, בלי ללכלך יותר מדי כלים ובלי צורך לגלגל. פריכות, רכות וטעימות
קבלו מאיתנו המלצה חמה על מתכון של עוגיות טחינה שמכינים בקלות בקערה אחת, בלי ללכלך יותר מדי כלים ובלי צורך לגלגל. פריכות, רכות וטעימות
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 101.1 קק״ל 5052.9 קק״לפחמימות 9.0 גרם 451.3 גרםשומן 6.9 גרם 345.9 גרםנתרן 80.2 מ״ג 4009.6 מ״גחלבון 1.4 גרם 69.6 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 32.0 גרםשומן רווי 2.6 גרם 128.8 גרםכולסטרול 8.7 מ״ג 434.4 מ״גסידן 8.1 מ״ג 405.6 מ״גברזל 0.5 מ״ג 23.2 מ״גאשלגן 28.0 מ״ג 1400.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 17.8 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות101
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 101.1 קק״ל 5052.9 קק״לפחמימות 9.0 גרם 451.3 גרםשומן 6.9 גרם 345.9 גרםנתרן 80.2 מ״ג 4009.6 מ״גחלבון 1.4 גרם 69.6 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 32.0 גרםשומן רווי 2.6 גרם 128.8 גרםכולסטרול 8.7 מ״ג 434.4 מ״גסידן 8.1 מ״ג 405.6 מ״גברזל 0.5 מ״ג 23.2 מ״גאשלגן 28.0 מ״ג 1400.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 17.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 101 | כמות מנות 50 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
200 גרם חמאה
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח תופח
-
1 כוס אגוזי פקאן
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות בתרסיס השמן. ממיסים את החמאה.
- מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, הסוכר והחמאה. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים לבצק רך, אבל לא דביק.
- מועכים בידיים את הבצק על גבי התבנית למלבן בעובי כ-1 ס”מ.
- חותכים בסכין לריבועים קטנים (3X3 ס”מ). לוחצים את הפקאנים למרכז כל ריבוע.
- מפרידים לעוגיות ומניחים במרווחים.
- אופים 25 דקות עד להזהבה קלה.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות בתרסיס השמן. ממיסים את החמאה.
- מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, הסוכר והחמאה. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים לבצק רך, אבל לא דביק.
- מועכים בידיים את הבצק על גבי התבנית למלבן בעובי כ-1 ס”מ.
- חותכים בסכין לריבועים קטנים (3X3 ס”מ). לוחצים את הפקאנים למרכז כל ריבוע.
- מפרידים לעוגיות ומניחים במרווחים.
- אופים 25 דקות עד להזהבה קלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
ניתן להחליף את החמאה בנטורינה?לעשות את זה פרווה
היי לילך, בהחלט.
לא הבנתי את הקלוריות שציינת.. רשום 5000…
המתכון עודכן, תודה על ההערה. הכמות מספיקה לכ-50 עוגיות כך שבכל עוגייה יש כ-100 קלוריות.