-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 142.1 קק״ל 4261.9 קק״לפחמימות 17.9 גרם 538.4 גרםשומן 5.7 גרם 171.7 גרםנתרן 134.8 מ״ג 4044.9 מ״גחלבון 1.5 גרם 44.3 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 26.7 גרםשומן רווי 3.5 גרם 104.4 גרםכולסטרול 21.2 מ״ג 636.2 מ״גסידן 10.8 מ״ג 322.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 86.6 מ״ג 2596.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות142
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 142.1 קק״ל 4261.9 קק״לפחמימות 17.9 גרם 538.4 גרםשומן 5.7 גרם 171.7 גרםנתרן 134.8 מ״ג 4044.9 מ״גחלבון 1.5 גרם 44.3 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 26.7 גרםשומן רווי 3.5 גרם 104.4 גרםכולסטרול 21.2 מ״ג 636.2 מ״גסידן 10.8 מ״ג 322.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 86.6 מ״ג 2596.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 4.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 142 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
200 גרם חמאה
-
100 גרם אבקת סוכר
-
1 חלמון L
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח תופח
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
מלית
-
1קופסה או 450 גרם ממרח תמרים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה או משטח סיליקון רב שימושי לאפייה.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר במשך 2 דקות במהירות בינונית, לקרם אחיד. מומלץ לעצור פעם אחת באמצע ההקצפה כדי לנקות את דפנות הקערה ואז להמשיך בהקצפה.
- מוסיפים את החלמון (קבלו מכשיר חמוד להפרדת חלמון), השמנת והקמח ומערבלים.
- מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו. מעבירים את הבצק לנייר, מקמחים קצת ומכים את הבצק במשטח העבודה מ-4 צדדים, כדי ליצור מלבן. מרדדים את המלבן על נייר האפייה (מדי פעם מרימים ומקמחים שוב גם מלמטה) למלבן בגודל של נייר האפייה, פחות או יותר.
- מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה שמנמנה (נעזרים בנייר האפייה). מועכים קצת את הרולדה, לשיטוח קל, ופורסים באלכסון לפרוסות גדולות. מנגבים את הסכין בין חיתוך לחיתוך.
- מסדרים במרווח על גבי התבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים. מקשטים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה או משטח סיליקון רב שימושי לאפייה.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר במשך 2 דקות במהירות בינונית, לקרם אחיד. מומלץ לעצור פעם אחת באמצע ההקצפה כדי לנקות את דפנות הקערה ואז להמשיך בהקצפה.
- מוסיפים את החלמון (קבלו מכשיר חמוד להפרדת חלמון), השמנת והקמח ומערבלים.
- מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו. מעבירים את הבצק לנייר, מקמחים קצת ומכים את הבצק במשטח העבודה מ-4 צדדים, כדי ליצור מלבן. מרדדים את המלבן על נייר האפייה (מדי פעם מרימים ומקמחים שוב גם מלמטה) למלבן בגודל של נייר האפייה, פחות או יותר.
- מורחים את המלית ומגלגלים לרולדה שמנמנה (נעזרים בנייר האפייה). מועכים קצת את הרולדה, לשיטוח קל, ופורסים באלכסון לפרוסות גדולות. מנגבים את הסכין בין חיתוך לחיתוך.
- מסדרים במרווח על גבי התבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים. מקשטים ומגישים.
הערות
- אם רוצים לשדרג את המלית, מוסיפים קצת קינמון ו/או ציפורן ו/או אגוזים קצוצים
- אפשר למלא את העוגיות גם בממרח שוקולד או ממרח חלבה
- אפשר לפזר מעט אבקת סוכר מעל העוגיות לפני ההגשה (ממש לא חובה)
הערות
- אם רוצים לשדרג את המלית, מוסיפים קצת קינמון ו/או ציפורן ו/או אגוזים קצוצים
- אפשר למלא את העוגיות גם בממרח שוקולד או ממרח חלבה
- אפשר לפזר מעט אבקת סוכר מעל העוגיות לפני ההגשה (ממש לא חובה)
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (41)
הבצק יצא מאוד נוזלי וקשה להכנה.
היי עינב, מצטערים לשמוע. יכול להיות שהוספת הנוזלים היתה מהירה מדי. אפשר להוסיף עוד קצת קמח לגיבוש הבצק ולייבוש. בהצלחה בפעם הבאה (: