עוגיות מלוחות עם זעתר ושומשום
מזהירים מראש! המתכון הבא ממכר ולא תצליחו להתאפק מלאכול את העוגיות המלוחות עם זעתר ושומשום של נעמה פלד, מתכון קל להכנה של הנשנוש המושלם
מזהירים מראש! המתכון הבא ממכר ולא תצליחו להתאפק מלאכול את העוגיות המלוחות עם זעתר ושומשום של נעמה פלד, מתכון קל להכנה של הנשנוש המושלם
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 127.1 קק״ל 3812.0 קק״לפחמימות 9.0 גרם 271.3 גרםשומן 8.1 גרם 241.9 גרםנתרן 62.7 מ״ג 1880.4 מ״גחלבון 3.1 גרם 91.8 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 18.6 גרםשומן רווי 2.8 גרם 82.6 גרםכולסטרול 9.8 מ״ג 295.4 מ״גסידן 16.1 מ״ג 483.0 מ״גברזל 1.0 מ״ג 29.5 מ״גאשלגן 27.6 מ״ג 826.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 9.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות127
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 127.1 קק״ל 3812.0 קק״לפחמימות 9.0 גרם 271.3 גרםשומן 8.1 גרם 241.9 גרםנתרן 62.7 מ״ג 1880.4 מ״גחלבון 3.1 גרם 91.8 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 18.6 גרםשומן רווי 2.8 גרם 82.6 גרםכולסטרול 9.8 מ״ג 295.4 מ״גסידן 16.1 מ״ג 483.0 מ״גברזל 1.0 מ״ג 29.5 מ״גאשלגן 27.6 מ״ג 826.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 9.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 127 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
3 כוסות קמח כוסמיןאו קמח לבן רגיל
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית חומץ 5%
-
2/3 כוס מים רותחים
-
1/2 כוס שומשום
-
1 כף זעתר
-
1/2 כפית מלח דק
-
200 גרם בלובנד – ללא תוספת מלח
אופן הכנה
- בקערה גדולה לשים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק רך ואחיד. אם הבצק דביק מוסיפים עוד קמח. חשוב להיות עדינים ולהוסיף בכל פעם מעט קמח עד שהבצק חלק, נעים ואחיד.
- מחלקים את הבצק לשני כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מצפים 2 תבניות בנייר אפיה.
- מרדדים את כדורי הבצק לעלה דק בעובי 3 מ”מ. בעזרת מברשת מורחים את העלים בביצה טרופה ומפזרים מעל את הזעתר והשומשום.
- בעזרת גלגלת חותכים עוגיות בצורת מרובעים או מלבנים.
- מניחים את העוגיות על התבנית במרחק של ס״מ זו מזו. אופים בחום גבוה 10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
אופן הכנה
- בקערה גדולה לשים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק רך ואחיד. אם הבצק דביק מוסיפים עוד קמח. חשוב להיות עדינים ולהוסיף בכל פעם מעט קמח עד שהבצק חלק, נעים ואחיד.
- מחלקים את הבצק לשני כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מצפים 2 תבניות בנייר אפיה.
- מרדדים את כדורי הבצק לעלה דק בעובי 3 מ”מ. בעזרת מברשת מורחים את העלים בביצה טרופה ומפזרים מעל את הזעתר והשומשום.
- בעזרת גלגלת חותכים עוגיות בצורת מרובעים או מלבנים.
- מניחים את העוגיות על התבנית במרחק של ס״מ זו מזו. אופים בחום גבוה 10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
הערות
- אם בא לכם עוגיות עשירות יותר ניתן להכניס לבצק 1/2 כוס גבינת אמנטל או גבינה חריפה אחרת.
- ניתן להשתמש בקמח לבן רגיל.
- אם אתם אוהבים חריף אתם יכולים להכניס לבצק כחצי כפית פתיתי צ׳ילי. לא מומלץ לגעת בעיניים ובפנים אחרי הלישה.
הערות
- אם בא לכם עוגיות עשירות יותר ניתן להכניס לבצק 1/2 כוס גבינת אמנטל או גבינה חריפה אחרת.
- ניתן להשתמש בקמח לבן רגיל.
- אם אתם אוהבים חריף אתם יכולים להכניס לבצק כחצי כפית פתיתי צ׳ילי. לא מומלץ לגעת בעיניים ובפנים אחרי הלישה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
קטגוריות
- אוכל איטלקי
- אוכל עיראקי
- אוכל צרפתי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- יותר בריא ויותר טעים
- מאפים מלוחים
- מנות ראשונות
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- עוגיות
- עוגיות מלוחות
- פיקניק
- פרווה לכל ארוחה