שיהיה לכם יום פרחוני עם עוגיות פרח ריבה
בת חן דיאמנט מכינה עוגיות קלאסיות פריכות וטעימות שתמיד כיף שיש בצנצנת העוגיות הביתית: עוגיות פרח ריבה. הבונוס - הן אפילו פרווה
בת חן דיאמנט מכינה עוגיות קלאסיות פריכות וטעימות שתמיד כיף שיש בצנצנת העוגיות הביתית: עוגיות פרח ריבה. הבונוס - הן אפילו פרווה
- בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 168.2 קק״ל 3363.4 קק״לפחמימות 30.2 גרם 604.8 גרםשומן 2.0 גרם 40.4 גרםנתרן 19.0 מ״ג 380.9 מ״גחלבון 3.3 גרם 65.1 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 20.8 גרםשומן רווי 0.2 גרם 4.1 גרםכולסטרול 14.8 מ״ג 295.4 מ״גסידן 19.1 מ״ג 382.2 מ״גברזל 0.5 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 57.4 מ״ג 1147.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות168
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 168.2 קק״ל 3363.4 קק״לפחמימות 30.2 גרם 604.8 גרםשומן 2.0 גרם 40.4 גרםנתרן 19.0 מ״ג 380.9 מ״גחלבון 3.3 גרם 65.1 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 20.8 גרםשומן רווי 0.2 גרם 4.1 גרםכולסטרול 14.8 מ״ג 295.4 מ״גסידן 19.1 מ״ג 382.2 מ״גברזל 0.5 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 57.4 מ״ג 1147.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 168 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1חבילה או 200 גרם מזולה בטעם חמאה
-
50 גרם סוכר לבן
-
50 גרם אבקת סוכר
-
1 ביצה L
-
400 גרם קמח לבן
-
50 גרם שקדים טחונים
-
5גרם או 1/2 שקית אבקת אפייה
-
1שקית או 10 גרם סוכר וניל
מלית
-
1/2 צנצנת ריבת תות
עיטור
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד מזון עם להב פלדה סוכר, אבקת הסוכר ומזולה ,מערבבים עשר שניות.
- מוסיפים לקערה קמח, אבקת אפייה, שקדים טחונים ומערבבים בפולסים.
- מוסיפים ביצה, ממשיכים לערבב בפולסים, עד אשר נוצר גוש בצק אחיד (עיבוד יתר פוגם במרקם הפריך של הבצק).
- מוציאים את הבצק מהקערה, משטחים למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה וחצי-שעתיים.
- מקמחים מעט את משטח העבודה ואת הבצק שהכנו משני מהצדדים, מרדדים את הבצק לעובי רבע עד חצי סנטימטר.
- קורצים את הבצק בעזרת חותכן בצורת פרח, בחצי מעוגיות שקרצנו קורצים בהן חור באמצע בעזרת הצד הצר העגול של הצנתר.
- מניחים את העוגיות במרווחים אחת מהשנייה ע”ג תבנית עם נייר אפיה.
- אפייה: בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות אופים את הבצק למשך 13 דקות עד להזהבה של הבצק, מוציאים ומצננים.
- כאשר הבצק הצטנן שמים מעט ריבה במרכז עוגיות הפרח ללא החור, סוגרים מעליהן את עוגיות הפרח עם החור במרכז.
- מפזרים אבקת סוכר על העוגיות ומאחסנים בכלי סגור.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד מזון עם להב פלדה סוכר, אבקת הסוכר ומזולה ,מערבבים עשר שניות.
- מוסיפים לקערה קמח, אבקת אפייה, שקדים טחונים ומערבבים בפולסים.
- מוסיפים ביצה, ממשיכים לערבב בפולסים, עד אשר נוצר גוש בצק אחיד (עיבוד יתר פוגם במרקם הפריך של הבצק).
- מוציאים את הבצק מהקערה, משטחים למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה וחצי-שעתיים.
- מקמחים מעט את משטח העבודה ואת הבצק שהכנו משני מהצדדים, מרדדים את הבצק לעובי רבע עד חצי סנטימטר.
- קורצים את הבצק בעזרת חותכן בצורת פרח, בחצי מעוגיות שקרצנו קורצים בהן חור באמצע בעזרת הצד הצר העגול של הצנתר.
- מניחים את העוגיות במרווחים אחת מהשנייה ע”ג תבנית עם נייר אפיה.
- אפייה: בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות אופים את הבצק למשך 13 דקות עד להזהבה של הבצק, מוציאים ומצננים.
- כאשר הבצק הצטנן שמים מעט ריבה במרכז עוגיות הפרח ללא החור, סוגרים מעליהן את עוגיות הפרח עם החור במרכז.
- מפזרים אבקת סוכר על העוגיות ומאחסנים בכלי סגור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
אהבתי