מה יותר טעים משוקולד ובוטנים? עוגיות שוקולד צ’יפס וחמאת בוטנים
עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים כמו באמריקה - גדולות, רכות ועסיסיות, עם שילוב טעמים נפלאים של שיבולת שועל, חמאת בוטנים וקינמון
עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים כמו באמריקה - גדולות, רכות ועסיסיות, עם שילוב טעמים נפלאים של שיבולת שועל, חמאת בוטנים וקינמון
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 121.0 קק״ל 6049.6 קק״לפחמימות 16.5 גרם 822.6 גרםשומן 6.8 גרם 339.9 גרםנתרן 46.4 מ״ג 2318.2 מ״גחלבון 2.0 גרם 102.5 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 21.9 גרםשומן רווי 3.0 גרם 150.1 גרםכולסטרול 21.7 מ״ג 1082.8 מ״גסידן 7.8 מ״ג 388.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 17.9 מ״גאשלגן 68.2 מ״ג 3411.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 12.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות121
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 121.0 קק״ל 6049.6 קק״לפחמימות 16.5 גרם 822.6 גרםשומן 6.8 גרם 339.9 גרםנתרן 46.4 מ״ג 2318.2 מ״גחלבון 2.0 גרם 102.5 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 21.9 גרםשומן רווי 3.0 גרם 150.1 גרםכולסטרול 21.7 מ״ג 1082.8 מ״גסידן 7.8 מ״ג 388.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 17.9 מ״גאשלגן 68.2 מ״ג 3411.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 12.1 מ״גסגור
עוגיות שוקולד צ’יפס גדולות, רכות ועסיסיות, עם טעמים מחממים של חמאת בוטנים וקינמון. הן מכילות המון שיבולת שועל ומזכירות קצת את המתכון “עוגיות גרנולה ממכרות” מהספר “סודות מתוקים”. בדרך כלל אני מכינה אותן עם שוקולד צ’יפס מריר רגיל, אבל הפעם קיבלתי במתנה מארה”ב שוקולד צ’יפס בטעם חמאת בוטנים שהפך את העוגיות למיוחדות עוד יותר (אם תסתכלו טוב בתמונה תוכלו לראות שהשוקולד צ’יפס בדוגמת פסים – חום כהה של שוקולד וחום בהיר של חמאת בוטנים).
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 121 | כמות מנות 50 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם חמאה רכה
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 240 גרם סוכר חום כהה
-
1כוס או 240 גרם חמאת בוטנים חלקה
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 ביצים L
-
1כוס או 140 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית מלח דק
-
3כוסות או 300 גרם שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
-
1כוס או 200 גרם שוקולד צ’יפס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, שני סוגי סוכר וחמאת בוטנים במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים תמצית וניל ואת הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
- מוסיפים שיבולת שועל ושוקולד צ’יפס ומעבדים קצרות לפיזורם בתערובת.
- בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, או משטח אפייה סילוקוני (או מגלגלים את התערובת בידיים רטובות לכדורים בקוטר 5 ס”מ בערך).
- אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות משתטחות, זהובות בשוליים ומרכזן עדיין בהיר ורך.
- מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, שני סוגי סוכר וחמאת בוטנים במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים תמצית וניל ואת הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
- מוסיפים שיבולת שועל ושוקולד צ’יפס ומעבדים קצרות לפיזורם בתערובת.
- בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, או משטח אפייה סילוקוני (או מגלגלים את התערובת בידיים רטובות לכדורים בקוטר 5 ס”מ בערך).
- אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות משתטחות, זהובות בשוליים ומרכזן עדיין בהיר ורך.
- מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן