עוגיות שוקולד צ’יפס ענקיות עם שבבי חמאת בוטנים
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 466.6 קק״ל 6999.3 קק״לפחמימות 60.0 גרם 900.1 גרםשומן 23.0 גרם 344.5 גרםנתרן 162.8 מ״ג 2442.5 מ״גחלבון 6.2 גרם 93.5 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 40.6 גרםשומן רווי 7.1 גרם 106.4 גרםכולסטרול 39.7 מ״ג 595.6 מ״גסידן 25.9 מ״ג 388.4 מ״גברזל 1.9 מ״ג 28.6 מ״גאשלגן 187.7 מ״ג 2815.1 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 14.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות467
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 466.6 קק״ל 6999.3 קק״לפחמימות 60.0 גרם 900.1 גרםשומן 23.0 גרם 344.5 גרםנתרן 162.8 מ״ג 2442.5 מ״גחלבון 6.2 גרם 93.5 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 40.6 גרםשומן רווי 7.1 גרם 106.4 גרםכולסטרול 39.7 מ״ג 595.6 מ״גסידן 25.9 מ״ג 388.4 מ״גברזל 1.9 מ״ג 28.6 מ״גאשלגן 187.7 מ״ג 2815.1 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 14.2 מ״גסגור
אנחנו חוזרים קצת לשגרה, גל החום הנוראי מאחורינו (אתם לא יודעים כמה קשה היה לי לקשט עוגות בימים האלו!) ואפשר כבר לשבת ברוב המסעדות ובתי הקפה (סוף סוף חוזר לעבודה במשרה מלאה בבית השני שלי).
לצערי אי אפשר עדיין לטוס לניו יורק בכדי לאכול עוגיות, אבל אני מבטיח להביא אותנו כמה שיותר קרוב לשם בנפש ובטעם עם המתכון הזה.
אז כמו עוגיות השוקולד צ’פס הענקיות שלי שכבר פורסמו כאן בעבר, הכנתי גרסה שוקולדית אפילו יותר והוספתי לה נטיפי חמאת בוטנים. יש יותר מנחם מעוגיות רכות וחמות?
אם אתם לא מצליחים למצוא נטיפי חמאת בוטנים ברשתות השיווק, אפשר להמיר בבוטנים קלויים קצוצים גס.
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 467 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
150 גרם סוכר חום3/4 כוס
-
100 גרם סוכר לבןחצי כוס
-
2 ביצים L
-
6 גרם תמצית ונילאיכותית, כפית אחת
-
300 גרם קמח לבןשתי כוסות ועוד שתי כפות
-
40 גרם אבקת קקאואיכותית, ארבע כפות
-
3 גרם קורנפלורשליש כף
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
5 גרם מלח דקחצי כפית
-
360 גרם נטיפי חמאת בוטניםשתי כוסות, אפשר להמיר בבוטנים קלויים קצוצים גס
-
240 גרם שוקולד מרירכוס ושליש. 55% - רצוי בצורת שבבי שוקולד, אם לא לקצוץ גס. אפשר להמיר בשוקולד חלב או לבן
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מאחדים את החמאה והסוכרים במהירות נמוכה-בינונית. לאחר איחוד מעלים מעט את המהירות ומוסיפים את הביצים ותמצית הוניל.
- בקערה נפרדת מנפים את הקמח, הקקאו, הקורנפלור ואבקת הסודה לשתייה. מוסיפים מלח ומערבבים.
- מנמיכים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים את תערובת היבשים.
- קצת לפני שכל התערובת התאחדה, מוסיפים את התוספות שרוצים. מעבדים במיקסר עד לאיחוד. להיזהר לא לערבב את התערובת יותר מידי.
- יוצרים 15 כדורים במשקל 100 גרם כל אחד ומקפיאים לפחות שעה. ניתן לשמור בהקפאה ולאפות לפי הצורך.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות ואופים את העוגיות הקפואות כ-17 דקות עד שמזהיבות.
- יש להמתין כ-10 דקות לפני שאוכלים. העוגיות הכי טעימות כשהן חמות. אבל נשמרות היטב גם 3 ימים במיכל סגור. אפשר לתת חימום של מספר שניות במיקרוגל.
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת:
054-4699389
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מאחדים את החמאה והסוכרים במהירות נמוכה-בינונית. לאחר איחוד מעלים מעט את המהירות ומוסיפים את הביצים ותמצית הוניל.
- בקערה נפרדת מנפים את הקמח, הקקאו, הקורנפלור ואבקת הסודה לשתייה. מוסיפים מלח ומערבבים.
- מנמיכים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים את תערובת היבשים.
- קצת לפני שכל התערובת התאחדה, מוסיפים את התוספות שרוצים. מעבדים במיקסר עד לאיחוד. להיזהר לא לערבב את התערובת יותר מידי.
- יוצרים 15 כדורים במשקל 100 גרם כל אחד ומקפיאים לפחות שעה. ניתן לשמור בהקפאה ולאפות לפי הצורך.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות ואופים את העוגיות הקפואות כ-17 דקות עד שמזהיבות.
- יש להמתין כ-10 דקות לפני שאוכלים. העוגיות הכי טעימות כשהן חמות. אבל נשמרות היטב גם 3 ימים במיכל סגור. אפשר לתת חימום של מספר שניות במיקרוגל.
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת:
054-4699389