עוגיות שושני קצף של קרין גורן
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 61.5 קק״ל 3690.0 קק״לפחמימות 7.3 גרם 436.8 גרםשומן 3.2 גרם 191.0 גרםנתרן 6.4 מ״ג 385.3 מ״גחלבון 0.9 גרם 55.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 9.5 גרםשומן רווי 0.1 גרם 8.8 גרםכולסטרול 10.6 מ״ג 635.3 מ״גסידן 8.0 מ״ג 479.9 מ״גברזל 0.1 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 11.5 מ״ג 691.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 5.6 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות62
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 61.5 קק״ל 3690.0 קק״לפחמימות 7.3 גרם 436.8 גרםשומן 3.2 גרם 191.0 גרםנתרן 6.4 מ״ג 385.3 מ״גחלבון 0.9 גרם 55.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 9.5 גרםשומן רווי 0.1 גרם 8.8 גרםכולסטרול 10.6 מ״ג 635.3 מ״גסידן 8.0 מ״ג 479.9 מ״גברזל 0.1 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 11.5 מ״ג 691.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 5.6 מ״גסגור
עוגיות שושני קצף הן עוגיות “סבתא”, ואין מי שיעמוד בפניהן. הבצק פריך ואוורירי ומועשר בחלמונים והמלית היא של קצף וניל מתוק. מגלגלים ביחד ופורסים לעוגיות בצורת שושנים יפות. הטיפ של קרין לחיתוך עוגיות מושלמות: אחרי גלגול הרולדות, הקפיאו אותן למשך כחצי שעה ואז תפרסו אותן בקלות בעזרת סכין חדה טבולה במים רותחים, בהצלחה!
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 62 | כמות מנות 60 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק עוגיות
-
200 גרם חמאה קרה
-
350 גרם קמח לבןאו 2.5 כוסות
-
1 שקית אבקת אפייה
-
3 חלמונים L
-
120 מ"ל חלב 3%או 1/2 כוס
קצף וניל
-
3 חלבונים L
-
150 גרם סוכר לבןאו 3/4 כוס
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומרדדים: במעבד מזון מעבדים קוביות חמאה, קמח ואבקת אפייה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים וחלב ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בעובי קצת פחות מ-1/2 ס”מ (בגודל 20X40 ס”מ, פחות או יותר). אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר יום-יומיים אם רוצים.
- מכינים קצף וניל: במיקסר מתחילים להקציף חלבונים במהירות בינונית, עד לקבלת קצף רך ומלא בועות (בערך חצי דקה). מוסיפים בהדרגה סוכר (כף בכל 10 שניות). מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום ומקציפים עוד 3 דקות, עד שהקצף חלק, יציב ומבריק (ללא גרגירי סוכר). מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים לאט, לאיחוד.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור לחום בינוני נמוך של 160-170 מעלות.
- מורחים על כל מלבן שליש מהקצף ומגלגלים לרולדה (נעזרים בנייר האפייה).
- פורסים כל רולדה לפרוסות בעובי 3-2 ס”מ. אם רוצים פרוסות יפות יותר - מקפיאים את הרולדות לחצי שעה, עד להתקשות, ואז פורסים לעוגיות. משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה בלבד.
- מצננים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומרדדים: במעבד מזון מעבדים קוביות חמאה, קמח ואבקת אפייה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים וחלב ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בעובי קצת פחות מ-1/2 ס”מ (בגודל 20X40 ס”מ, פחות או יותר). אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר יום-יומיים אם רוצים.
- מכינים קצף וניל: במיקסר מתחילים להקציף חלבונים במהירות בינונית, עד לקבלת קצף רך ומלא בועות (בערך חצי דקה). מוסיפים בהדרגה סוכר (כף בכל 10 שניות). מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום ומקציפים עוד 3 דקות, עד שהקצף חלק, יציב ומבריק (ללא גרגירי סוכר). מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים לאט, לאיחוד.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור לחום בינוני נמוך של 160-170 מעלות.
- מורחים על כל מלבן שליש מהקצף ומגלגלים לרולדה (נעזרים בנייר האפייה).
- פורסים כל רולדה לפרוסות בעובי 3-2 ס”מ. אם רוצים פרוסות יפות יותר - מקפיאים את הרולדות לחצי שעה, עד להתקשות, ואז פורסים לעוגיות. משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה בלבד.
- מצננים ומגישים.
הערות
- אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים.
- אפשר להחליף את האינסטנט פודינג וניל בפודינג בטעם שוקו או ריבת חלב.
הערות
- אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים.
- אפשר להחליף את האינסטנט פודינג וניל בפודינג בטעם שוקו או ריבת חלב.
הכנתם את המתכון?
תגובות (17)
1 )ניתן להקפיא את הבצק ליומיים?2) ניתן להכין את הבצק והמירנג מגולגל ולהקפיא ולאפות אחרי יומיםולאפות אחרי
היי עירית, על שתי השאלות – כן, אין בעיה
הי תודה על מתכונים מטריפים
האים יש אפשרות לשלב שמן ממקום מחמאה אפילו חצי
היי עינת, שמן לא מתנהג כמו תחליפי חמאה ולכן עדיף שלא. בהצלחה וספרי לנו איך יצא