-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 87.6 קק״ל 3504.6 קק״לפחמימות 9.8 גרם 392.4 גרםשומן 5.5 גרם 219.4 גרםנתרן 20.0 מ״ג 799.6 מ״גחלבון 1.4 גרם 54.6 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 20.1 גרםשומן רווי 2.6 גרם 102.0 גרםכולסטרול 12.3 מ״ג 492.0 מ״גסידן 9.2 מ״ג 366.4 מ״גברזל 0.2 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 27.4 מ״ג 1094.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 6.2 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות88
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 87.6 קק״ל 3504.6 קק״לפחמימות 9.8 גרם 392.4 גרםשומן 5.5 גרם 219.4 גרםנתרן 20.0 מ״ג 799.6 מ״גחלבון 1.4 גרם 54.6 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 20.1 גרםשומן רווי 2.6 גרם 102.0 גרםכולסטרול 12.3 מ״ג 492.0 מ״גסידן 9.2 מ״ג 366.4 מ״גברזל 0.2 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 27.4 מ״ג 1094.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 6.2 מ״גסגור
איזה כיף לשחק עם אוכל!
המתכון מתוך הספר “המטבח באהבה” של רות סירקיס – והוא המתכון שהיינו מכינות בבית עם אמא.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 88 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
100 גרם שקדים טחונים
-
2 כוסות קמח לבן
-
1 קורט מלח דק
-
1שקית או 100 גרם אבקת סוכר
-
200 גרם חמאה רכה
-
1 כפית תמצית וניל
הגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- קולים את השקדים במחבת יבשה ומצננים. אם משתמשים בשקדים פרוסים - טוחנים אותם לאבקה. מערבבים את הקמח, אבקת סוכר והשקדים בקערה.
- מוסיפים את החמאה והווניל ומפוררים לתערובת במרקם של גריסים. מאחדים לבצק ואוספים לכדור.
- מגלגלים לכדורים, יוצרים גומה בעזרת האצבע במרכז כל כדור וחורצים את השוליים במזלג סביב סביב.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות. העוגיות צריכות להישאר בהירות.
- מצננים מעט ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר על העוגיות החמימות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- קולים את השקדים במחבת יבשה ומצננים. אם משתמשים בשקדים פרוסים - טוחנים אותם לאבקה. מערבבים את הקמח, אבקת סוכר והשקדים בקערה.
- מוסיפים את החמאה והווניל ומפוררים לתערובת במרקם של גריסים. מאחדים לבצק ואוספים לכדור.
- מגלגלים לכדורים, יוצרים גומה בעזרת האצבע במרכז כל כדור וחורצים את השוליים במזלג סביב סביב.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות. העוגיות צריכות להישאר בהירות.
- מצננים מעט ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר על העוגיות החמימות.
הערות
- לגרסת פרווה אפשר להחליף את החמאה במרגרינה.
הערות
- לגרסת פרווה אפשר להחליף את החמאה במרגרינה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן