מלכת השבת – עוגת גבינה אפויה קלאסית
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3375.0 קק״ל 3375.0 קק״לפחמימות 379.2 גרם 379.2 גרםשומן 145.7 גרם 145.7 גרםנתרן 3471.4 מ״ג 3471.4 מ״גחלבון 138.4 גרם 138.4 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.2 גרםשומן רווי 72.2 גרם 72.2 גרםכולסטרול 2202.8 מ״ג 2202.8 מ״גסידן 986.9 מ״ג 986.9 מ״גברזל 7.3 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 1617.1 מ״ג 1617.1 מ״גאבץ 5.1 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות3375
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3375.0 קק״ל 3375.0 קק״לפחמימות 379.2 גרם 379.2 גרםשומן 145.7 גרם 145.7 גרםנתרן 3471.4 מ״ג 3471.4 מ״גחלבון 138.4 גרם 138.4 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.2 גרםשומן רווי 72.2 גרם 72.2 גרםכולסטרול 2202.8 מ״ג 2202.8 מ״גסידן 986.9 מ״ג 986.9 מ״גברזל 7.3 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 1617.1 מ״ג 1617.1 מ״גאבץ 5.1 מ״ג 5.1 מ״גסגור
עוגת גבינה קלאסית! גבוהה רכה ומעודנת, האורחים יברכו אתכם ויבקשו את המתכון. בלעדיות המתכון לאחותי רחל האלופה.
מה אתם אומרים על עוגת הגבינה הקלאסית ? נכון שבא לכם לטעום ממנה כבר עכשיו?
חברים יקרים! המתכון המעלף הזה נלקח מאחותי רחל האלופה – כבר סיפרתי לכם על אחיותיי האופות והבשלניות,זה אצלנו תורשתי במשפחה.
משתפת אתכם במתכון אליפות לעוגת גבינה מושלמת, עם מרקם מעודן וקליל, גבוהה, מרשימה ויפייפיה.
להבא כאשר אתם מתכוונים להכין עוגה לשבת תחשבו על העוגת גבינה הקלאסית של אחותי רחל.
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות 3375 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3גביעי או 750 גרם גבינה לבנה 5%
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 27%
-
7 ביצים Lמופרדות
-
1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
2 כפות קמח תופח
-
2 כפות קורנפלור
אופן הכנה
- שמים בקערה גבינות ושמנת חמוצה. מוסיפים חצי כוס סוכר ומערבבים היטב.
- מפרידים את הביצים,אפשר להשתמש במפריד ביצים כזה, מוסיפים את החלמונים לתערובת הגבינה ומערבבים.
- מנפים מעל את הקמח התופח ואת הקורנפלור. טורפים היטב עם מטרפה ידנית.
- בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים. מוסיפים כוס סוכר, בכל פעם שליש, עד אשר נוצר קצף גמיש ויציב.
- מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת הגבינה, בכל פעם מחצית.
- מרפדים תבנית עגולה מספר 26 בנייר כסף כולל הדפנות.
- משמנים את נייר הכסף בתחתית ובדפנות.
- מעבירים את תערובת הגבינה בעדינות לתבנית המרופדת.
- מניחים תבנית קטנה עם מים חמים בתחתית התנור.
- מעבירים את התבנית עם תערובת הגבינה לחלק התחתון של התנור.
- מדליקים את התנור ל-170 מעלות חום עליון ותחתון.
- אופים כ-55-60 דקות. לאחר האפייה לא מוציאים את העוגה מהתנור.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עם דלת סגורה.
- משאירים את העוגה כמה שעות בתנור (או לילה שלם בחורף).
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומסירים את נייר הכסף.
- הופכים את העוגה על צלחת גדולה, ולאחר מכן הופכים שוב לצלחת הגשה כשהצד הזהוב מלמעלה.
- שומרים מכוסה בכלי אטום בקירור.
אופן הכנה
- שמים בקערה גבינות ושמנת חמוצה. מוסיפים חצי כוס סוכר ומערבבים היטב.
- מפרידים את הביצים,אפשר להשתמש במפריד ביצים כזה, מוסיפים את החלמונים לתערובת הגבינה ומערבבים.
- מנפים מעל את הקמח התופח ואת הקורנפלור. טורפים היטב עם מטרפה ידנית.
- בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים. מוסיפים כוס סוכר, בכל פעם שליש, עד אשר נוצר קצף גמיש ויציב.
- מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת הגבינה, בכל פעם מחצית.
- מרפדים תבנית עגולה מספר 26 בנייר כסף כולל הדפנות.
- משמנים את נייר הכסף בתחתית ובדפנות.
- מעבירים את תערובת הגבינה בעדינות לתבנית המרופדת.
- מניחים תבנית קטנה עם מים חמים בתחתית התנור.
- מעבירים את התבנית עם תערובת הגבינה לחלק התחתון של התנור.
- מדליקים את התנור ל-170 מעלות חום עליון ותחתון.
- אופים כ-55-60 דקות. לאחר האפייה לא מוציאים את העוגה מהתנור.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עם דלת סגורה.
- משאירים את העוגה כמה שעות בתנור (או לילה שלם בחורף).
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומסירים את נייר הכסף.
- הופכים את העוגה על צלחת גדולה, ולאחר מכן הופכים שוב לצלחת הגשה כשהצד הזהוב מלמעלה.
- שומרים מכוסה בכלי אטום בקירור.
הכנתם את המתכון?
תגובות (16)
היי, האם אפשר להפחית בכמות הסוכר ובאחוזי השמנת החמוצה? נגיד, 9%?
היי גלית,
חבל, זה ישנה את המרקם ואת הטעם.