עוגת גבינה אפויה של קרין גורן
עוגת גבינה קלה וטעימה במיוחד של קרין גורן שלא תוכלו להפסיק ליישר. משתמשים בתחתית בצק פריך מוכן ובצ'יק יש לכם עוגה אווירירית ונמסה בפה
עוגת גבינה קלה וטעימה במיוחד של קרין גורן שלא תוכלו להפסיק ליישר. משתמשים בתחתית בצק פריך מוכן ובצ'יק יש לכם עוגה אווירירית ונמסה בפה
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5344.5 קק״ל 5344.5 קק״לפחמימות 363.8 גרם 363.8 גרםשומן 339.5 גרם 339.5 גרםנתרן 3458.4 מ״ג 3458.4 מ״גחלבון 154.6 גרם 154.6 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 1.7 גרםשומן רווי 196.1 גרם 196.1 גרםכולסטרול 2652.4 מ״ג 2652.4 מ״גסידן 1665.5 מ״ג 1665.5 מ״גברזל 7.0 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 10676.0 מ״ג 10676.0 מ״גאבץ 14.7 מ״ג 14.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 5 שעות ו-50 דק׳
-
קלוריות5345
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5344.5 קק״ל 5344.5 קק״לפחמימות 363.8 גרם 363.8 גרםשומן 339.5 גרם 339.5 גרםנתרן 3458.4 מ״ג 3458.4 מ״גחלבון 154.6 גרם 154.6 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 1.7 גרםשומן רווי 196.1 גרם 196.1 גרםכולסטרול 2652.4 מ״ג 2652.4 מ״גסידן 1665.5 מ״ג 1665.5 מ״גברזל 7.0 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 10676.0 מ״ג 10676.0 מ״גאבץ 14.7 מ״ג 14.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 5 שעות ו-50 דק׳ | קלוריות 5345 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
(מרודד וקפוא), מופשר
תערובת הגבינה
-
750 גרם גבינה לבנה 5%
-
250 גרם גבינת מסקרפונהאו גבינת שמנת 30%
-
6 ביצים Lמופרדות
-
200 גרם סוכר לבןאו 1 כוס
-
40 גרם קמח לבןאו 1/4 כוס
-
70 גרם קורנפלוראו 1/2 כוס
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%או 1 מיכל
-
1 כפית תמצית וניל
ציפוי שמנת חמוצה
-
400 מ"ל שמנת חמוצה 15%או 2 גביעים
-
50 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- פורסים יריעת בצק פריך על משטח עבודה וקורצים ממנו עיגול בגודל התבנית. מניחים את עיגול הבצק בתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה ודוקרים במזלג (למניעת התנפחות). אופים כ-15 דקות, להזהבה. מוציאים את התבנית מהתנור ומשאירים אותו פועל בחום של 160 מעלות (רצוי במצב טורבו).
- מכינים את תערובת הגבינה: בקערה גדולה טורפים גבינה לבנה וגבינת מסקרפונה, חלמונים ו-1/2 כוס מהסוכר. מנפים מעל קמח וקורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים שמנת מתוקה ותמצית וניל וטורפים לתערובת אחידה.
- במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את יתרת הסוכר (1/2 כוס) בהדרגה ומקציפים לקבלת קצף מבריק, תפוח אבל עדיין די רך.
- טורפים כחצי מהקצף לתערובת הגבינה. מקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
- משטחים את התערובת בתבנית מעל התחתית האפויה. מכניסים את התבנית למגן סיליקון או עוטפים במגבת רטובה (טובלים במים וסוחטים רק קצת, כדי שתישאר רטובה. עוטפים את התבנית מבחוץ, סביב לשוליים וסוגרים בסיכת ביטחון).
- מכינים את התנור ואופים: ממלאים תבנית נוספת במים רותחים ומניחים אותה בתחתית התנור, ליצירת סביבה עשירה באדים. מכניסים לתנור את התבנית עם העוגה העטופה במגן הסיליקון או המגבת הרטובה (כשהיא מונחת על תבנית התנור השטוחה). אופים כשעה-שעה ורבע. במהלך האפייה מציצים בתנור, ואם אחרי כ-15 דקות רואים שהעוגה תפחה מאוד ומתחילה להתבקע מלמעלה - מוציאים אותה החוצה, מעבירים סכין בין דפנות העוגה לתבנית (כדי לאפשר לה להמשיך לתפוח בלי להיסדק) ומחזירים לתנור. מצננים קצת- העוגה תופחת מאוד באפייה ובמהלך הצינון תחזור לגובה המקורי.
- מכינים את ציפוי השמנת החמוצה: מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר. אם מצפים את העוגה כשהיא עדיין חמימה - פשוט מורחים את השמנת החמוצה על העוגה. אם העוגה כבר התקררה - מחממים מעט את הציפוי במיקרוגל ואז מורחים. מעבירים למקרר ל-4 שעות להתייצבות. שומרים במקרר ומגישים קר.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- פורסים יריעת בצק פריך על משטח עבודה וקורצים ממנו עיגול בגודל התבנית. מניחים את עיגול הבצק בתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה ודוקרים במזלג (למניעת התנפחות). אופים כ-15 דקות, להזהבה. מוציאים את התבנית מהתנור ומשאירים אותו פועל בחום של 160 מעלות (רצוי במצב טורבו).
- מכינים את תערובת הגבינה: בקערה גדולה טורפים גבינה לבנה וגבינת מסקרפונה, חלמונים ו-1/2 כוס מהסוכר. מנפים מעל קמח וקורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים שמנת מתוקה ותמצית וניל וטורפים לתערובת אחידה.
- במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את יתרת הסוכר (1/2 כוס) בהדרגה ומקציפים לקבלת קצף מבריק, תפוח אבל עדיין די רך.
- טורפים כחצי מהקצף לתערובת הגבינה. מקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
- משטחים את התערובת בתבנית מעל התחתית האפויה. מכניסים את התבנית למגן סיליקון או עוטפים במגבת רטובה (טובלים במים וסוחטים רק קצת, כדי שתישאר רטובה. עוטפים את התבנית מבחוץ, סביב לשוליים וסוגרים בסיכת ביטחון).
- מכינים את התנור ואופים: ממלאים תבנית נוספת במים רותחים ומניחים אותה בתחתית התנור, ליצירת סביבה עשירה באדים. מכניסים לתנור את התבנית עם העוגה העטופה במגן הסיליקון או המגבת הרטובה (כשהיא מונחת על תבנית התנור השטוחה). אופים כשעה-שעה ורבע. במהלך האפייה מציצים בתנור, ואם אחרי כ-15 דקות רואים שהעוגה תפחה מאוד ומתחילה להתבקע מלמעלה - מוציאים אותה החוצה, מעבירים סכין בין דפנות העוגה לתבנית (כדי לאפשר לה להמשיך לתפוח בלי להיסדק) ומחזירים לתנור. מצננים קצת- העוגה תופחת מאוד באפייה ובמהלך הצינון תחזור לגובה המקורי.
- מכינים את ציפוי השמנת החמוצה: מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר. אם מצפים את העוגה כשהיא עדיין חמימה - פשוט מורחים את השמנת החמוצה על העוגה. אם העוגה כבר התקררה - מחממים מעט את הציפוי במיקרוגל ואז מורחים. מעבירים למקרר ל-4 שעות להתייצבות. שומרים במקרר ומגישים קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
קרין נשמה טובה אני מכינה את העוגות שלך כולן יוצאות מוצלחות איזה הסבר מדויק והמדידות לפי גרמים על יד כוס או כף כפית איזה כיף זה כמה עוזר הכמות במשקל אין עלייך קרין אוהבת לצפות בפודי ולקבל טיפים אוהבת אותך ואת העוגות תבורכי מפי עליון ברכה והצלחה בכל תמשיכי להיות מי שאת ובורא עולמים יזכה אותכם בבנים ובנות אמן כן יהי רצון
אפשר לאפות אותה גם בסיר גחנון ?
כן.