עוגת גבינה פירורים קלאסית
- איילת הירשמן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5805.4 קק״ל 5805.4 קק״לפחמימות 624.0 גרם 624.0 גרםשומן 396.6 גרם 396.6 גרםנתרן 4424.7 מ״ג 4424.7 מ״גחלבון 91.6 גרם 91.6 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 0.5 גרםשומן רווי 234.0 גרם 234.0 גרםכולסטרול 1200.5 מ״ג 1200.5 מ״גסידן 656.2 מ״ג 656.2 מ״גברזל 5.3 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 1031.3 מ״ג 1031.3 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות5805
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5805.4 קק״ל 5805.4 קק״לפחמימות 624.0 גרם 624.0 גרםשומן 396.6 גרם 396.6 גרםנתרן 4424.7 מ״ג 4424.7 מ״גחלבון 91.6 גרם 91.6 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 0.5 גרםשומן רווי 234.0 גרם 234.0 גרםכולסטרול 1200.5 מ״ג 1200.5 מ״גסידן 656.2 מ״ג 656.2 מ״גברזל 5.3 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 1031.3 מ״ג 1031.3 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 3.4 מ״גסגור
עוגות גבינה הן עוגות שאני אוהבת במיוחד. יש לנו במשפחה כמה מתכונים שעוברים כבר דורות, ואני תמיד מתענגת על כל טעימה. אבל מבין כל עוגות הגבינה, האהובה עלי ביותר היא עוגת גבינה פירורים. יש משהו בשילוב שבין הבצק, הפירורים והקרם שביניהם שהוא כל כך נעים בפה, כל כך טעים ומענג, ששום עוגה אחרת לא משתווה לו. בניגוד לעוגות הגבינה האפויות, שעשויות להיות קצת כבדות, עוגת גבינה פירורים קרה וקרמית היא מרעננת, קלילה ותמיד משאירה רצון לעוד.
ההכנה של עוגת גבינה עם פירורים ידועה כפשוטה וכל אחד מכם יכול להכין אותה, אבל אם אתם רוצים לעשות את זה אפילו עוד יותר בקלות, הפעם אני משתפת איתכם מתכון לעוגת גבינה ופירורים עם טריק מיוחד: אם בדרך כלל תצטרכו לאפות בצק לתחתית העוגה ואז לאפות בצק נוסף עבור הפירורים, כאן תוכלו לאפות את שניהם במכה אחת.
שימו לב שעל אף החיבה שלי לקיצורי דרך, יש דברים שאותם אי אפשר לקצר, ואני מדברת על השלב של ייצוב התחתית עם הקרם. קחו בחשבון שבשלב זה העוגה זקוקה לפחות לחמש שעות במקרר, כך שהיא לא מתאימה להגשה מיידית. עם כמה שיהיה לכם קשה לחכות – ויהיה קשה לחכות – עוד תראו שזה יהיה שווה כל רגע, כי בסופו של דבר תקבלו עוגת גבינה פירורים מעלפת, וזאת הבטחה. ספרו לי בתגובות איך יצא!
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 5805 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית גבינה
-
500מ"ל או 2 מיכלים שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2/3כוס או 135 גרם סוכר לבן
-
500 גרם גבינה לבנה 5%
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מכינים את הבסיס והפירורים: שמים בקערה את הקמח, הסוכר והחלמונים, מערבבים. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לקערה. מעבדים - אפשר על ידי ערבוב בכף ואפשר, והכי קל וכיף - בלישה בידיים - עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים אותו לשכבה אחידה.
- אופים כ-30 דקות, עד שהבצק מתייצב מאוד ומזהיב מאוד. מוציאים ומצננים.
- יוצרים פירורים: מגרדים במזלג מעט מהחלק העליון של של הבסיס האפוי, כך שמתקבלים פירורים קטנים - אבל מקפידים שתישאר שכבה יציבה ואחידה מתחת. מגרדים עד שמתקבלת כמות של כשני-שליש כוס פירורים. מניחים את הפירורים בקערה בצד (שומרים אותם בטמפרטורת החדר, לא במקרר, כדי שיישארו פריכים).
- מכינים את שכבת הגבינה: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
- מוסיפים את הגבינה ומערבבים ידנית עד שמתקבל קרם אחיד.
- מורחים את הקרם על שכבת הבסיס שבתבנית ומאחסנים בכלי סגור במקרר 5 שעות לפחות (עד יום) לייצוב.
- שעה לפני שרוצים להגיש, מפזרים מלמעלה את הפירורים.
צילום: אוהד רומנו
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מכינים את הבסיס והפירורים: שמים בקערה את הקמח, הסוכר והחלמונים, מערבבים. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לקערה. מעבדים - אפשר על ידי ערבוב בכף ואפשר, והכי קל וכיף - בלישה בידיים - עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים אותו לשכבה אחידה.
- אופים כ-30 דקות, עד שהבצק מתייצב מאוד ומזהיב מאוד. מוציאים ומצננים.
- יוצרים פירורים: מגרדים במזלג מעט מהחלק העליון של של הבסיס האפוי, כך שמתקבלים פירורים קטנים - אבל מקפידים שתישאר שכבה יציבה ואחידה מתחת. מגרדים עד שמתקבלת כמות של כשני-שליש כוס פירורים. מניחים את הפירורים בקערה בצד (שומרים אותם בטמפרטורת החדר, לא במקרר, כדי שיישארו פריכים).
- מכינים את שכבת הגבינה: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
- מוסיפים את הגבינה ומערבבים ידנית עד שמתקבל קרם אחיד.
- מורחים את הקרם על שכבת הבסיס שבתבנית ומאחסנים בכלי סגור במקרר 5 שעות לפחות (עד יום) לייצוב.
- שעה לפני שרוצים להגיש, מפזרים מלמעלה את הפירורים.
צילום: אוהד רומנו
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
האם אפשר להשתמש בשמן במקום בחמאה?
לא, מוטב להשתמש בשמן קוקוס לשמירה על מרקם מדויק