עוגת יום הולדת בלי ביצים

עוגת יום הולדת בלי ביצים זו עוגת שוקולד חגיגית, רכה ונימוחה, מלבנית ענקית או עגולה גדולה וגבוהה, שמתאימה גם לכל מי שאלרגי לביצים
עוגת יום הולדת בלי ביצים זו עוגת שוקולד חגיגית, רכה ונימוחה, מלבנית ענקית או עגולה גדולה וגבוהה, שמתאימה גם לכל מי שאלרגי לביצים
  • קרין גורן
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    6680
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6679.5 קק״ל 6679.5 קק״ל
    פחמימות 936.0 גרם 936.0 גרם
    שומן 321.9 גרם 321.9 גרם
    נתרן 5028.4 מ״ג 5028.4 מ״ג
    חלבון 76.0 גרם 76.0 גרם
    סיבים תזונתיים 43.2 גרם 43.2 גרם
    שומן רווי 83.6 גרם 83.6 גרם
    כולסטרול 269.3 מ״ג 269.3 מ״ג
    סידן 584.5 מ״ג 584.5 מ״ג
    ברזל 19.1 מ״ג 19.1 מ״ג
    אשלגן 10908.4 מ״ג 10908.4 מ״ג
    אבץ 20.3 מ״ג 20.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    6680
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6679.5 קק״ל 6679.5 קק״ל
    פחמימות 936.0 גרם 936.0 גרם
    שומן 321.9 גרם 321.9 גרם
    נתרן 5028.4 מ״ג 5028.4 מ״ג
    חלבון 76.0 גרם 76.0 גרם
    סיבים תזונתיים 43.2 גרם 43.2 גרם
    שומן רווי 83.6 גרם 83.6 גרם
    כולסטרול 269.3 מ״ג 269.3 מ״ג
    סידן 584.5 מ״ג 584.5 מ״ג
    ברזל 19.1 מ״ג 19.1 מ״ג
    אשלגן 10908.4 מ״ג 10908.4 מ״ג
    אבץ 20.3 מ״ג 20.3 מ״ג
    סגור

היא מתאימה גם סתם למי שנגמרו הביצים במקרר, אבל את עוגת השוקולד הזו אני מקדישה באהבה לכל הילדים האלרגיים לביצים, שלא תמיד זוכים לעוגת יומולדת טעימה באמת. מכינים אותה בצ’יק – פשוט מערבבים הכל ואופים. אפשר להכין ממנה עוגה מלבנית ענקית, או עוגה עגולה גדולה וגבוהה (ותישאר עוד בלילה לכמה מאפינס).

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות שוקולד
קרין גורן
X

5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


עוגה

ציפוי שילדים אוהבים


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, סוכר, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח. מוסיפים שמן, שמנת חמוצה, תמצית וניל ומי סודה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוזגים לתבנית ואופים: 45 דקות לתבנית תנור, 55 דקות לתבנית קפיצית וכ-25 דקות למאפינס. העוגות מוכנות כשקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
  4. מכינים את הציפוי, מצפים ומגישים: מערבבים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מוזגים את ציפוי השוקולד על העוגה. מניחים להתייצבות ל-10 דקות ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר או מחומם מעט במיקרוגל.

הערות

  • הכמויות מספיקות לתבנית תנור עמוקה בגודל 30X40 ס"מ, תבנית עגולה בקוטר 26 וכמה מאפינס בתבנית שקעים.
  • להכנת העוגה בגרסא טבעונית (ללא ביצים וללא מוצרי חלב) - מחליפים את השמנת החמוצה ב-300 מ"ל מעדן סויה וניל +כף מיץ לימון. בציפוי, משתמשים במרגרינה במקום חמאה ובחלב סויה במקום חלב. גרסא זו תתאים למי שרגיש גם לביצים וגם לחלב, או למי שרוצה עוגה כשרה-פרווה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת יום הולדת בלי ביצים

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    מתכון מושלם!

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות